Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Beth89

Beth89 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2021
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    103
    Dali nekoja clenka sto bocka kleksani ima zemeno sega ovoj mesec od koga se na pozitivna lista?Kako odi procedurata dali samo so recept se zemaat vo apteka i koja im e cenata?

2. Joraa

Joraa Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2021
    Пораки:
    889
    Допаѓања:
    1.109
    Ajde devojki prefrlete se na temava termini za poroduvanje sitee da se vidime koja e po red:D

На tambelina му/ѝ се допаѓа ова.
  3. IJAE

IJAE Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2010
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    883
    Месец јули е долг, јас сакам да отворам боледување а чекам да најат мерки.. тешко ми е со мачнини сум и очигледно до крај ќе ми биде вака. Следава недела гледам до 30 ќе се движи тем, така да ќе се оди на работа

4. Trxmx

Trxmx Популарен член

Се зачлени на:
    17 октомври 2016
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    8.372
    Јас плаќам 5500 ден кај Елизабета Матевска

На Oxsana му/ѝ се допаѓа ова.
  5. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2025
    Пораки:
    1.491
    Допаѓања:
    5.478
    Јас изгледа сум единствена што немам повраќано, еве терам 9та недела немам ништо, дај боже да си бидам така!

На Amellie и st-el им се допаѓа ова.
  6. twinkles*

twinkles* Активен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2026
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    43
    Не си, јас првите три месеци немав никакви симптоми на бременост освен болки како за добивање :lol: еве веќе терам 32 недела, уживај си најубаво е така. Сега си го барам прв триместар:lol::lol:

На FlirtBerry и Lenaa__12 им се допаѓа ова.
  7. hannybanny

hannybanny Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    1.319
    Допаѓања:
    2.366
    Знам дека е тешко ама верувај ми потешко е да оставиш бебе толку мало во градинка. Ако имаш кој да ти го чува тогаш немаш гајле, отвори кога можеш и уживај со меше дома.

На IJAE, Hope IT и st-el им се допаѓа ова.
  8. Lenaa__12

Lenaa__12 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2024
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    343
    И јас до сега немам повраќано а еве 19та недела сум. Имав намален апетит, цело време се чувствував прејадено и ептен бев заморна. Ама сега сум супер, апетитот ми се врати а енергијата ми се зголеми. Да видиме како ќе биде до крај

На FlirtBerry и st-el им се допаѓа ова.
  9. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.680
    Допаѓања:
    27.137
    Зени, на одмор сме од четвртокот, јас доста пешачам и забушавам малце со кревање едностано со две деца не е можно нон стоп да се пази. Немам болки никакви, но сега на пришење имав мноогу малце кафеав исцедок т.е повеќе смеѓ. Имам искуство само со второто 10та недела свежа крв, но се беше во ред и не ми дадоја ништо,но бидејќи сега сме на одмор, до сега ме сум била на контрола тек четврток имам термин и ептен ми е на мисла. Утре си одиме.. иначе 6 недела и 4 дена сум.

10. Hygge-girl

Hygge-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2023
    Пораки:
    488
    Допаѓања:
    5.073
    Јас многу често имав кафеав исцедок првите недели (од 4та до 9-10 недела) кој траеше по 1-2 дена и секогаш се појавуваше кога ќе бев малце повеќе физички активна. Јас имам еден тодлер и исто не се пазев баш премногу на почетокот. Максимално бев покриена и без тоа со прогестерон терапија, така што немаше баш што да се направи. Намалив колку што можам кревање на малата, гледав да се хидрирам и одмарам тие денови што можам повеќе,и тоа беше тоа - брзо се смируваше. На преглед не идев специјално ради исцедокот, секако на почеток имав редовни прегледи на 10 дена, а и првите 1-2 пати кога ми се појави ја контактирав докторката што ме води и она ми кажа дека е сосема нормална појава првите недели и освен ако не е придружено со големи менструални болки или ако се префрли во црвена крв, нема простор за паника. На редовните прегледи се си беше супер, па на крај прекинав и да се оптеретувам премногу, си го сфатив како симптом што се јавува кај одредени трудници поради зголемена циркулација и нежни капилари. Сега сум 16та недела, одамна не сум имала исцедок да не урочам и се си е како што треба. Ако ти е на мисла подобро отиди пред пат доколку си во можност или барем пиши на докторот што те води, ќе те смири, да не се туфкаш на одмор.

11. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.782
    Допаѓања:
    16.171
    Леле, па ние сите се редиме полека од пред две години.:inlove: И јас сум 16та хаха, честитки и со лесно.:l:

На Hygge-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Amellie

Amellie Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2015
    Пораки:
    261
    Допаѓања:
    433
    Не викај два пати, за сѐ што се “пофалив” дека не ми се дешава во бременоста, наредниот ден куца на вратима :D За повраќање таман се израдував, оп повраќање ради страшни мигрени, за киселини се фалев како можам сѐ да јадам - наредниот ден почнаа.

Се шегувам, секако. Се надевам кај сите да биде лесно носењето и породувањето и растењето! Како одминувааат неделите, просто неверојатно ми е што жените може да истрпиме и со што сѐ може да се соочиме за да донесеме нов живот :inlove:

На FlirtBerry, Feniksgirl и Peperutce6 им се допаѓа ова.
  13. Hygge-girl

Hygge-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2023
    Пораки:
    488
    Допаѓања:
    5.073
    Тоа е ни дојде времето :D. Фала ти, на двете нека ни е со лесно :l:

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  14. tambelina

tambelina Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2012
    Пораки:
    967
    Допаѓања:
    2.651
    Поради тебе дојдав да ѕирнам на форумов :f::sun::l::hug:
    Добре дојде на четвртата среќа,голем да расне со сите Божји благодети! Лесно и брзо закрепнување Векичка. Со нетрпение очекувам детали во темата породилни приказни . 8-|

На crazylady и Veki4kaa им се допаѓа ова.
  15. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2025
    Пораки:
    1.491
    Допаѓања:
    5.478
    И да не кажеш. :lol:
    Еве денеска кичма ме убива. Инаку од мигрена и јас си патам, последно сега едвај издржав, парацетамол во никој случај не ми помага.;( На крај ладни облоги ставав на глава во затворена просторија си плачев од болка...

Со лесно да ни е, се да си поминеме во ред!:inlove::hug:
    Да ти кажам вака кога го гледам мм си ужива ништо не го боли му љубоморам.
    Последно ми вика и јас ги носев 30г со мене.:rofl:
    Се мислев дали да го плеснам една или да си се воздржам.:wasntme:

На hannybanny, Amellie и tambelina им се допаѓа ова.
  16. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.266
    Допаѓања:
    8.471
    Дали смее матичен гинеколог да ти даде боледување ако си во 34та недела ?

Последна измена: 7 јули 2026
  17. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.266
    Допаѓања:
    8.471
    Да ама не дават ни гинеколозите јас сум 33та недела и користам боловање од општ матичен искористив од гинеколог и не ми дава повеќе вели од 34та недела да ми отворела породилно се јас не сакам толку рано ??? И како е најпаметно да направам совет некој ???

18. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.342
    Допаѓања:
    71.136
    Од некој друг специјалист да пробаш?
    Пример за хемороиди, воспалени крајници нешто такво?

19. Oxsana

Oxsana Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2018
    Пораки:
    378
    Допаѓања:
    456
    Девојки што мислите за резултагите поточно за високото hcg.
    Дали да одам на второ мислење или да правам друго испитување. Докторката рече во ред се само тоа не ми објасни зошто е високо hcg.

Прикачени фајлови:

20. Joraa

Joraa Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2021
    Пораки:
    889
    Допаѓања:
    1.109
    Девојки, ве молам за искуство.

Ова ми е трета бременост, моментално сум 21. недела, а стомакот ми е огромен, како да сум 38. недела. Буквално ми почнува веднаш под градите и цел е подуен и затегнат. Толку ми е тврд што имам чувство дека кожата ќе ми пукне.

Во двете претходни бремености (со девојчињата), стомакот едвај ми се познаваше до некаде околу 25. недела, а сега разликата е огромна.
    Да напоменам дека досега имам качено околу 12 кг ;(
    Дали некоја што е или била трета бременост имала вакво искуство? Дали е нормално стомакот толку рано да биде толку голем ?

На CareTee му/ѝ се допаѓа ова.