Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    Јас одам на работа, се движам но и одмарам колку што можам попладне, сега за сега не ми има речено воопшто да не се движам. Инаку бебчо почнав да го чувствувам во 20та недела и докторот рече дека и тоа е нормално што во тој период го почувствував. А Ели и Коконат вие во кој месец сте, кога ги почуствувавте?

На coconaut му/ѝ се допаѓа ова.
  2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.239
    Допаѓања:
    111.540
    За пораѓај и за поклони, немојте да се лажете, тоа не е никаква пракса, напротив е казнено дело. Со закон се предвидени подароци не поскапи од 1000 денари, значи можеш една бомбоњера да им речеш од дома да донесат, едно сокче и толку, какви евра какви бакрачи. Братучед ми се нададе на пари во Струмица и пак бебето излезе со физиолошка жолтица, снаата со големи маки и лошо зашиена рана, на секое одење за малото носеше благо, скари и сокови и пак не погоди, скржав го збореле. Сестра ми кога се породи во државна на сестрата и дадовме цвеќе, бомбоњера и вино, си ги прибра, за докторот купивме виски, бомбоњера и уште нешто беше ама не сакаше да чуе да ги земе, дури и се налути, вика мене тоа ми е работа. Напрај се наудрена. За во Чаир на една другарка и кажале дека докторот сака 200 евра за да ја породи на договорено, кога му отишле со парите и рекол дека никогаш во животот не зел пари па таа сестрата што и кажала си леташе од работа, оти она планирала нејзе да и ги дадат парите она да му ги “даде“ на докторот, којзнае колку пари заработила така.

На Eli23 и blessed2 им се допаѓа ова.
  3. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Мила послусај го мојот совет не оди кај нејзе мене ме препрсти за кај Адамова ,абе ме уништи жената по ладен и некоректен однос несум видела,Монструм од човек во последно време се жалеле од кај неа си има договорено со приватниве за после си ги делат парите.Како мртва сум цела недела дај боже се да искоци се во ред има јас неа да ја унишам тоест двете.

На juli rak му/ѝ се допаѓа ова.
  4. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    @m.i.g @eliii89 @Fatalnata бидејќи сме исто со недели да ве прашам дали е намалена и кај вас активноста на бебето и интензитетот на мрдањето? Моево од многу активно еве последниве денови само еднаш во денот околу 2-3 попладне се осеќа убаво, а другото време или треба рака да ставам или воопшто не го осеќам или само ика. Не знам дали е нормално и дали му е потесно или има сменато положба, ама почнувам да се нервирам.

5. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.002
    Какво частењееее ??? Па уште 100-200 евра? Нема давање ништо, мислам дека и на вратат пишува дека е строго забрането такво нешто.
    Моите искрено на сестрата што им го покажа бебето ја почастија, а докторката не ни ја видоа.
    Мене после породувањето, уште додека бев на бокс дојде една разлутена сестра и ми се пушти-ЗОШТО ММ не ја почастил нејзе? Ме збуни искрено и незгодно ми падна. Моиве ја почастиле акушерката што беше до мене кога се породив. Ни доктор видоа, ни ништо...
    На ГАК кој доктор се падне на смена тој те породува. Мене Др- Крстевска ми се падна и баш тој ден имаше многу породувања и не се знеше кај да одат побрзо:D:D:D:D
    Докторката еднаш дојде кога почнаа силните контракции на бокс и замина. Останав сама некое време и после дојде една сестра и со неа цело време бев. Докторкава дојде по втор пат кога го родив бебо и истата минута сите исчезнаа околу мене. Дојдоа после 5-10 мин да ме шијат и толку. Си седев сама на бокс 4 саати. Во тие 4 саати дојде само еден доктор да ми го стиска стомакот, т.е матката да ја врател на место -така ми кажа. :):):):)

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    Kaj mene e namaleno,kako sto vikas stavam raka togas,ima periodi koga mrda ke promrda i po cel den go nema,noke znae da se razdvizi,po namaleno e,Ika i moevo,bev na kontrola sve bilo super taka da ne se grizam,nekni go nemase dva dena otidov na eho koga se razdvozi cel den,posle toa pak namali

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  7. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    @monik55 pa mene mnogu mi ja ispofalija i toa luge sto rabotat na Gak. Zosto ne pobaras treto mislenje? Jas se mislam da zakazam i po privatnive kliniki, najverojatno ke bide kaj Dimcev vo Sistina

8. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    5.811
    Еве го моево лудува по цел ден ама на истите места како досега изгледа не се има завртено сеуште. Јас пак сакав да прашам дали и вас ви е помек стомакот? Јас го чуствувам како да имам само салце долу под папокот горе е потврд. А инаку ај кажете како би било моево завртено сега, ме клоца странично многу и некогаш и горе кај ребрата...

На Fatalnata му/ѝ се допаѓа ова.
  9. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    Ако здравје се породам во болницата во градот каде што сум знам дека докторот не зема ни денар ни пак нешто друго и си е на ниво за таа работа а и посветува максимално внимание на пациентите, а Струмица е буквално кланица не дај боже да треба таму да ме пушти ајде ваљда ќе биде се во најдобар ред :) а кога распознавате дека ика, а кога дека се движи? Ова моето бебчо во секунда 3,4пати се движи. Леле уште од сега ако е толку живо ко ќе се роди здравје ќе не збрлај :D

Последна измена: 12 септември 2015
  10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.239
    Допаѓања:
    111.540
    Струмица е печатница за пари во болницата, и тоа отворени тарифи, уште на ѕид да ги закачат. Седи си ти Илипили ваму, дајбоже да нема потреба од Струмица ;)

На ilipili му/ѝ се допаѓа ова.
  11. blessed2

blessed2 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2015
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    265
    @coconaut I jas sum taka, lezam kolku mozam, polesni raboti mozam da fatam koga ke mi treba da se razmrdam I retko na kafe so kola I nazad I po lekari sekako.

Последна измена: 12 септември 2015
    На coconaut му/ѝ се допаѓа ова.
  12. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    Знам дека е така затоа и ништо живо неќам таму да одам. Колешка од на работа ја држеа скоро24часа отворена, се сменале 4доктори и бидејќи не прифатиле да им дадат пари за царски дури 5тиот доктор ја породил без проблем природно. Среќа што тој бил со малку поголем осет инаку можело и таа и детето да имаат последици или не дај боже да починат. Е сето тоа поради несовест, невнимание и алчност за пари загрозуваат човечки животи

13. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.170
    Допаѓања:
    329.453
    Која Адамова?
    Снежана?

14. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    @m.i.g и мене ми е помек долу стомакот, моето пред една недела беше карлично и најмногу клоцаше лево и кај ребрата, а долу многу ретко.

На m.i.g му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Едно Чупе

Едно Чупе Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.068
    Ми падна чепот 4 прсти отворена болки ни на цтг докторот се крстеше :wasntme: тоа е најново :)

На mama89, <3 pleza4e <3, Mariangel и 11 други им се допаѓа ова.
  16. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.142
    Допаѓања:
    2.725
    Ajde daj boze pobrzo da si se olesnis.

На Едно Чупе му/ѝ се допаѓа ова.
  17. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.547
    Допаѓања:
    289.175
    Со лесно мила. Наскоро да си го држиш во раце малото јуначе :l:

На Едно Чупе му/ѝ се допаѓа ова.
  18. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Гордана Адамова во Санте Плус.

19. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.654
    Допаѓања:
    8.438
    Јас сум од 6-7 недела на бременост не работам.Прво дека работата е потешка и имам ризик од инфекции на работното место. Последниот пат кога бев на доктор ми го извади грлото на матката 31 мм, ме праша дали одам уште на работа(сигурно заборавил дека ме оставил да седам дома:)).Кога кажав не, ми вика одмарај повеќе не се движи многу, не кажа ништо за строго мирување.Терапија за задршка на бременоста не ми даде, што ме зачуди :?:.
    Ама од пусти страв ич не станувам, само до тоалет и назат во кревет.И маж ми вика ти само лежи јас се ќе направам.Сега најново го учам да готви:D

На juli rak, MargaritaD^2, tweety26 и 4 други им се допаѓа ова.
  20. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.654
    Допаѓања:
    8.438
    Ќе јадеме мекици:D, со лесно нека е(fingers)

На MargaritaD^2, eliii89, joy1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.