1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Kate.93.N

Kate.93.N Активен член

Се зачлени на:
    2 април 2024
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    13
    Здраво, сакам да прашам за повеќе детали околу пакетите за породување во систина, (веќе сум 7ми месец)кога се избира доктор, дали тој преглед спаѓа во пакетот или дополнително си го плаќам? Дали има и некои други да речам скриени трошоци кои не се наведени а треба да се направат пред самиот пораѓај ?

2. steffy05

steffy05 Активен член

Се зачлени на:
    9 март 2026
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    48
    Сега со новите понуди велат дека спаѓало само породувањето, и секако дента кога те примаат крвни анализи за мајката, потоа за бебето преглед.
    Не знам како ќе биде за цтг кога треба да се иде секоја недела, од 37ма недела натаму, дали може да идеш на државно или мора тоа да биде во систина? Ако е во систина, тогаш претпоставувам го наплаќаат дополнително како преглед.
    Јас оставив аванс за породување пролетта, со вклучени прегледи за цтг, доктор сеуште немам изберено. 32 недела планирам на третиот скрининг да идам кај докторот што ќе ме породува и тогаш ќе кажам за кој доктор сум одлучена.

Патем, што ако ме фатат болки навечер, трета смена или државен празник, ќе ме породи тој што е дежурен така? Тогаш бирањето доктор џабе?

На Kate.93.N му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Kate.93.N

Kate.93.N Активен член

Се зачлени на:
    2 април 2024
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    13
    Ако се породиш во тие услови (надвор од раб време) те пораѓа дежурен и плаќаш цена на пакет од група во која спаѓа тој доктор. Но има напомена дека Ако инсистираш на избраниот тогаш треба да доплатиш уште 20.000 за да дојде тој доктор.

инаку се јавив да се распрашам но малку нејасни одговори добив па затоа прашувам некој ако знае подобро, како они ќе знаат кој доктор го имам избрано дали тоа значи закажување на дополнителен преглед? Бидејки еве конкретно имам закажан 3 скрининг кај Димчев, но кај друг би се породила…

4. Amellie

Amellie Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2015
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    359
    Како што разбрав јас, ако се породиш во период 15 јуни - 15 септември и сакаш да бидеш во тие новите поевтини пакети, сѐ што имаш дотогаш користено како „бесплатни“ услуги - јога, масажи, ЦТГ-а (бесплатни се од 36-та недела натаму) треба да си ги платиш. Значи, ќе те фати исто излегува.

А во однос на избирање доктор, и јас уште немам избрано и не знам каде треба да се каже тоа кој доктор го избирам. Тој иницијалниот преглед кај докторот што сакаш да те пораѓа не е бесплатен. И јас имам трет скрининг кај Димчев во 32 недела и после ќе закажам преглед кај некој од докторите што ми се потенцијални за пораѓај и тој се плаќа редовно како преглед (со 10% попуст што следува со авансното плаќање).

Кај кој доктор би се пораѓала? Јас се мислам помеѓу Младен Ристески и Слободан Дракулевски.

На Kate.93.N му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Kate.93.N

Kate.93.N Активен член

Се зачлени на:
    2 април 2024
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    13
    Ахаа јасно, секако ми беше за редовните пакети, не за промотивните.
    А инаку се мислам меѓу Корнелија, Младен и Палчевски…