Само да не треба да лежам, се друго може Многу ми е грдо кога лежам а околу мене работат. И на работа седам па уште и дома да треба да седам, е сеа не трчам, не кревам тешки работи, не возам точак... Чупенце, ајде чекаме
Ajde so lesno,daj boze da pomine se brzo i lesno,so minimalna bolka i da si se raduvas so bebceto vo race.
Mene kaj papokot mi e mek na edno mesto,ama deka go nosam nisko okolu papok i pod kaj gakite mi e tvrdo,a gledam nekako nagore mi e pomek,moeto od 5 mesec so glavce e nadole ,stranicno mu se sigurno nozinjata ama mnogu mi mrda pod papok i okolu kaj glavceto,
Една моја другарка што се породи пред два месеци,баш кога се врати од болница 3 прсти отворена и рекле оди си дома,шетај прави што сакаш ко ќе те фатат болки иди. Тоа беше во среда,а таа се породи во недела.... имаш уште време мислам чим немаш болки .Ајде со лесно и за брзо да се гушкате со бебушот
Се е индивидуално, сестра ми отиде на прво ЦТГ во Четврток, и кажаа рано е дури и се развикаа зошто толку рано дошла, па во Сабота се породи.
И јас сум против давање пари и не планирав искрено ништо да носам. Евентуално некое кафе на сестрите што треба да ме гледаат. Ама ги слушам некни на часевите за трудници, си зборат девојките која што и колку ќе давала. Викам чекај јас нешто да не незнам.
И мене мила ми ја испофалија ама ете не била за фалење.И јас ке одам кај Димчев но прво да ја направам амниоцитезата и со резлутатите кај него.
@kristina.k кога веќе се отвори тема за давање нешто на докторот што те породил,гледам јас даваат торти во болницава кај што ќе одиме ние. Ќе носиш ти торта или нешто друго или не?
Во Македонија парите(врските) железни врати отвараат.Секоја чест на докторите што не земаат мито, и работат совесно.Една познаничка имаше проблеми со забременување.После некое време остана бремена со близнаци(двојајчени) кои беа резултат на инсеминација.Оди во болницата и вика дека сака да се породи со царски рез.Докторкта ја измарширала, како така сака да се породи со царски рез,има да си раѓа природно.Денешните жени биле мазни и сакаат само со царски рез(знаејќи дека е за близнаци со инсеминација добиени).Заради тоа отиде на друг гениколог, праша која е цената за царски рез,овој фино лепо си кажал 200еу.Кога и пукна водењакот на едното бебе, отиде во болница и си се породи со царски рез.После викаше, јас толку ги чекав децата и сигурно нема да прифатам ризик да се пораѓам природно.
@m.i.g не знам искрено, гледав и јас на страната сите со торти, па може ќе очекуваат. Од друга страна па пијалок и благо ќе носев секако па исто се фаќа вака ќе се почастат сите од тортата.
@kristina.k kaj mene srce bebchevo e preaktivno. Zbesnuva po cel den, udira na site strani, se kacuva do gore pod dijafragma, boksira na zeludnik, ika po cel den. Se cuudam dali voopshto spie. Se e super, samo sto od shto mi pritiska na zeludnik mi se povrakja i tesko mi e. Jas sega se osekjam super,odmaram posle svadbata i sreduvam po doma, moram da ja pofalam svekrvica koja mn mi pomaga. Ushte malku i ke pochnam da kupuvam rab. za bebcheto od parite shto gi sobravme od nozbi. So sto da pocnam prvo so kupuvanje, shto mi e najophodno? Inaku da se pofalam vchera stignaa fotograf. od svadbata i sum mn zadovolna kako sum ispadnala...koga ke se ukl. od comp. ke postiram nekoja, se razbira dokolku sakate...imajte ubav den mamichki
Jas koga se porodiv so sin mi lezev vo bolnica,ne ni ocekuvavme da se porodam vo 28 nedela iako rizicna bremenost,no ete se desi..koga se porodiv na anasteziologot,na doktorot mm im kupi kolekcija,odnese i torta i skara..plus na doktorot pod raka 100evra.Da bea samo tia troskovi..zasto sin mi so nedeli bese vo inkubator se iznadavavme na kafinja,blago,ne maz mi,ne svkrva mi i majka mi koga idea,duri i rodninite nosea,potoa ne prefrlija na detska hirurgija i jovo na novo so davanjeto..znam deka i sega ke bide taka,no vazno samo so lesno i so dobro da pominame.Jas se spremam za kaj Dimcev vo ponedelnik se nadevam ke se bide vo red.Inaku i jas i ovaa bremenost i predhodnite si gi izlezav uste odma prekinav so rabota,na pataloska i taka..odmarajte lezite i slusajte gi doktorite @Едно Чупе ajde mila uste malku pa ke se olesnis posle raat ke trgas gusnata so bebusot zlaten @Fatalnata bas bi sakale da videme sliki i ne se somnevav jas deka preubavo ke si ispadnata Inaku pelenite i spikoznite ke ti bidat najdobredojdeni,nekoe komletce i bodinja,hulahopki...no najmnogu spikozni veruvaj zasto bebceto izgleda najspastreno vo niv i najmnogu se koristat.Jas za sin mi iznakupiv alista i alista i posle koga pocnaa da mi nosat na spovojnica lele..kolku alistenca imam so ic nemav ni vreme da mu gi oblecam i si rekov zdravje za vtoro ne kupuvam ama ajde de ispadni i ako ti se bendisa nesto ne go kupi .. i pak si trupam doma alista...
Јас сакам секако торта да носам(дури и знам каква) плус пијалок некој ќе земам од Грција уште сега секако сум тука. Имаш купено нешто на пр.количка,транспортер или креветче?
Мене мила на 5 прсти отворена со паднат чеп Иво Каеф ми го пукна водењакот и не сум била со некои врски ама писебна бев и фина сум му се видела па им кажа на сестрите тамо да ме варделе влакно да не ми фалело , а со 3 прста без болки ме задржаа во болница па фала му на Бога бебчо ко уплав го фати во 17:30 ми го пукнаа водењакот од 20:00 ми почнаа болкички подносливи и во 23:50 се породив со буцко мој и сабајлето во пет по ходници шетав , мила само не се плаши и психички спремна биди за болките (стварно болат затоа) , и слушај ги нивните инструкции , соработувај и ќе те гледаат како во хотел со 5 ѕвездички да си , само со лесно мини си и брзо да си се отвориш па да ти се роди бебчо жив и здрав па мекици да не частиш
Lelee ve citam vas i kako se blizi vremevo za poragjaj mnogu panika me fakja, se plasam kako da ne znam sto me ceka, a vtoro mi e, a za prvoto ic taka ne bev, do posleden moment ne se isplasiv, nitu solza pustiv nitu vikav tamy od bolki, najprimerna rodilka bev i duri me falea doktorite kolku dobro sorabotuvam, a sega samo na poragjaj mislam, kako kje bide, kje se izmacam li pak tolku saati, kako kje pominam i jas i bebusk moja uf uf samo na toa mislam
И јас мислам на порагајот цело време како,што ама без страв одвај чекам некако ми се брза,сакам побрзо да се породам,не можам појче да чекам сакам да се гушкаме со бебушка уште сега ако можи
@Eli23,e zosto da go castam doktorot so 200-300eu, toa e isto i jas odam na rabota i gi usluzuvam klientite i zatoa zemam plata-taka e i kaj doktorite,si zeMaat plata,-ako mi e za plakanje ke odam na privatno,(koj moze da si dozvoli)
@m.i.g планираме кон крајот на месецот да ги купиме поголемите работи, ама веќе имам нешто одбрано и разгледано. Се ближи времето.
Има ли некоја што може да ми даде некој совет за мојот проблем со стомакот? Премногу ме чеша што да намачкам? Како испукан ми е како изгорен незнам како да кажам... Ако има некоја со сличен проблем или што може да даде совет нека ми пише порака да и пратам слики за што се работи...не се гледа убаво ама колку толку одприлика може ќе примети...