Со првата бременост мачкав хип путерот преку ден и навечер еуцерин маслото. Сега и тоа и тоа нема увоз одамна. Што користите за стрии? Со првото воопшто не испукав, сега некако порано ми е рипнат стомакот, па сакам да се мачкам со нешто поубаво. Веледа не можам, заради мирисот.
Од бејбилав мама има масло, баш пријатно мириса. Исто од алверде има путер. Прво мачкав масло, ама ме нервираше дека мрсно, па путерот го земав. Ама не бев баш ажурна вторава бременост. Не ми излегоа стрии. А првата со павловичева и масло од бадем се шлакав секој ден, ни тогаш не испукав.
Zdravo, da ve prasam za iskustvo ili sovet kako se spravuvate so poteceni stapala najmnogu 9ti mesec? Pritisokot vo nekolku merenja stabilen vo granicite site velat od toploto od zeskoto ama ne se izdrzva poteceni...
Исто, отечени стапала, а сум влезена во 8ми месец... И претходната бременост бев така, со низок притисок.... Чаре нема, колку што можеш повеќе одмор, со кренати стапала на перница... Избегнувај солена храна, пиј повеќе вода...
Јас се мачкав со борова вода и ги кревав на перници и се миев со ладна вода. Јас бев 9 месец во ноември а во нозете бев толку отечена што не можев патиките мои да си ги облечам. Реално ништо не помага, додека не се олесниш. Јас и болки имав ужасни па мм не масираше ама и тоа ме болеше. Со борова вода или кога ќе ми беа мокри и ладни малку барем ми олеснуваше.
Dali nekoja znae kade vo mkd ima vloski so gel za ladenje posle poragaj sto gi reklamiraat kade mozi da se najdat ?
Јас сум почеток на 7ми, откако почнаа жештините сум со потечени стапала. Не до толку сериозно како што гледам кај жени пред пораѓај ама сепак многу. Морав да купувам нови сандали и папучи, поголем број. Не знам како ќе се тера уште 3 месеци, болат, не помага ни масажа.
Јас од симптоми уште ништо претерано за сега топ ми е, тек на 9.7 имам прв преглед тоа ќе му дојде 8ма недела. Со другите бремености буквално уште на почеток ми светеше лицето и посебно си се гледав убава а сега обратно, нафрлана цела. За некој ден тргаме на одмор и се надевам дека нема баш таму да ми почне со гадење. Друго што ми е поразлично, со предходните имав запек, сега од вц не излегувам
Zdravo , dali nekoja trudnica pie verapamil ? Mene denes mi go dadoa kako terapija poradi zabrzan puls no se plasam da ne ima vlijanie na plodot . Ve molam za iskustva
Мојата четврта среќа стаса во 01 ми пукна водењакот сабајле во 05:14 се роди беба долг 53цм и тежок 3800. Конечно се излеснив и на среќата и нема крај ! што да ви кажам горда мајка на два сина и две ќерки! Ви посакувам на сите лесни пораѓаи и здрави прави бебиња! Моето трудничко патешествие завршува тука! ако е за аирлија доста е !