Не , немам јас матка со преграда , туку нели си има еден канал и еден отвор ама после пораѓајот отворот од матката како демек ми испукал и при зараснување зараснал како две отворчиња да се ане еден како што бил порано - ова се зборовите од мојот гинеколог , и прво пред да останам трудна ме убедуваше дека нема шанси да имам природен пораѓај ако не се интервенирало на време , а кога му кажав дека сум трудна и како на пораѓај сега он кажа како -"што се замараш ти за тоа " хаха а кој треба да се замара лелеее, па затоа некако страв ме фаќа и сакам друг д-ор да прашам како и што е .
Навратив колку да ве поздравам, да не ме заборајте... - Иначе јас сум добро, и физички и психички. Резилтати зедов: мокрача во ред, хормони во ред, пап-по еден месец, крв има нешто некој латински имиња ПОЗИТИВНО...Брисеви- Немам кандида ама имам Стрептокока. Утре ќе одам кај матичниот да ми дај нешто.. На 28ми септември сме Скопје во имунологијаа се надевам дека и таму ќе биди во ред и така. Ајде поздрав
Те читам и знам за кој доктор зборуваш, нели истиот го имаме за матичен. И се повеќе не ми се оди кај него, се повеќе сум на чекор да ја сменам скроз ординацијата. Дури ни двете докторки ми се веќе тумач. како да работат паушално, површински. Незнам сите тројца ми се безврска. А ти обавезно второ мислење, никако немој да се оставаш на неговото фамозно ќутење. Ништо не ти објаснува човекот, можам да замислам.
Јас незнам што им стана ептен се веќе катастрофа дури човек не може ни да закаже преглед кај нив , ѕвониш и никој не се јавува , идам лично да закажам ми викаат нема термини , а проблеми им кажувам дека си имам и ич не ги брига , а ако лично на моб. им се јавам потоа очи ти превртуваат веќе се осеќам ко да им е смучено од пациенти (општо од работата) , 300 ден. за секој преглед зиме а ни минута не ме погледнал а не па да прашам што ме итересира .
Ufff kolku pati sum pomisluvala jas za bebyska kako kje se rodi, kje bide li se vo red, ne daj boze nesto da se desi i da ne se videlo pri pregled Kaj tebe koga se vide deka ima problem sinceto? Da ne ima veza sto e rodeno i predvremeno? Lele um si nemam samo na loso mislam.... Do sega na sekoj pregled kaj nas e se vo red, bev na glavnite skrininzi za organite, za srce, za glava za se sto se gleda i do sega site doktori mi kazuvaat deka si se razviva kako sto treba, a jas umot samo na negativno, sto ako ne e taka, sto ako ima ne daj boze nekoj problem koga kje se rodi uffff kolku sum glupava znam, na kakvi gluposti mislam namesto da se raduvam vesela da si ja cekam princezata da si ja gusnam
Здраво мешиња јас само да ве поздравам и да ви кажам дека се породив на 3 сеп имаме синче. Тоа е супер ама јас многу тешко поминав на пораѓајот и уште не сум опоравена уште лежам но за тоа во породилни приказни. Иначе се породив во охрид позз
Ispituvav urina pred 10 dena .rezultatite kolku so vidov bea dobri,taka da verojatno ne e od toa.a moze deka pocna da mi raste stomakot pa i od toa da e i plus sinoka cela vecer bev vo wc -moze i nastinka da e.utre ke se javam na dr.i ke prasam.se nadevam ke projde brzo
@flower30 i jas ispitav urina pred dve nedeli i sega pak dadov, ne znam i jas cudno se custvuvam eve deneska cel den sum u wc i me boli levata strana kaj jajnikot i polovinata, najverojatno e nastinka, no jas imam i skraten cervix, moze i toa ima vrska. Vo sekoj slucaj konsultiraj se so ginekologot pa kazi sto ti rekle.
Istite simptomi gi imam i jas .eve taka me bocka vo leviot jajnik i polovinata me boli.utre ke i se javam i ako mozam da izlezam od rabota ke idam i do kaj doktorkata.a kako se proveruva za cervix ?? (Moze glupo prasanje ama neznam)
@kallias nemoj da se nerviras cekaj si ja srckata ke bide zdravo i pravo bebece ke vides.Inaku bolesta na sin mi nemase vrska so predvremenoto raganje (iako i toa si nosi svoi komplikacii).problemot e sto jas i mm go go nosevme genot CF,normalno ne znaevme za toa,toa e edna retka bolest i dvajca nositeli na toj gen da se zapoznaat i da oformat semejstvo e 1:17000..zatoa sega odime postojano na pregledi,primiv i inekcija i sega za sega e se vo red ne pokazuva nisto,najcesto se znae od koga ke se rode..no veruvame deka se ke bide vo red i mislenjata na doktorite se pozitivni. @cacikr neka e zivo i zdravo sinceto golemo da raste.
I jas ja imam istava maka.. se mislev dva dena dali polovinava me boli oti nekako mi lichi povekje kako opavcheto da e ama ne znam.. ne mozham nikako na grb da lezham posle odvaj se pomestuvam i plus gi imam tie bolki i bodezhi na leviot jajnik.. koga ke odam na skrining ke bidam 13+1 ke mozhe da me gleda vaginalno? I imam shansi da mi e skraten i mene cerviksot? Se ispanichiv sega.. a po cel den peshacham ako treba da miruvam jas sprotivnoto..
Ве поздравувам од хоризонтала.Веќе ќе се мрднам од лежењево,не се трпи.Кај мене е се исто и се плашам многу А имам и друга мака,косата премногу ми паѓа.Имате искуство со ова??
@Mariangel ne rekov deka cervixot ima vrska, mene ne mi e vaka postojano, vo posledno vreme osekam, eve sega custvoto e kako menstrualna bolka vo cela leva strana i pozadi vo polovinata. Ili se siri matkata pa ne bolat muskulite, ili sme ispoiznastinale cervix moze da izmerat vo 13 nedela mene uste togas mi bese skraten.