1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Mandela

Mandela Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2022
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    2.635
    Нето платата влегува во просек, значи ќе се пресметува како цела плата да си земала, не се крати во пресметката за породилно.

Последна измена: 9 август 2026
    На Hope IT, ...Arthemisia... и Feniksgirl им се допаѓа ова.
  2. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.680
    Допаѓања:
    27.137
    Жени, 2 саати патовме со кола на два пати денес. Првиот пат не ми беше ништо ама сега на враќање од кога станав од кола ме боли стомак. На предно седиште седев можеби ептен исправена не знам. Неам нешо трдунички стомак ама очигледно не ми пијаше положбата.
    На мисла ми е треба за Мк да одиме со кола тоа ни се 13-14 саати.. искуство толку долго? Јас претежно со авиони имам искуство и на летови лесно поминував.
    Друго, овие два/три дена имам запек т.е тврда столица. Чаре за тоа?

3. IJAE

IJAE Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2010
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    883
    Неколку вечери по ред имам болки чудни не се типични вагинални, према анусот се и баш е непријатно, а на преглед сум тек крај на август. Моментално сум на одмор и навистина незнам што може да биде, а бебето го осеќам 25та недела сум. Некоја со слично искуство?

4. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.783
    Допаѓања:
    16.173
    Мене ми беше така со првата бременост, некои нерви натиска бебе. Одмарај колку можеш повеќе.

На IJAE му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    1.230
    Допаѓања:
    5.271
    И мене ми било така многу пати. Секогаш ми викаа докторите дека притиска бебе

6. wonder woman5

wonder woman5 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2020
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    168
    Па оди си на приватно ако не ти се допаѓа, еве има членки кои прекрасно поминале исто еве и јас.Најбитно да ми е детето живо здраво јас а како е облецено ама уопште не ме занима за еден ден.

7. Oxsana

Oxsana Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2018
    Пораки:
    378
    Допаѓања:
    456
    Здраво
    Треба да правам втор скрининг на ГАК но еве сеуште нема пуштено термини не може матичната да ми закаже, денес пак се јавив ми рекоа почекај уште некој ден. Исто така ми рече околу почеток на септември би требало да правам.
    Малку се мислам дали да чекам или да закажам приватно, ми е страв немој да нема термин, па да ми поминат неделите за втор скрининг.
    Докторката ме уверува дека треба да пуштат но не знае кога.
    Дали уште некоја членка чека како мене.

8. Mandela

Mandela Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2022
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    2.635
    Ќе пуштат неделава термини за септември.

На Oxsana му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.680
    Допаѓања:
    27.137
    Ти закажи си и приватно ако добиеш термин, ќе го откажиш на приватно.

На Oxsana и Lenaa__12 им се допаѓа ова.
  10. hannybanny

hannybanny Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    1.319
    Допаѓања:
    2.366
    Јас бев со приоритетен упат немаше друга опција како. Мрчеа нејќеа да ме примат и не примија на крај кога им завршија термините. Се убив чекајќи. Секако ми кажаа глупост што излезе дека нема врска, па трчав на приватно да правам скрининг пак.

На Peperutce6 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. st-el

st-el Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2010
    Пораки:
    951
    Допаѓања:
    6.225
    Исто како тебе бев, почекав и се ослободи термин, ми се јавија од мат. гинеколог, отидов и завршив работа.

12. ...Arthemisia...

...Arthemisia... Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    411
    Допаѓања:
    963
    Да да, вака велат исто ко ќе те пораѓаат на бокс, и плус други недолични коментари. Од искуство кажувам.
    Шансата за позитивно искуство од ГАК без врски и без “поткуп” на докторот и сестрите е еднаков на џек пот! И со муабети вакви “ако не ти одговара оди си на приватно”, нема никогаш да имаме нормален и емпатичен однос кон родилка на државно, нити подобри услови! Дали постои мајка што не ѝ е важно да ѝ е бебето живо и здраво? Треба ли да се чуствува виновна мајката што очекува еден хуман третман при породување во државна болница, без да “шарне” илјадници кај доктор? Не! Сите сакаме живо и здраво дете, ама сакаме и да останеме ментално здрави мајки а не да се носиме во ситуација да сакаме да скокнеме од прозор на ГАК пошо некој нема грам емпатија или љубезност кога си најранлива и беспомошна. Секоја чест за убавите искуства без врски таму (посакувам да ги има во сѐ поголем број) но моето е ужасно, во ветеринарна амбуланта ќе ми беше поарно мислам дека.

На Amellie, Iriss, Lenaa__12 и 6 други им се допаѓа ова.
  13. hannybanny

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    1.319
    Допаѓања:
    2.366
    Скрос се согласувам. Крава добива боље третман нели ли жена во родилна сала. За сестрите после породување не можам да кажам збор колку можеа се трудеа, посебно на пин тие беа најкоректни. Исто гнаси се и оние кај бебињата што за да седат они раат цел ден ти го носи бебето во 6 сабајле и ти го зима во 23 вечерта. Тоа што ти си царски и не можеш да станеш да одиш до тоалет, а не цел ден да гледаш дете е друга приказна.
    Дај Боже да се сменети работите и дај Боже во иднина сите да имаат убаво искуство

14. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.783
    Допаѓања:
    16.173
    Во сите болници бебето е цел ден со тебе. Не е тоа за они раат да седат.

На wonder woman5 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.680
    Допаѓања:
    27.137
    Бебето и треба да е со тебе.. јас тука што читам искуста и ете золва ми што плати за одреден доктор инаку сум пишувала, странство е од прва минута со мајката и никогаш не е земено за да одмори мајката, нити некој друг го преслекува освен мајката, била родилката царски или природно.
    За остатокот дека има многу негативни коментари конкретно за Ск од типот лош однос, вреѓање и поткуп имам слушано.

16. hannybanny

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    1.319
    Допаѓања:
    2.366
    Не е работата да одмарам јас, имав тежок пораѓај не беше возможно да станам и да го земам бебето за доење, а тоа душиче плаче, сестра не иде им е гајле. Треба да се има минимум чувство и да се помага барем за давање и земање од креветчето, барем првите два дена.

На ...Arthemisia... му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Babyby

Babyby Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    501
    Допаѓања:
    2.597
    И мене ме интересира дали ако отворам класично боледување од две недели со дијагноза анемија, секако дека ќе бидам 70% за тие две недели, тие “намалувања” ќе ми влезат во просек за пресметка на породилното ?

18. Pikachy97

Pikachy97 Активен член

Се зачлени на:
    11 мај 2026
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    4
    Dali imate iskustvo do dr. Dimitar kalcovski na gak? Mislenja

На Maricheee му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.783
    Допаѓања:
    16.173
    Се распрашав и ми кажаа нема, цела плата се сметала.

20. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    1.230
    Допаѓања:
    5.271
    Многуу смирен доктор. Ме породи тој и ептен ми беше океј како доктор.