Мајки 34 недели + како се осеќате. Болки во половината по цела ден бебе активно 24/7. Прегледана доволно плодова вода, без контракции, и затворено грло а болки во половина нон стоп. Како се осеќате вие?
Девојки, дали ве болат препони после спиење/станување по долго седење? Додека не се раздвижам имам болки во препоните, буквално цел препон и како према навнатре... Досега затворено грло, вчера бев на матична ама не измеривме грло. Дополнително, вчера и се лизнав, не паднав на стомак, на колена се пречекав и на раце па си велам и од тоа да не е. 30 недела инаку, бебе го мерат за 1 недела плус од почеток.
Од утре влегувам во 34 недела и многу ми е мачно на моменти.... Чувствувам некоја слабост, снемувам сила, цела снага ми се претресува.... Хемоглобин во ред, железо на граница, пијам терапија за него, пијам вода, имам апетит, ама веројатно жештините се причината, ме препотува... И сите други резултати се уредни
Нормални се тие болки, како ќе напредува бебето односно ќе стежнува и повеќе ќе те боли. Исто, можно е и срамната коска да те боли, мене при крај и тука почна.