Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. flawlessss

flawlessss Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    248
    Ние 13та недела, чекавме резултати од нипт и прв скрининг да се осигураме дека се е во ред, па со сликички и пол се спремно почнавме да кажуваме. Ма да ништо не е гаранција, па правете си како ви е мерак и најубаво за вас.

На FlirtBerry и Amellie им се допаѓа ова.
  2. hannybanny

hannybanny Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    1.319
    Допаѓања:
    2.366
    Ние кажавме кога влегов во 3 месец.

На Vera-Olivera и Amellie им се допаѓа ова.
  3. Amellie

Amellie Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2015
    Пораки:
    261
    Допаѓања:
    433
    Честитки, посакувам лесно да помине бременоста. Ќе видиш секој преглед понатаму се пореално и пореално ќе станува - ќе се формира мало човече, јас едвај ги чекам ехата да го видам :inlove:

За мене првите 3 месеци беа најтешки, не затоа што имав симптоми и гадење, туку затоа што се “зарековме” да не кажеме дур не направиме нифти и цело време во себе си држев. Така што и јас почнав да кажувам од 3 месец натаму.

Што се однесува до брисевите, мене докторката и на првиот преглед кога се чу срценце ми спомна, но јас имав направено веќе ПАП и брисеви на редовен преглед 2 месеци претходно, така што ми рече многу е брзо, ќе направиме кон крајот.

На Vera-Olivera му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Joraa

Joraa Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2021
    Пораки:
    889
    Допаѓања:
    1.109
    Девојки, пијам магнезиум цитрат 2 пати дневно и еднаш дневно Токорелакс. Последниве денови многу често ме фаќаат грчеви во нозете, особено навечер.
    Дали на некоја ѝ се случило истото? Дали ви препорачаа да ја зголемите дозата на магнезиум или решението беше нешто друго?

5. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.782
    Допаѓања:
    16.171
    И мене ме фаќаат, 17та недела скоро. Ништо посебно освен да зголемам магнезиум.

6. Vera-Olivera

Vera-Olivera Активен член

Се зачлени на:
    19 мај 2026
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    22
    :sun:
    Благодарам :inlove:
    И јас 2 месеци пред бременост правев пап и брисеви и се беше чисто, но докторката сака да се осигура заради болката во лева страна што ја имам.

Иначе и јас мислам на 3 месеци да почниме да кажуваме (ако успеам да се докријам, јас сум од тие што изгледаме во 6та недела ко 6ти месец, или ако си спадни надуеното :lol:)
    Мислев на родителите на сопруг и моите да си кажеме сега, оти негде мора да се пофалам, ќе испукам :wasntme: На тоа и мислев кога реков “блиските”

7. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.782
    Допаѓања:
    16.171
    Ние на нашите им кажавме дента кога слушнавме срценце, на другарите после прв скрининг.

8. Trxmx

Trxmx Популарен член

Се зачлени на:
    17 октомври 2016
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    8.372
    Како се осеќате вие најубаво, нема никакво правило, а вашите родители се најблиски од било кој, и ќе бидат покрај вас без разлика на све. Ние кажавме дента кога видов позитивен тест на 4нед и 2 дена и еве све си е супер веќе 4ти месец :inlove:

9. k.frosina

k.frosina Форумски идол

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    2.600
    Допаѓања:
    29.336
    Зголемија дозата на магнезиум само,јас и покрај зголемена доза имав пак грчеви во нозете осебено при крајот на бременоста.

10. WarriorMind

WarriorMind Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2018
    Пораки:
    509
    Допаѓања:
    6.982
    Фала ви на советите ќе доистражувам и сама ама после прочитани некој мислења малку и се утешив.

@Vera-Olivera ние кажавме после првиот преглед а тоа е во 8мата недела на најблиските. Мајка, татко, брат, сестра и толку. Тие нема да разгласуваат наоколу секако а се мислам да престанам да кријам и од други кога ќе влезам во 4ти месец.

11. mamacita que

mamacita que Активен член

Се зачлени на:
    19 април 2026
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    83
    Во 9 недела кажавме дома, на други немаме кажано сеуште и не чувствувам потреба. Ако прашаат океј, ама вака глупо ми е да пишам или ѕвонам на други и да им кажам дека сум бремена... :D

12. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    9.621
    Допаѓања:
    43.581
    Од колку милиграма пиеш магнезиум?

13. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.680
    Допаѓања:
    27.137
    Јас имав во предходните бремености, мислам и пак дека ќе имам. Само магнезиум, масажа, станував среде ноќ ставав нозете во вода нешто ќе се подсмиреше ама ништо посебно.

14. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.525
    Допаѓања:
    5.272
    И јас имам, имам пишувано во темава, минатата бременост немав воопшто овај пат ме изгореа грчеви...пијам магнезиум и до 1000мг некои денови, досега сменав 3-4 различни видови и фирми на мг, ќе ми се смират некоја недела и пак ќе ме фатат...кога пиев цитрат од солгар немав 3-4 недели скоро, ми се навикна телово и пак ми се вратија, сега пијам едни во кесички, немав 2 недели сега една вечер пак имав... има еден гел во зегин, магнезиум форте тој ми помага бидејќи мене ногата што ќе ми се згрчи 3-4 дена после тоа ме боли многу и куцам ама чаре за да престанат немам најдено

15. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.782
    Допаѓања:
    16.171
    На одмор сме и воопшто не можам да влезам во море, ми се грчи стомакот и воопшто не ми е пријатно. Некој со слично искуство?

16. Kate.93.N

Kate.93.N Активен член

Се зачлени на:
    2 април 2024
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    16
    Мене првите 2-3дена ми беше слично, на пливање осеќав чудно тегнење на мускулите кај стомакот ама ми помина и после океј ми беше

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  17. blackbeauty123

blackbeauty123 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 ноември 2014
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    2
    Здраво сакам да прашам дали некој е забременил а е имал ендометријален полип, што препораки сте добиле од гинеколозите?

18. honey95

honey95 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2012
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    327
    Сум запамтила дека пред крај на бременоста бебињата не се толку активни, нели немаат место, а не се сеќавам со првото како ми беше. Ова лудува не престанува 38 недела сум дури ме заболува на моменти коа ќе се истегне. Нема потреба од паника нели :sweat:

На Amellie му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.680
    Допаѓања:
    27.137
    Моето второ лудуваше до крај памтам мислев низ попол ќе ми излези, па тоа туркање накај препони, посебно ако нешто јадев зачинето, кисело или кока кола.

На honey95 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.974
    Допаѓања:
    28.953
    Јас сега до последно го осеќав, до пред да се роди. На бокс лежев и го осеќав како мрда и ика. И на ЦТГ се слушаше.

На honey95 му/ѝ се допаѓа ова.