Јас се поправив 30 кила. Јас па напротив имав намалена плодова вода што никако не беше поврзана со килограмите. Јас јадев повеќе здрава храна не од што сакав туку зошто ми се гадеше и повраќав само од бурек, пица, сендвичи, врапови. Лубеница памтам и јас дека јадев многу, јас општо не јадам овошје ама имав страшна желба за овошје во бременост. Си јадев манџи без зејтин и запршка, многу јадев таратор ама со јогурт, благо општо не јадам, јадев тонус место бел леб, не јадев ништо од бело брашно и место сладолед јадев замрзнато овошје, ми ја убиваше жедта во жешкото.
Ме интересира дали правевте Приска или Нифти?! До сега секоја контрола ми е уредна, без никаков проблем видлив на ехо. Слушам совети од други бремени жени кои ме советуваат да си направам Приска да не давам толку пари за Нифти. Ако има нешто се гледало и на Приска!
Јас додека ми откриваа скриен шеќер се дебелеев по 10-12 кила. После до крај 0. Не мора да значи дека ќе се дебелееш до крај. И јас сум 168 до 57-8 кила, до кај 70 одев тогаш, а и до крај и баш сите ми викаа ич не си здебелена. Слаба си, затоа не ти се приметува. Ако сакаш да припазиш; исклучи сок, шеќер во кафе, бел леб (макс 2 кришки ако се единствен јаглехидрат во оброкот, инаку ич). Овошје без претерување, 1-2 парчиња еднаш дневно (освен ситните овошја де, тоа можеш една рака). Јади јатки, грчки јогурт, месо, салата.. Јас оваа бременост си јадев се, само на ова пазев и имав топ крвна слика и изглед. И не гладував, белото тесто дуе најмногу, а огладнуваш брзо после него. И знаев еден ред чоколадо да изедам еднаш во 1-2 недели, сладолед со аспартам јадев . Сепак јас морав да пазам на шеќерот, ти не мораш, само основни работи ти кажувам ако сакаш да пазиш на линија. А и не мораш.
Dimenziite na nazalnata tuba i glavata gi meri ginekologot i spored tie dimenzii i krvta se pravi Priska taka da ako ima nesto somnitelno ke ti pokaze Priskata a i samiot doktor ke ti kaze dali se vo red dimenziite. Moeto koga go merese rece nema potreba od testovi ama za da bides mirna napraj si Priska i se bese vo red.
Со првото 20кг се поправив, со второто 10кг. Со првото излегов -12кг од болница, со второто -2кг. Со првото имав удрено многу на тесто и благо, со второто бев со гестациски и ептен пазев. Не е убаво да гладуваш ама од сабајле јади црн лев масчинки путер или јајца, за ручек месо салати или риба. Приуштиси и нешто што ептен ти прави ќејф ама се во нормала.
Не е точно последново, приска е чиста статистика за разлика од нипт. Ако се е океј на ехо шансите за аномалија се мали, но не и непостоечки. Одлуката на крај сепак е твоја, за повеќе инфо има и посебна тема Пренатални тестови. Во однос на парите скапо е да, искористи ако не во авицена има добра понуда
Приска е математичка биохемиска пресметка, не е веродостојна. Нипт тест е хромозомско испитување на аномалии кај плодот, и е 99.9% точно, неинвазивна метода е. Нипт е подобро од приска секако.
Што убаво Честитки мајка, жив и здрав и голем да расте! Чичко ми вика... колку дечиња треба да имаш за секое детенце да имало и братче и сестриче 4, две машки и две женски
32недела и имам огромна главоболка не можам веќе да дишам ; можам да лежам по цел ден ; ни парацетамол не ми помага ... Дали кај сите беше вака ??
Не, најверојатно или притисок или од времево. Мене цел ден ми е лошо… не функционирам, ко умрена сум.
Измери притисок, ете мене ми е низок..секогаш со мене шише вода носам,вода мора да пиеш... Главоболката ми поминува од аналгин во комбинација со дијазепам 2мг, повремено ја имам, како и пред бременоста. Не можам да брзам како претходно, брзо се уморувам, па затоа полека и внимавам колку што можам... Ќе помине и ова, мора да се издржи
Јас бев поправена 10кг во 25та недела и со повеќе плодова вода , и мислеа на шеќер ама секогаш испитувањата беа добри. Со првото се поправив 23 кг па мислев и сега така некако ќе биде, ама еве сум 9ти месец со плус 15,5 кг (на стартни 50 кг) не пиев само сокови, друго си продолжив да си јадам се, без леб јас неможам да се осетам сито, јадев и благо и сладолед, овошје, зеленчук , манџи, како и обично. Гледав и да се движам дека на работа цел ден седев. Не значи дека до крај ќе се поправаш со исто темпо.
Мене ова ми има измерено ако ви е јасно да ми кажете бидејќи таа рече добро е ќе следиме. Мене ова ми измери, па ако ви е јасно од сликата дали беше слично кај вас. Докторката ми рече доброе но треба да следиме.
Не сакам да претпоставувам оти не се разбирам до толку за да видам од сликата. Кај мене не ги пишуваше вака, и обично има една мерка само, а тука кај тебе гледам две па незнам што се. Штом ти кажале дека е добро не се секирај, има уште време Поздрав
Девојки, кажувајте лек за болка во кичма и надолу накај задникот? Едвај станувам од кревет неиздржливо е, додека се размрдам како пингвин сум
Провери дали смееш диклофенак, за време на доење смее ама за бременост не сум сигурна. Ако не тогаш маст види од аптека нека ти препорачаат. Која недела си иначе?
Денес ми излегоа резултатите Се мислам да одам и на второ мислење бидејќи не знам не сум мирна, многу се плашам, заради цервиксот. Далеку ми е контрола за 30дена ми закажа.
Isto i vtorata sega i treta bremenost isto. Vitamin D3 mi prepisa magnezium i toa nema spas. Vo vtoroto od koga se porodiv tie denovi vo bolnica nisto ama koga si dojdov gospod vo pizami go vidov bolki strasni. Nesizdrzlivi se ama toa e. Mene na spienje mi se ukocuva mi se place
Ако ти олесни со второ мислење тогаш оди не се двоуми. Подобро мирна да ти е главата посебно сега кога треба.