Исто и кај мене, мене ми ги дадоа Макмирор комплекс да ги користам, а ако продолжи секретот уште максимум 5 дена Донафил. На пораѓај немаше проблем.
Мене ми земаа со спекулум кога ја прашав докторката ми рече, не се брца скроз искрено не ни осетив кога ми зема и јас имам многу страв ама не се ни осеќа.
Мене матичната ми рече дека доколку немам симптоми, чешање,печење,исцедок да не користам ништо. Ја имам цел живот и сега во бременост константно е присутна, на секој можен брис ја имам. Не користам ништо и ми рече дека не е ризична за породување кандидата..
Zdravo majki dali ste se depilirale vo 37ma nedela so vosok. Me fajka malku strav da ne e rizicno ???
Здраво на сите, имам едно прашање, на крајот на 12та недела сум ама од пред некој ден почнав да чувствувам срцебиење, некои денови повеќе некои помалку, некогаш преку целиот ден, пулсот ми е околу 80/мин. Притисокот ми бил пред бременоста секогаш низок околу 100/60 или така ама сега е нормален 120/80, од пред некој ден го оставив и кафето ама не помага, инаку срцебиењево се појави еден ден откако се решив веќе да не пијам кафе. Имала ли некоја од вас вакво искуство?
Hi girls, 39ta nedela sum, deneska imam mnogu macnina bez povrakanje, nemam sila i naednas mi stanuva zesko pa studeno. Dali nekoj mu se slucilo istoto i sto da pravam dali da se napijam nesto ili da otidam na doktor?
Јас мислев пред некој ден дека срцево ќе ми излези буквално за гради го осеќав. Освен притисокот, пулсот колку то покажа? Мене Др ми кажа дека поради поголем напор за поголема количина пумпање нели сега се има денесно ама секогаш да мерам колку е притисок и пулс. Јас имам општо во нормала 90 откуцаи. Мери го 3 пати на ден неколку дена да видиш како се движи и притисок и пулс.
Притисок на желудник, ако имаш плус киселини пробај грицкај орис, ако не бива земи против кислини нешто. Рупурут е дозволено ама прашај доктор. Прошлата бременост ме фатија на крај мачнини и киселини
Девојки, каде ви земаа крв за скринингот за шеќер во бременост? Од вена или од прст? Јас треба да го правам неделава, ама многу сум лоша со вени
Колку често ви се појавуваат лажните контракции во третото тромесечје? Јас секојдневно ги имам.... 34недела сум, од утрово кога станав, па се до сега, стомакот тврд како камен ми беше.... Дури сега малце попушти, испружив нозе да одморам.
Мене од прст ми земаа во Рамус, со она апаратчето за мерење шеќер @st-el зависи од денот, јас од 29 недела ги имам, некогаш повеќе, некогаш 5-6 низ цел ден . Сега сум веќе 36+ и ми се поретки ама поболни
Околу 80 ми е пулсот, не е многу покачен, ама сепак понекогаш го осеќам. Кога лежам пак некогаш си го осеќам пулсот во вратот.