Mesinja kako ste jas nekako nervozna zaradi utresniot pregled kaj Dimcev,se nadevam deka utre ke vi dojdam so dobri rezultati,momata deneska e mnogu aktivna kako po obicaj kloca a sin mi se plasi i a ke me guska i ke oseto deka kloca i bega i vika bebeto mene me tepa mamooo @Едно Чупе @elena.mak Neka vi se zdravi i zivi srckite golemi da rastat da imaat prekrasno i bezgrizno detstvo hug:
@MilaP znaci ne te ostavija vo bolnica. Dimcev e broj eden za anomalii na plod, no ne i za ostanato, rizicni bremenosti, problemi i sl. Toa go imav slusnato od drugi pacientki, a mi go potvrdi i ginekolog.Vo sekoj slucaj ti najubavo si znaes, mozebi jas sum greska. Ti posakuvam sreka, se da e vo red.
Уф со нискиов притисок амсн веќе Со Кока кола се налевам, сега турско ќе си сварам и си чистам по дома. Што убав ден за возење точак, за две години отприлика ќе возиме дотогаш само на 4 тркала
Ne ne me ostavija ke kazat utre prvo sum kaj Dimcev,odam sekoj mesec ili na mesec ipol kaj nego zavisi kako ke zakazam i kako ima sloboden termin za da go gledame bebusot do sega nema anomalii se e vo red no taka bese i za sin mi,se bese vo red a na kraj da se rode...no toa e zatoa se vika deka ni edno ispituvanje ne ti e 100% sigurno pa se nadevam ke kaze i mislenje i za prebrzoto sozrevanje na matkata a posle sum vo drzavna i ke videme neznam koj doktor ke bide mi rekoa koj ke bide na smena toj...
se izvinuvam za dvojnoto mislenje ama sinko e na pc so mene i aj zadrzi mu gi racinjata da ne cepka sekade...
@elena.mak @Едно Чупе честитки од мене, нека ви се живи и здрави дечињата!!!! @flower30 и јас како тебе сум 13 недела и имав јаки болки во левиот јајник. Бев пред некој ден на контрола ми викаат ништо не е, јајниците во време на бременост се мирни. Мене ми даде да испитам урина, и толку. Еве веќе 2 дене не ме болат, престанаа сами од себе. Ама за секој случај појди си утре на лекар.
@flower30 I jas koga imav takvi bolki mi imaa kazano ginekolozi deka jajnici ne bolele vo bremenost,ispitaj urina toa mi go kazaa i mene,i deka bilo normalno se sirela matka mene i dvete strani me bolea ama pomina
Честитки @Едно Чупе и @elena.mak , да се живи и здрави момците, цел живот да се гордеете со нив! Ајде, со лесно и со ред за следните мамички!!!
Милички дај кажете т.е дајте ми предлог д-ор или д-ка на ГАК за ехо и консултација , зашто како леткаат неделиве така страв ме фаќа каков би бил тој пораѓај со матка која има два отвора , никад до сега не сум имала потреба да идам кај друг гинеколог но овој пат морам зашто освен што знам дека сум трудна и носам здраво машко бебе друго ништо незнам , а кога го прашував за каков би ми бил пораѓајот со ете таков отвор секој пат или ми врти тема или ќути или пак ми климнува со глава со зборовите -што му мислиш ти за тоа , а јас збунето па кој ли треба да мисли ако не јас цццц