Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.932
    Допаѓања:
    142.955
    I jas sea si mislam i mene toa da ne mi e:(a drugarka mi vika normalno e se siri matkata i nea taka ja bolelo-de lev jajnik,de desen i plus celo vreme polovinata...of maki nasi:):)

2. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.654
    Допаѓања:
    8.437
    И јас лежам цело време и ми е досадно.Не се издржува, ама кога се мора тоа е.Се за нашите бебуши:sun:
    Инаку и на мене ми паѓа многу косата.Пробај со Фитовал шампон, мене малку ми помогна.

@Mariangel за да ти се скрати цервиксот мислам дека е предиспозиција.И јас имам скратено грло на матката и лежам цел ден.Ти нареден преглед кажи му на геникологот да ти го измери, а во меѓувреме не пешачи многу.Остави го тоа за периодот кога ќе си во поголемите месеци:).

@LUCERKA добрдојде и имај лесна бременост:hug:

Болки имам некаде во јајниците и како менструални болки.Мислев да пишам и да прашам како е кај вас, ама викам ај да не се се жалам.Инаку синоќа пак имав цистит од настинка се трчав до тоалет, главоболка,грди грчеви во матката(ме разбудија од сон и пиев магнезиум:!:).Во половината немам никакви болки.Постојано го имам тој страв постојано да не се отворам.

Туку освен болки често осеќам како и грч во матката.Цел стомак под попокот се направи како камен и понекогаш боли:(.А, и бебето мрда многу урнабес уштте сега прави.Гледам никоја од вас не се жали на тврдина во матката.Дали е нормално?

Последна измена: 13 септември 2015
    На ivi1987 и LUCERKA им се допаѓа ова.
  3. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Уште неколку месеца… едвај чекам мама да ме гушне. Сигурно е многу убава. Можеби и најубава на свет. Сигурно многу ќе ме сака, и нема да ме кара кога ќе превртам чаша со вода, или кога кога ќе се мрштам дека не ми се допаѓа кашичката.

Да, мојата мама е најдобра на свет. Ќе ја гушкам силно и често. И секогаш ќе и кажувам колку ја сакам. Знам дека и таа ме сака мене. Чувствувам како ме гали преку нејзиното меше. Има прекрасен глас. Не ја разбирам ништо, ама гласот и личи на ангелски…

Да, мојата мама мора да е ангел, или нивни близок роднина. Кога мама се смее, многу ми е убаво, едно поради нејзиното заразно кикотење, ама повеќе заради нишкањето на нејзиното меше кое како да ме скокотка, па и јас се кикотам заедно со неа. Би сакал мама да ме види како се смеам… Сигурно ќе се вљуби во мојата насмевка.

Да, јас и мојата мама ќе бидеме најдобри другари. Но не можам да сфатам зошто мама во последно време е често тажна. Не сакам кога плаче. Тогаш и мене ми се плаче. И тажен сум. Ја галам по мешето, ама многу ми е мало рачето и таа сигурно не може да почувствува. Би сакал да ја гушнам силно, кога ќе бидам голем и силен, и да и кажам – Не плачи мамичке, јас секогаш ќе бидам со тебе.

Што е ова? Какво е ова железо? Ми се обвиткува околу вратчето. Мамо, мамо, помогни ми! Некое силно светло ме заслепува. Зошто ме вадите? Каде ме носите? Рано е…рано е. Мамичке, кажи им дека ќе бидам умен. Не им давај да ме убијат… Мамо… мамооооо…

На eatpraylove90, tweety26, Aleks1234 и 6 други им се допаѓа ова.
  4. blessed2

blessed2 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2015
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    265
    Dobredojde mila

На LUCERKA му/ѝ се допаѓа ова.
  5. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    @fairy88 i mene bebevo strasno mi mrda, zbesna vecerva, drug pat ednas dva pati i tolku. I mene nokeska me razbudija bolki i trcav vo wc poise pati,a deneskal cel den me boli stomak i polovinata i pocnav da se plasam. Koja nedela si, kolku ti e cervix?

6. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Neka ti e zhivo i zdravo sincheto maloo. Milo mi e shto e sega se vo red. Ti posakuvam brzo zakrepnuvanje :*

7. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.654
    Допаѓања:
    8.437
    Геникологот смета 18+2, на тикерот сум ставена 3 дена покасно,цервиксот последен пат ми беше 31 мм:(.Контрола имам во Петок и со душа чекам да дојде тој ден.А, ти која недела си и дали ти се стврднува стомакот под папокот како во грч?
    Терапија за задршка на бременоста не примам:?:

8. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    jas sum 21 nedela, 20+1, ne znam dali sum primetila takvo nesto da mi se stvrdnuva stomakot, znam samo deka mrdanjeto na bebeto go osekam skroz dole, duri imam custvo kako da mo udira vo cervixot nekogas. Jas stavam utrogestan od200. So cervix od 32mm ne odmarav odev na rabota, no sega e 28 :(

9. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.654
    Допаѓања:
    8.437
    Не одам на работа и цело време сум дома.Бебето вчера вечер од напони го осетив ниско баш над срамната коска како ме мава.Нареди повеќе перници под газот и лежи така колку можеш повеќе,тоа ми секогаш помага.Јас така заспав и после во текот на вечерта сум се изместила и од што станував сум избутала се на земјата.Ти прашај го геникологот да те остави дома. @eliii89 имаше исто скратен цервикс и ја оставиле дома да одмара:)

Последна измена: 13 септември 2015
    На eliii89 и coconaut им се допаѓа ова.
  10. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    @fairy88 na boleduvanje sum, ginekologot mi preporaca, mnogu dosadno doma, no sto da se pravi...

На fairy88 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    Zdravoo dobro dojde na novite trudnoci,a cestitki za mamite novi,jas sum 18 nedela od utre i mene stomakot mi se stvrdnuva,prasav mi rece normalno e ne se plasi nee sekogas taka periodicno,e sefa site merite cerviks jas prasav i mojot ginekolog mi rece deka kaj mene nema potreba da se meri,za bolki imam i jas povremeno ama denes papokot mi e cuden kako da psekam nekoja tapa bolka i neznam od sto moze da bide ve guskam site :*

На LUCERKA му/ѝ се допаѓа ова.
  12. MargaritaD^2

MargaritaD^2 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    365
    @Едно Чупе и @elena.mak да ви се здрави и живи малите и да ви ја донесат нај големата стеќа во животот
    @LUCERKA Добро ни дојде

На Едно Чупе му/ѝ се допаѓа ова.
  13. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    @LUCERKA Dobre ni dojde imaj lesna bremenost

@rakce89 Koga osekas deka ti stvrdnuva stomakot ili imas nekoja bolka kako grcevi napij se magnezijum direkt 300 go imas vo aptekite site trudnici go pieme,prasok e i brzo se rastvara vo organizmot i brzo deluva za razlika od sumlivite,mozes da si prasas i doktor.Za papceto ne se sekiraj mene vo sin mi mi bese skros povleceno vnatre,kako dupka a sega e ispapnat i mi se poznava kako topce pod maickite,na pocetokot mi bese interesno i postojano go cepkav i me bolese i me iskara doktorkata da ne cepkam tamu :lol:

На eliii89, fairy88 и LUCERKA им се допаѓа ова.
  14. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.373
    Ви благодарам на сите за убавите желби истото ви го посакувам.Незнам точно која недела сум мислам дека сум 2месеци бремена утре ке одам на доктор па неможам да дочекам да видам како е бебето.Често читам дека пишувате за мерење и должина на цервиксот, па Ве молам ако можи некоја да ми објасни што значи поточно тоа?

На Aleks1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    @LUCERKA toa e merenje na grloto na matkata,se gleda nedaj boze da se otvoris predvremeno i da dojde do poroduvanje,vo ranite meseci ako nedaj boze pocnes da se otvaras se pravi serklas.Ne misli na toa obicno pri pregled doktorot go gleda toa,se sto ti e nejasno za vreme na bremenosta ke si go prasas ginekologot i nas mozes da ne prasas no najubavi soveti ke ti kaze ginekologot.Jas bas utre sum na pregled,se nadevam ke dojdam so dobri vesti,ti go posakuvam istoto i na tebe,ako si 2 mesec bi trebalo utre da go slusnes srceto na bebceto :inlove: so lesno.

16. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.373
    Фала @MilaP .Веќе бев еднаш на преглед овај ми е втор пат му го слушнав срценцето уште пред 2 недели.Не ме фаќа сон едвај чекам да го видам утре како е,колку пораснало....Утре ке ги кажуваме убавите новости од прегледите...поздрав

На kjukli, Fatalnata, blessed2 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Честитоо мила добредојде во нашата весела дружина во една прекрсна тема со мноогу хормони до плафони хаха :D едни мешиња си одат други пристигнувааат но секогаш сме тука сите за една една за сите:) иако и мене ми се ближи пораѓајот сепак ќе ве дружам колку можам и ќе се радувам за вад :*,Гушкии до сите мешињаа :* :* :* ве сакаам

На Angel.Heart, Fatalnata, blessed2 и 4 други им се допаѓа ова.
  18. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    Мене денес ме скина половината од болки...многу ме боли.Од 13 часот како почна еве цел ден на моменти ме здоболува.Еднаш,двапати се деси да ме здоболи и напред ама слаба болка беше не како болката во кичма.
    На 29 ти ми е термин па ме подзамислија болкиве да не се показател...ама до сега ваљда ќе се зачестеа болки...
    Можда од промаја...

19. kiki4kablondy

kiki4kablondy Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2010
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    444
    И јас имам некој чудни болки не се на интервали ама ме загрижија мене ме боли доле кај јајниците како со нож да ме сече нешто. Утре сабајле сум на цтг во 8 ке пробам да се стрпам...а и паника ме фати :sweat:

На tweety26 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Мамички, од вчера (значи вчерашниот цел ден) не го осеќам движењето на бебушката...нешто ми ја нема! Е како што ме дал господ паничарка, многу се уплашив, цела ноќ не можам да спијам во исчекување на тие малечки ноџенца да ме клоцнат по мешето!
    Сте имале ли вакви моменти?