Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. hannybanny

hannybanny Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    1.200
    Допаѓања:
    2.091
    Јас не се отварав и немав никакви болки до полни 40 недели. На 40+1 ме примија на паталошка и ми ставија провокација. Јас се породив царски зошто не се отварав.
    Немој да се секираш и да мислиш. Како треба да биде ќе биде. Ни царски не е толку страшен. Реално после природно уште наредниот ден си спремна за акција :D со царски ќе бидеш спремна после недела две, ништо страшно. Најважно е да помине се во ред и ти и бебе да сте добри. Со лесно и ќе видиш дека се ќе помине брзо и без проблем.

На Ehh10 и Lenaa__12 им се допаѓа ова.
  2. strelec231992

strelec231992 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2014
    Пораки:
    621
    Допаѓања:
    1.245
    Зависи каде ќе се пораѓаш, мене ме чекаше докторот 9 дена после термин пробавме со провокации ама не се отворив ич и мораше царски. Ама не мора да значи, имаш време уште, од денес за утре може да пукне водењак или да добиеш болки и слично. Не се стресирај и да треба царски не е страшно битно да сте добри со бебе на крај. И јас се нервирав многу што не почна природно пошо првото природно се породив ама нема правила.

На Ehh10 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. IJAE

IJAE Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2010
    Пораки:
    557
    Допаѓања:
    879
    Јас само што влегов во 6ти месец, на преглед скрининг ок е се. Навечер кога шетам многу де задишувам и ептен отежнато се движам а не сум нешто крупна и ми се стврднува стомакот како камен многу чудно. Преку ден добро ми е, секоја вечер ми е тешко, не јадам избегнувам да вечерам или ептен малку колку да не легнам гладна. Некоја слично? И бебе многу мрда дури и непријатно ме фаќа страв нешто да не бидне. Ме фаќаат паники по малку

4. Ehh10

Ehh10 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2012
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    8
    Vo Gak ke se poragjam zdravje, mi kaza mojot maticen deka poveke od 10 dena posle terminot ne se toleriralo da se ceka pa ke vidime sto ke se slucuva

5. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.571
    Допаѓања:
    15.957
    Лажни контракции се, и мене ми се изразени многу периодов. Моево па ич не мрда, многу мрзливо. Ќерче на секое ехо салта правеше, значи не можеа да ја измерат, ова бе само кулира или спие… дури се загрижувам, зашто е таков. Иако е се океј на прегледи дури две недели е поголемо со мерки. Мене ми даде ферона иначе дополнително, дека со првото сум царски и некако ептен изразено се осеќаат лажните. И се обидувам да одморам со тодлер, колку може нели.:wasntme: Иначе исто, многу се задишувам и многу потежок го осеќам стомаков… како да сум 9ти, а не 20та недела скоро.:drunk: