Мене ни тоа не ми помогна, ни апчињата ни инфузии… 16+ сум на одмор сме во Грција и тука тек видов подобрување.
Мислам дека мене накај 17та недела ми престана повраќањето. Повраќав многу, секој оброк буквално. Ослбнав три кила. Само ѓевречиња јадев, и јогурт понекогаш ако не ми се гадеше. Ништо не ми помогна мене, ни инфузии. ни аплиња ни тие капките гадни од ѓумбир. Магично ми помина, се надевам ќе ти помине наскоро..
И со првото кога бевме во Грција немав никаков проблем и еве со второто, пак магично ништо не ми е во Грција. Тогаш бев 10та недела, а умирав од 5та недела секој ден сѐ до Грција, но кога се вративме назад во Мк завршив на инфузии сѐ до 13та кога се прекина. Сега не знам дали е до воздухов во Грција или веќе 16+ па поминува, ама само симит можев да каснам и никаква ама никаква течност не можев да ставам во уста. Се надевам дека променава не е до воздухов овде.
Пошо два дена не можам ни ја никаква течност, значи жедна сум.. др ми рече коцка мраз да ставам во уста и постепено оти се топи. На моменти инаку ме препотува, а пак знае на моменти и да ме треси. Се во два дена се смени. Знам дека со малава имав проблем нели пишав и втор семестер траеше ама вака до толку не.
Јас пиев по малку за да не дехидрирам, повраќав и умирав од гадење по цена на тоа. Ништо, ама баш ништо не ми помогна, оваа бременост ми е 300 пати полоша, хипермеза имав.