Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. hannybanny

hannybanny Популарен член

Јас не се отварав и немав никакви болки до полни 40 недели. На 40+1 ме примија на паталошка и ми ставија провокација. Јас се породив царски зошто не се отварав.
    Немој да се секираш и да мислиш. Како треба да биде ќе биде. Ни царски не е толку страшен. Реално после природно уште наредниот ден си спремна за акција :D со царски ќе бидеш спремна после недела две, ништо страшно. Најважно е да помине се во ред и ти и бебе да сте добри. Со лесно и ќе видиш дека се ќе помине брзо и без проблем.

Ehh10 and Lenaa__12 like this.
  2. strelec231992

strelec231992 Популарен член

Зависи каде ќе се пораѓаш, мене ме чекаше докторот 9 дена после термин пробавме со провокации ама не се отворив ич и мораше царски. Ама не мора да значи, имаш време уште, од денес за утре може да пукне водењак или да добиеш болки и слично. Не се стресирај и да треба царски не е страшно битно да сте добри со бебе на крај. И јас се нервирав многу што не почна природно пошо првото природно се породив ама нема правила.

Ehh10 likes this.
  3. IJAE

IJAE Истакнат член

Јас само што влегов во 6ти месец, на преглед скрининг ок е се. Навечер кога шетам многу де задишувам и ептен отежнато се движам а не сум нешто крупна и ми се стврднува стомакот како камен многу чудно. Преку ден добро ми е, секоја вечер ми е тешко, не јадам избегнувам да вечерам или ептен малку колку да не легнам гладна. Некоја слично? И бебе многу мрда дури и непријатно ме фаќа страв нешто да не бидне. Ме фаќаат паники по малку

4. Ehh10

Ehh10 Истакнат член

Vo Gak ke se poragjam zdravje, mi kaza mojot maticen deka poveke od 10 dena posle terminot ne se toleriralo da se ceka pa ke vidime sto ke se slucuva

5. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Лажни контракции се, и мене ми се изразени многу периодов. Моево па ич не мрда, многу мрзливо. Ќерче на секое ехо салта правеше, значи не можеа да ја измерат, ова бе само кулира или спие… дури се загрижувам, зашто е таков. Иако е се океј на прегледи дури две недели е поголемо со мерки. Мене ми даде ферона иначе дополнително, дека со првото сум царски и некако ептен изразено се осеќаат лажните. И се обидувам да одморам со тодлер, колку може нели.:wasntme: Иначе исто, многу се задишувам и многу потежок го осеќам стомаков… како да сум 9ти, а не 20та недела скоро.:drunk:

IJAE likes this.
  6. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Бебе и треба да мрда и се повеќе ќе се осеќа клоцањето. Задишување е многу нормално, не мора да имаш качено на кг многу нити да имаш голем стомак едноставно бебето прави на органите притисок.

IJAE likes this.
  7. hannybanny

hannybanny Популарен член

На ГАК кога ќе одиш само да не се разочараш од односот на одредени медицински лица таму. Дел се од мајка родени дел се село весело полно комплекси. За царски чекаат ептен последен момент. Не земаат одма. Ако веќе видат дека не се отвараш и цтг покажува намалена акција на бебето тогаш те пораѓаат царски. Мене ме чекаа 3 дена. Едноставно не се отворив и мораше царски. Поуживај го времето додека е бебе во меше после ќе имаш други слатки маки.

8. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Многу е рано имаш уште многу време да си се породиш природно и нема потреба да мислиш на лошо..

9. IJAE

IJAE Истакнат член

Ве читав за тоа ферона, јас малтофер пијам блага анемија имам ама ги имав веќе таблетите и затоа ги земам. Инаку со првото исто сум царски потешко е со дете плус и на работа по топлово, ќе издржиме. Пијам и мг цитрате а феминион 2 ми се потроши треба да купам 2 дена не се имам напиено заборавам да земам.

Feniksgirl likes this.
  10. IJAE

IJAE Истакнат член

Во право си ама да си кажам, зошто не е исто преку ден и навечер. Чувството е различно, ноќите ми се тешки

11. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Сега читам дека ти е второ. И кај мене за второ беше се поизразено и побргу него со првото. Еве сега сум со трето бремена тек 11 недела и дали од жешко дали веќе телото е поисцрпено ама едвај воздух земам кога сум во движење.

12. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Со првото пробав, немаше шанси да спијам, ми сметаше многу...сега со второво некако повеќе ја прифатив иако не спијам секоја вечер со неа, знам да паузирам. Ако имаш кој да ти даде поубаво пробај види, да не купуваш па да ти стои. Иако па ја со првото за доење после си ја користев(сестра ми ми ја даде).

За задишувањето сум иста, почна од кај 7ми месец да станува потешко, тежи стомак и срце ми залупува па одам по бавно ама активна сум мн физички. За лажните, вторава бременост покасно ми почнаа ама воопшто не ми се болни, за разлика со првото непријатни и болни. А за мрдањето, и тоа различно од првото бебе, првата ќерка бубаче, нежнааа ама затоа вторава, мислам од 24ч, будна е 20 и клоцаа не застанува, мн активно бебе и при движење ја чувствувам. Ја обожава десната страна и кај папокот да ме мава, така да не се плаши, еве и моево си е такво бебе, јас па мирна сум кога така мрда, да не ја мислам :lol:

st-el likes this.
  13. wonder woman5

wonder woman5 Истакнат член

Јас би сакала да прашам зошто лекариве го препорачуваат толку фемибион, кога искрено мене составот не ми се допаѓа. Б12 не е ни метилирам а и освен метилирана има и 300 уг обична фолна, обичен Б 6 наместо П5П, тие што сме со мутации имам читано дека обичната фолна несмеат да ја пијат. Мене ми ги пропорачаа но јас одделно земам Б витамини, фолна, магнезиум, д, железо, омега 3 и незнам дали е потребно да ги заменам за фемибион.

14. Joraa

Joraa Истакнат член

Здраво мамички. Имам 26 недели бременост и ми се појави јачмен на горниот очен капак. Веќе 3 дена користам Tobrex капки (3 пати дневно) и Tobrex маст навечер, но наместо да ми биде подобро, отокот и црвенилото се зголемија. Дали некоја имала вакво искуство во бременост? По колку дена ви почна да поминува и дали ви беше потребен друг третман? Благодарам!

15. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Доколку се зголеми црвенилото и отокот на јачменот не треба да чекаш туку одма на очен.

16. denizzz

denizzz Истакнат член

Majki dali nekoa se porodila prirodno 36 + . Ctg mirno no otvorena 2-3 prsta. Mukozen cep postepeno paga.

17. Winnie the Pooh7

Winnie the Pooh7 Активен член

Jas femibion go pijam od pred 3 meseci pred zabremenuvanje a koga dobiv pozitiven test mi dodadoa i b12 metilran i metil folate poradi mutaciite i taka sum kroz cela bremenost femibion + metil b12 + metil folate.

18. wonder woman5

Kolku vkupno zemas m.folate?

19. Winnie the Pooh7

Winnie the Pooh7 Активен член

1.2 mg preporacana doza mi e i od transfuziolog dr. Jani i od ginekolog

20. wonder woman5

Dali imas mthfr? jas imav na poslednarta kontrola na granica homocistein a vnesuvama veke od 1000, zatoa se prasuvam da ne mi treba poveke.