Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.342
    Допаѓања:
    71.136
    Фрош или Pink Stuff, најмалку мирисаат

2. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2025
    Пораки:
    1.491
    Допаѓања:
    5.480
    @poker_face
    Таман да и соопштам и ќе и кажам мајкаа јас на јахтата во 3 недела го возев, на свадбата го изнаиграв, го бањав во море де сега за авион.:rofl:
    Баш како да ме има заприметено нон стоп ми вика треба да се пазиш, да внимаваш, недај боже проблематична бременост, ова, она. Од старт е паниката.

@Bubish26
    И јас идам по тебе, за два месеци заминувам Шведска :rofl: ќе биде интересно.:angel:

На poker_face и _Vera_ им се допаѓа ова.
  3. poker_face

poker_face Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    904
    Допаѓања:
    4.792
    Сопругот. Најефикасно средство за чистење :D
    Шегата на страна, ама не е препорачливо да употребуваш средства со тешки хемикалии зашто испаруваат во воздухот а миризбата од оцетот барем мене ме тераше на повраќање. Ако може некој друг мајка/сопруг нека го превземе ова барем додека си бремена.

На hannybanny и Lenaa__12 им се допаѓа ова.
  4. MB993

MB993 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    209
    Дали е во ред да осеќате нелагодност во почетокот на бременоста? На моменти ми жежат јајниците, постојано како да ми се мокри некако осеќам притисок на бешиката. Не сум прв пат бремена но првпат имам вакви чудни симптоми. Да напоменам ми дадоа и лекарства кои што до сега не сум ги конзумирала. Паника ме фајќа ко ќе осетам било каква болка уплав имам добиено од спонтаните. :(

5. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    18.573
    Допаѓања:
    193.882
    Утре остај мочка за уринокултура

На MB993 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Dreamer

Dreamer Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2010
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    149
    И јас осеќав притисок во бешика и имав чувство како постојано да ми се мокри, излезе дека имав уринарна инфекција. Направи си уринокултура

На MB993 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Justmyself

Justmyself Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2015
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Женски, како се справувате со главоболки во бременост? Јас еднаш или двапати неделно имам главоболка тапа обавезно. Имам природно низок притисок, ни кафе помага, ни течности. Пиете ли Парацетамол по потреба? Јас во овие 4 месеци се имам напиено околу 4-5 пати парацетамол … Ми е страв ама не се трпи болката цел ден ме истоштува.

На Amellie му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Amellie

Amellie Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2015
    Пораки:
    261
    Допаѓања:
    433
    Исто ми се случува и мене - главоболки, а имам константен низок притисок и течности пијам многу. Парацетамол ептен ми помага и почнав да го пијам баш на почеток одма штом осетам дека ќе ме боли глава и буквално ми делува “превентивно”. На почетокот и мене ми беше да речам страв да пијам апчиња за болка, ама сфатив дека никому не помагам што трпам а не се напивам апче што е дозволено во бременоста. Е сега главоболките во првите 3 месеци ми беа почести, на 2-3 пати и мигрени со повраќање од болка, па во второто тромесечие целосно ги снема, па сега во трето тромесечие пак се враќаат ама се послаби и ми поминуваат и без парацетамол. Со лесно и не се форсирај да не пиеш апчиња особено што се дозволени во бременоста. Многу жени примаат терапии, антибиотици, од еден парацетамол ништо нема да биде - а ќе ти помогне.

На Justmyself му/ѝ се допаѓа ова.
  9. honey95

honey95 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2012
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    327
    Јас само за апчињата да се надоврзам, пазев демек и јас ајде парацетамол на минимум само кога ептен морав, па кога ме натрупаа со антибиотици цели 5 месеци мислам не ги престанав. Една бактерија, друга, па не помогнал тој земи друг катастрофа. Не се мачи ако те боли нешто напиј се :hug:

На Justmyself и Amellie им се допаѓа ова.
  10. Mina888

Mina888 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2021
    Пораки:
    595
    Допаѓања:
    336
    Dali imate zemeno recept za kleksani od maticen ginekolog? Mojava vika deka ne im e se uste odobreno da izdavaat.

11. wonder woman5

wonder woman5 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2020
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    168
    Zdravo, kogo preporacuvate za vodenje visokorizicna bremenost, Remedika ili Newborn i koi doktori. Imeno ziveam vo Germanija, no poradi nesposobnosta na doktorite tuka imav 2 docni spontani. Planiram zdravje da si odam za Makedonija, pa baram nekopj stucen i posveten koj ke mi ja vodi bremenosta. Kogo pereporacuvate.

12. _Vera_

_Vera_ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 април 2020
    Пораки:
    4.068
    Допаѓања:
    51.570
    Порано во Њу борн не водеа бремености. Нека пише некој ако се сменило тоа.

На Carpe Diem New и wonder woman5 им се допаѓа ова.
  13. Winnie the Pooh7

Winnie the Pooh7 Активен член

Се зачлени на:
    16 мај 2025
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    34
    Dr.Gligor Dimitrov - Sistina

На MB993 и Kate.93.N им се допаѓа ова.
  14. Carebear28

Carebear28 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2022
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    187
    Јас одам кај др. Тања уште од почетокот на бременоста ама паралелно правам и прегледи кај матичната. Самата она ми кажано дека кај нив можам на два месеци, а кај матичната да си правам контроли на 4 недели.Е сега не можам да кажам дали некој од нив таму е за водење за поризични бремености, ама во однос на прегледите е секогаш темелна :)

На _Vera_ му/ѝ се допаѓа ова.
  15. _Vera_

_Vera_ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 април 2020
    Пораки:
    4.068
    Допаѓања:
    51.570
    Фала ти, баш не знаев дека водат бремености кај нив. Сум била поодамна ама тогаш имав впечаток дека само прават ивф и евентуално прв преглед...

16. Hygge-girl

Hygge-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2023
    Пораки:
    488
    Допаѓања:
    5.073
    Јас сум со повторувачки спонтани и минатата бременост цела, а и сега сум повторно бремена, ja водам кај др. Симонида Котларова во Ремедика. Докторката од се срце ти ја препорачувам, стручна, претемелна, внимателна, немаше момент да не се чувствувам дека сум во прави раце и место, иако цела бременост беше турбулентна и тешка, а мојата анкциозност на највисоко ниво.

На Didi***, Cloverrrr, _Vera_ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. wonder woman5

Се зачлени на:
    18 декември 2020
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    168
    Ti blagodaram.
    A koi se cenite za vodenje bremenost. Ili se e po oddelni pregledi?

На Hygge-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Hygge-girl

Hygge-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2023
    Пораки:
    488
    Допаѓања:
    5.073
    До 36та недела се плаќа секој преглед посебно, а понатака доколку се пораѓаш таму, има пакет цени за спонтан пораѓај или царски и во тие пакети спаѓаат цтг, брисеви, крв и сите останати прегледи од 36та до пораѓај, како и самиот пораѓај, престојот таму, 3 бесплатни педијатарски прегледи за новороденчето и сл.

19. wonder woman5

Се зачлени на:
    18 декември 2020
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    168
    A za Petanovski mislenje za vodenje bremenost?

20. Hygge-girl

Hygge-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2023
    Пораки:
    488
    Допаѓања:
    5.073
    Немам искуство со него, он е од постарата гарда на доктори, така што верувам дека не би требало да има утка во однос на стручност

На wonder woman5 му/ѝ се допаѓа ова.