Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. saweetie

saweetie Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2021
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Здраво девојки. Може ли некоја од вас да сподели искуство за пораѓај кај др. Весна Чибишева - ГАК? Фала ви

2. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.680
    Допаѓања:
    27.137
    А не пиеш ли ништо? Пошо јас сум исто ни голтка вода не можам да се напијам камоли да јадам ако не пијам 2 пати на ден апчиња. Јас не одам на работа ама 6г и 3г ми се дома по цел ден, клима немаме а Австрија денониве е за чудо 40 степени значи со прст не мрдам што сака нека е хаха

3. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.783
    Допаѓања:
    16.173
    Ништо не ми помагаше, тек таму 18та недела подпрекина, сега само гадење имам. Иначе и инфузии примав, џабе. И овде е 500 степени, некој пеколен бран има. Исто иначе ни вода не можев да се напијам нит па да јадам нешто, зелено повраќав…

4. mamacita que

mamacita que Активен член

Се зачлени на:
    19 април 2026
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    83
    Моја другарка беше на боледување, за 1 ден во Врање плати казна 1500 евра, отказ од работа, без породилно и тужба од социјално или држава не знам точно. Беше повеќе месеци на боледување, мислам дека некој ја имаше пријавено па беа во контрола на домашна адреса и ја барале на телефон но не кревала.

На Malina@ му/ѝ се допаѓа ова.
  5. mamacita que

Се зачлени на:
    19 април 2026
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    83
    И мене најмногу ми пречеше водата :envy: ништо не можев ниту да јадам ниту да пијам. Помагаа понекогаш газирана вода или кока кола, потоа бев на инфузии витамински и за хидратација. Знам во системот ставаа инекции фамосан. А матичната ми кажа можам слободно да пијам и реглан. Околу 11 недела ми помина се преку ноќ, иако уште има мириси кои ми пречат и бегам како од ѓавол. :rofl: Живо место не можам ниту да видам, чепнам или мириснам. :puke:

6. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.680
    Допаѓања:
    27.137
    Пробав и јас кола кола иако сум ептен љубител ми се згади за цел живот мислам. Праски и лубеница ми одговараат и живеам на шопска буквално ама како што кажав со 2 апчиња на ден. Исто како Феникс зелено жолтила повраќам ако не се напијам она цела жолчна киселина ми се чини. Јас ги пијам Xonvea и ептен ефикасни се покажаа само ме утрпа цената :rofl:

На mamacita que му/ѝ се допаѓа ова.
  7. wonder woman5

wonder woman5 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2020
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    168
    Dali e normalno simptomite da se menuvaat, imav silen apetit i macini od vcera kako da gi snema 6+5 sum.

8. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.783
    Допаѓања:
    16.173
    Да нормално е.

На wonder woman5 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. mamacita que

Се зачлени на:
    19 април 2026
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    83
    Не знам дали е за тука, но која е болницата со пеперуткиве пред врата каде се породила Дариа Мандаровска? До сега ја немам видено а баш разгледувам опции:D

10. BelataMasai

BelataMasai Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2019
    Пораки:
    518
    Допаѓања:
    1.217
    Во систина кажаа дека се породила

На mamacita que му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Pedz.de

Pedz.de Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    Женски ми отекоа градите многу, особено едната кај ареолата околу брадавицата, докторот ми рече таква ми била формата на градите и има и оток па да сум ставала ладни облози со павлака, да не имал некој друг ваков проблем и како се справивте, јас земав и зелка листови зошто сум слушнала дека и тоа помага, многу е рано 14+5 недели сум само бремена.
    Рече ако нема подобрување за еден месец да правам ехо на дојки и некој посебен градник за нив по мерка да ми даде да земам како медицинско помагало. Инаку баш се познава како оток особено околу брадавицата како да се на собрало вода. Чудно многу.

12. mamacita que

Се зачлени на:
    19 април 2026
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    83
    Заборавив да додадам дека исто многу ми се лошеше од витамините. Потоа ги сменив со Novalac и супер ми беа и драстично ми се намали лошењето.

13. hannybanny

hannybanny Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    1.319
    Допаѓања:
    2.366
    И јас знам дека е во Систина.

14. Kate.93.N

Kate.93.N Активен член

Се зачлени на:
    2 април 2024
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    16
    Дали некој има искуство со труење од храна? 33 недела сум, синоќа имав епизоди на повраќање и дијареа од храна што ја јадев вечерта. Не знам дали беше тровање или реакција од тешка храна, на гинеколог ми рекоа електролити, јаглен и пробиотик. Исто цел ден имав 37темп. а сега дојде до 37.7
    Дали можеби треба да посетам дежурна служба?

15. 1Supermum

1Supermum Активен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2024
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    9
    Лично немам искуство, ама со детето имавме искуство со цревна инфекција и фала Богу што брзо сме реагирале. Мој совет е да се направат навреме испитувања да си на чисто зошто не се воопшто наивни тие разболувања и подобро е побрзо да се реагира

На st-el и Kate.93.N им се допаѓа ова.
  16. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.680
    Допаѓања:
    27.137
    Не знам дали беше кај мене труње или стомачен, тогаш бев 5ти месец и бев со тт и повраќање. Ми ставија инфузија и бев на диета некој ден, електролити пиев исто, јаглен и пробиотик. После 3-4 дена имав контрола за да видат бебето.

На Kate.93.N му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Veta

Veta Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2020
    Пораки:
    807
    Допаѓања:
    2.934
    На zoriica му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.680
    Допаѓања:
    27.137
    Нема трудница мислам Мк што не прави скрининг, тука Австрија еве трета брменост кај 3 различни доктори ни еден не ми спомна скрининг. Во првите 2 бремености бременост ми потврдија Ремедика и одма ми дадоја кога би требело за скрининг, остатокот си ги водев бременостите тука. Веќе пракса од предходно ја прашав сегашнава докторка дали тука праат ми рече можеш да закажиш ама не е задолжително и повеќето не ни одат на скрининг.. јас закажав да не сум покусо со третово де. Ама ете едно од многуте разлики. А и ми спомна као за Nipt тестот повеќе е за жени 35+. Е сега кој е колку во право не знам.
    Јас читам по форумов и се чудам за мбогу разлики во здраствово посебно во бебе/дете темите ама пусти страв секој си слуша свој доктор.

На Veta му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Veta

Veta Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2020
    Пораки:
    807
    Допаѓања:
    2.934
    Тоа е проблемот што секој доктор има различна пракса, никаде не е вооедначено ни за овие тестови, ни за вакцини понатаму или што и да е.
    Јас пример прашав педијатри во два различни града за рота вакцина и тие ми кажаа различен рок за ставање на вакцините.
    И ај сеа, да не знаеш како да постапиш, кому да веруваш.

20. Amelia.

Amelia. Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    732
    Допаѓања:
    2.531
    Ме интересира кои рокови ги кажаа? :)