1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Magdalena1990

Magdalena1990 Нов член

Се зачлени на:
    17 мај 2026
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Ви благодарам

2. denizzz

denizzz Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2014
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    119
    Мајки 34 недели + како се осеќате. Болки во половината по цела ден бебе активно 24/7. Прегледана доволно плодова вода, без контракции, и затворено грло а болки во половина нон стоп. Како се осеќате вие?

3. Amellie

Amellie Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2015
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    385
    Девојки, дали ве болат препони после спиење/станување по долго седење? Додека не се раздвижам имам болки во препоните, буквално цел препон и како према навнатре... Досега затворено грло, вчера бев на матична ама не измеривме грло. Дополнително, вчера и се лизнав, не паднав на стомак, на колена се пречекав и на раце па си велам и од тоа да не е.

30 недела инаку, бебе го мерат за 1 недела плус од почеток.

4. st-el

st-el Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2010
    Пораки:
    922
    Допаѓања:
    6.137
    Од утре влегувам во 34 недела и многу ми е мачно на моменти.... Чувствувам некоја слабост, снемувам сила, цела снага ми се претресува....
    Хемоглобин во ред, железо на граница, пијам терапија за него, пијам вода, имам апетит, ама веројатно жештините се причината, ме препотува... И сите други резултати се уредни

5. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.320
    Допаѓања:
    5.650
    Нормални се тие болки, како ќе напредува бебето односно ќе стежнува и повеќе ќе те боли. Исто, можно е и срамната коска да те боли, мене при крај и тука почна.

6. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.558
    Допаѓања:
    27.016
    Многу нормално се болки во препони, со двете едвај се движев од притисок многу незгодна болка.