Дали сте имале проблем со појава на афти во уста? Јас имав една под јазикот, па таа помина ама сега имам една на коренот на забите од едната страна. Се мислам дали може да е од јадење чипс и тврда корка од леб, па да настанало повреда зошто баш на таа страна џвакав или пак од кисело, пиев вода со лимон, и киви јадев. Првата ми помина со гаргара со млака вода и сол, и едно за испирање на уста. Ако имате некој плус совет супер би било.
И дали има некој што зема метформин во бременост, јас земав заради ПЦОто со години од 1000 па ми го намалија сега пред еден месец на 500 и ми рекоа дека е безбедно во прв триместар да се зима, ама ме интересира до кога имате зимано? И утрогестан вагиналети до кога? Слушнав дека ги прекинувале ако се открило дека полот е машки заради ризик од хипоспадија.
Поздрав мила, Во која аптрка ги набави Cariban, Сакам и јас да ги пробам,јас сум во 19 недела,до сега супер бев.. Веќе 2 недели ме фатии неспиењето.. Леле,2 часа не можам да си заспијам... За овие таблети читав дека се добри и за спиењеее.. Која недела си ти?
Ne znam dali ja pogodiv temata,ako moze da spodelite iskustva so dvoroga matka,kako vi tecela bremenosta. Jas deka prvata se porodiv 35+6dena. Pred da zabremenam bev vo Plodnost dr Vladko mi rece nema potreba od operacija,u smisla na poveke od 1cm vdlabnatina obicno se pravat operacii,kaj mene bese pomlace, a mojata maticna kako i lred prvata bremenost sega i za vtora insistira da ja pravam operacijata radi rizik pak od predvremen poragjaj.
Јас сум во Швајцарија и матичната ми ги даваше кога одев на преглед само еднаш ги имав земено од аптека со рецепта 39та сум
И мене за двете деца ми го кажаа 12 полна недела на прв скрининг и погодија- женски. Е сега мене ме интересира дали машко или женско може побрзо да се види? Јас тек средина август имам прв скрининг со третово. Нели се водите по некое правило кога треба преглед? Ама ако не ти кажале до сега, околку 16-18 недела може да се види убави. Јас сакам овој пат торта да нарачам за децава да им е интересно и не знам да не утнат на крај
Мене ми кажале да пред ехо испијам доста течност али реално на скрининг и е рано за со точност да се каже, зависит и положбата на детето мада ете мене ми погодија.
Поздрав идни мамички, Јас сум во 19-20 недела на бременоста. До сега немав баш никаква мака,ниту со повраќање,можев да јадам,да пијам...без гадење.. Леле,пред 2 недели,како наеднаш ме фати несоница голема... Еве сега 2 недели јас не можам никако да си врзам еден час спиење,и ако мр фати нон стоп ме буди нештооо.. Дали имате некој совет,што да правам...цел ден ме боли глава,не можам да се фокусирам на секојдневните работи... Пред спиење пробувам се,чај камилица со мед,магнезиум,топло млеко со мед...,пешачам по 1 час.. Вежби со здивот,ништо не помага.. Дали некоја од вас ги има користено апчињата: XONVEA или CARIBAN.. Дали би ми помагале со неспиењето.. Било каков совет би ми помагало многу.. Да ни помогне Господ да имаме лесна и здрава бременост. ❤️
Првото во 11 ми рече ми личи на машко ама не кажа 100%. На прв скрининг ништо, матичниот ми потврди некаде 16 недела. За второто на прв скрининг, 13+ ми кажаа. Дупла свекрва ќе сум била ми рече докторката .
Мене некаде 16-17 недела ми потврди точно, пред тоа се криеше бебето. Тројна свекрва Инаку терај си ехо еднаш месечно, нема потреба од почесто ако е сѐ океј, иако сфаќам нетрпеливост за полот
Јас користам Xonvea два пати на ден ради екстремно повраќање, цел ден спијам ручек праам заспивам, една чинија ќе измијам и си прилегнувам хахах
Фала ти многу нa oдговорот мила.. Во која аптека во СКопје можам да ги набавам.... И од која недела ги пиеш? ❤️