Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. denizzz

denizzz Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2014
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    148
    Zenicki jas se porodiv deneska na svet dojde mojata malecka. Vi posakuvam na site brzo i lesno poroduvanje

На Joanna28, Happy face, Feniksgirl и 18 други им се допаѓа ова.
  2. Mama_na_Darija

Mama_na_Darija Активен член

Се зачлени на:
    16 јули 2026
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    108
    Да е жива и здрава :inlove:

На denizzz му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Lenaa__12

Lenaa__12 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2024
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    343
    Дали задолжително мерат грло на матка на втор скрининг на гак? Или само доколку побараш?

4. Eellyy

Eellyy Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2023
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    38
    Здраво мамички,Јас сум 31 недела и на преглед ми кажаа дека бебето е многу ниско, но за среќа си напредува добро.Ми препишаа Утрогестан 200 мг еднаш дневно.

Има ли некоја со слично искуство? Бебето да било ниско уште од 31 недела, а сепак бременоста да продолжила нормално? До која недела стигнавте?

5. Ehh10

Ehh10 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2012
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    25
    Tocno, jas se porodiv pred 1 nedela bez vrski, doktorkata Marija Joksimovic i akuserkite za vreme na poroduvanjeto kako Gospod da gi prati mnogu bea fini i so instrukcii pomagaa i se najdobro imam da kazam ama posle toa katastrofa... Prviot den dojdoa da mi pomognat da stanam ne mozev deka nemav jadeno, mnogu krv izgubeno mi se svrte i rekoa aj za 2 saata ke dojdeme pak i tolku nikoj ne dojde da me pogledne se utepav od vikanje i na kraj sama stanav. Bebeto prviot den go donesoa samo 10min da go vidam i posle toa od 5 sabajle do 11 navecer so tebe, samo doagjaa go hranea i tolku ni da pomognat so doenje ni sovet nisto. A za doma koa ne pustija da ne zboram nikakov sovet i so treba da pravam kako prv pat majka samo ni kazaa ke si otide na pedijatar ke vi kazat tamu so treba.

На Amellie и hannybanny им се допаѓа ова.
  6. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.680
    Допаѓања:
    27.137
    Све јас разбирам, јас две имам родено странство па имав 3 цимерки со мене во соба двата пати имаше некоја со царски и знам дека им беше тешко станување ама пак немаа помош. Така да за тоа е исто. Мене никој не ми покажа како да преслекувам, дојдоја во 8 сабајле сред јануар изотворија прозорите, една по една да преслекува бебе она само до нас и на памперс бебето во креветчето да го туркаме низ ходници до педијатар. Природно/царски сите една по една со голо бебе одевме. И тоа во две различни болници се породив и иста си беше праксата. Услови, чисто, фини нема збор али помош нема.

7. Hope 28

Hope 28 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    113
    Женски во петоци во амбуланта на ГАК за фетален скрининг кој Др е ?

8. barbiegirl123

barbiegirl123 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    280
    Допаѓања:
    162
    Zdravo prvo se izvinuvam za slikata ama ne znam kako da go opisam, mi se pojavuvat ova vo delot od nogata i vaginata vo dvete strani, nekogas e bolno a sega ne e samo sedit crveno, mi spomna ona kaj sto se depiliram deka mozno da e od skrien seker ili kandida pa se isplasiv. Ve molam za iskustvo

Прикачени фајлови:

• IMG_7273.jpeg
      IMG_7273.jpeg
      Големина на фајлот:
      111,3 KB
      Прегледи:
      105
  9. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    1.807
    Dali nekoja ima iskustvo so single umbilical artery? Na vtor skrining detekriano

10. mamacita que

mamacita que Активен член

Се зачлени на:
    19 април 2026
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    83
    Абе види, членката побара мислење и јас и одговорив. Никој не те праша кој каде да оде.

Инаку се додека има жени што размислуваат вака само детето да е здраво и живо (нормално, тоа е најбитно) а се друго е занемарливо, ќе се пораѓаме во штали. Се поголем % на жени одат на приватно не поради тоа што имаат вишок пари, се принцези или разгалени туку што нема основни човечки услови.

Не се сменило до сега, нема да се смени ни од сега бидејќи се си ставаме под тепих и ги поттиснуваме сите работи као ајде за три дена ќе се истрпи лежење во туѓа крвод пред 2 недели, лебарки, мравки, дупки по облека, лепаци и селотејп по бебето, постелнина непроменета од лани и така, леб и салама дебела три прста, за ручек грав со царски пошо е најбитно да протера стомакот како да ќе родиш уште едно и така, инаку се е екстра.

На strelec231992, 1Supermum, Trxmx и 11 други им се допаѓа ова.
  11. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.476
    Допаѓања:
    14.542
    Буквално!
    А колку се плаќа здравството и доле само тоа никој не го збори нигде и се си е супер за убави работи да збориме само и со минимум да се задоволуваме ..

На Amellie и mamacita que им се допаѓа ова.
  12. SenDem

SenDem Активен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2023
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Zdravo, ako ima nekoj da mi kaze iskustvo od bolnica Martini Strumica za poroduvanje

13. Orhideja7593

Orhideja7593 Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2020
    Пораки:
    1.001
    Допаѓања:
    1.455
    Има ли некоја членка во прв триместар што користи циклогест или утрогестан и да има жолтеникав ,кафеав исцедок?

14. hannybanny

hannybanny Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    1.319
    Допаѓања:
    2.366
    Кафеав не, ама жолт како густ да. Од вагиналетите беше. Сепак јави се кај докторот прашај.

15. Orhideja7593

Orhideja7593 Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2020
    Пораки:
    1.001
    Допаѓања:
    1.455
    Па бев на ехо кога прв пат се појави кафеаво докторот рече најверојатно сум се изиритирала од вагинелетите, пошто не виде ни хематом ни ништо, ембрионот сместен на добра позиција во средината.

На hannybanny му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.680
    Допаѓања:
    27.137
    Јас не користам ништо али 7-8 недела имав 2-3 дена кафеав исцедок. Докторката рече дека не сум дочистена и тоа е стара крв или па оти тој период ептен пешачев можно е може од напор пошо и малава (13кг) знаѓ да си ја кренам.
    На ехо исто кај мене беше се во ред.
    Во втора бременост ми се деси 10та недела да имам свежа крв ама на ехо беше се ок и еве ја сега 3г има.

На Orhideja7593 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.801
    Допаѓања:
    6.859
    И според тебе тоа е во ред и така треба да биде?
    Има жени што после царски глава не можат да кренат од перница, настрана болки од операцијата, и треба плус од сабајле до вечер за новороденче да се грижат? Башка на некои им е прво и врска немаат што прават.
    Маж од кила ќе го оперираат и ќе лежи два дена нема да станува, сите ќе трчаат околу него, од жена се очекува плус бебе да гледа.

На LadyD, Raven22, ...Arthemisia... и 4 други им се допаѓа ова.
  18. hannybanny

hannybanny Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    1.319
    Допаѓања:
    2.366
    Фала ти на одговорот ми беше страв да пишам да не ме растргнат тука дека сум лигава. Кој колку сака нека глуми силен, царски рез е сериозна операција и првите два дена не можеш да чуваш дете сам. Мајка ми доаѓаше секој ден. Ете кажав. И не ми е срам дека ми требало помош. Ми треба до ден денес и не ја одбивам. И јас сум човек. Ако може таткото да си го живее животот, зошто да не може и мајката. Плус имав постпородилна депресија.

На 1Supermum, Orhideja7593, LadyD и 5 други им се допаѓа ова.
  19. Joraa

Joraa Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2021
    Пораки:
    889
    Допаѓања:
    1.109
    Devojki mislenje za rezultatite sa skrien seker? Na granica mi e vtoroto a duri ponedelnik se vrakat maticniot od odmor

Прикачени фајлови:

• IMG_7310.jpeg
      IMG_7310.jpeg
      Големина на фајлот:
      185,5 KB
      Прегледи:
      36
    На CocoLady му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.680
    Допаѓања:
    27.137
    Не реков ни еднаш дека е ок, реков само дека секаде е така направив споредба пошо мислите дека Мк само ништо не функционира . ете вие сте имале можност и да одморите ноќе, ние не имаме.
    И колку што разбрав станувањето и одењето после царски е пожелно колку и да боли.
    И да.. на сите некое ни било прво и не сме имале појма де.
    И треба да имаш помош ако ти е така полесно, но што значи тоа мажот да живее живот? Он може и мора да е твоја замена освен за доење. За преслекување мм се плашеше ама низ дома или носење бебе секако дека ќе помага.