1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. kiki4kablondy

kiki4kablondy Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2010
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    444
    Оди одма на лекар. Мене ми рекоа да бројам 10 пати да мрдне, ако е помалце од 10 правец на лекар.

2. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.169
    Допаѓања:
    329.448
    Ти си 20 недела?
    Па јас прв прв во 19 та го сетив.Во тој период некогаш ги осекаш некогаш не.Ке се напиеш кока кола,благо,топол туш и ке го размрдаш.
    Секако на лекар ке одиш но не паничи.
    А што ако мрдне 9 пати а не стрикно 10?
    Тоа важи за поголемите месеци би рекла...

На Eli23, fairy88, ivi1987 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    Dobro utro koga sme kaj mrdanjeto jas od denes sum 18 nedela znaci polni 17 ,dali znaci deka ovaa nedela ke pocne da go osekam dvizenjeto ili treba se polni 18 nedeli,prvo bebce mi e :)

4. bozenstvena

bozenstvena Активен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2015
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    64
    dobroutro zenicki, jas bev na ginekolog, vo 7ma nedela, imase srceva reakcija, od vozbuda 2dena ne zaspav :inlove:, mi rece za 3 nedeli na kontrola, i na edno odenje da proveram krvna slika, urina i brisevi. Me interesira sto tocno da proveruvam od krv? se da ispitam? krv od vena, krv od prst? od vozbuda togas ne ja prasav i sega koga ke odam da proveram neznam sto treba tocno

На awl му/ѝ се допаѓа ова.
  5. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.890
    Допаѓања:
    28.549
    Индивидуално е. Ако не баш оваа недела за скоро треба да почнеш да го осеќаш. Нема правило тука.

На fairy88 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Dobro utro trudnicki, jas od vcera sum 10ta nedela i denes treba da ispituvav d-dimeri i faktori na hemostaza. Pa so tie rezultati kaj dr.Petanovski. Dali rezultatite se gotovi istiot den ili treba da se ceka nekolku denovi?
    Pozdrav,imajte ubava nedela :)

7. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.908
    Допаѓања:
    77.444
    istiot den se gotovi :)

На Ninichka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.908
    Допаѓања:
    77.444
    Mnogu pati mi se sluci toa... jas so slusalki za srce go slusav taka ako ne go osetev. Jas cela bremenoat cekav da mi mrda stomakot kako videa na youtube, ama ni ednas taka ne mi mrdase hahaha placenta imav na preden zid i zatoa slabo go osekjav... Lapni blago, napij se koka kola i legni na strana i cekaj :)

На Eli23, fairy88 и Sunshine_1979 им се допаѓа ова.
  9. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    @mariz so slusalki sto se meri pritisok,sto doktorite pravat disi disi,za takvi zboruvas?

10. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Добро утро мамички,добро ни дојдоа и новите мамички,Мене ноќеска ме удавија кошмари цркнав и така сум во паника уште соништа ми фалеа,Утре правам амниоцитеза и идкрено несе плашам од интревенцијата воопшто толку што се плашам за резлутатите мислам ке спобудалам само Господ нека е со нас и да биде се во ред.Мојата кукла е многу активна клоца ли клоца се врти мешето ми го крева балерина ке биде куклата мамина.Убав ден убави жени:*

На Angel.Heart, Fatalnata, juli rak и 4 други им се допаѓа ова.
  11. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.932
    Допаѓања:
    142.955
    Jas pak imam bolki vo stomak,polovinata me boli a sega mislam i deka veke i bubrezite pocnaa da me bolat :( cekam da se javam kaj doktorkata i da idam na pregled,strav mi e vaka sto me boli..lele od edna strana sum uplasena a druga se nerviram duri od nervoza solzi mi tecat ....neznam sto ke bese ova ,sekoj den se nesto da me boli....
    A vo 13 nedela moze vaginalno da se pregleduva ????

12. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Jas sum edna nedela pred tebe21 va, pa ne go soekam sekoj den bebeto, eve na primer vcera prv pat vecerta go osetiv silno da me udira i toa podolgo vreme. Prethodno po eden dva udara dnevno i tolku, a nekogas i po dva dena go nemase. Mene i placentata mi e predna i toa gi neutralizira udarite. Uzivaj ne se preopteretuvaj, sum primetila navecer najmnogu udira, napij se kafe,izedi cokoladce i togas znae da udri.

На Sunshine_1979 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.908
    Допаѓања:
    77.444
    da da :) Se slusa klokotkanje.. mn e interesno :D

На Fatalnata, Eli23 и rakce89 им се допаѓа ова.
  14. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    За прегледувањетовагинално зависи од докторот.Мојот доктор пример до 12-та гледа со вагинално ехо после тоа веќене.А штом имаш болки зошто не отидеш на лекар,вакс само си ја мачиш душата.
    Јас лежам а ново е што од вчера не крварам и немам болки па сум среќна.Одвај чекам утре на коннтрола да одам па да го нема веќе хематомот.

На juli rak му/ѝ се допаѓа ова.
  15. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.932
    Допаѓања:
    142.955
    Da da ke odam sega,ke izlezam od rabota i ke odam,nemozam vaka samo poveke se nerviram.
    Ajde daj boze kaj tebe se da e dobro sega na pregledot pa da mozes na raat da si uzivas vo bremenosta

На ivi1987 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    Da jas veke treti mese kako lezam,imav 28 mm uste vo 21 nedela cerviks sega mi go merea pred nekoj den 32 mm a sum 31 nedela,mi dadoa bolovanje

17. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    Ista sum i ja skraten cerviks plus nisko mnogu mi e bebeto,sto vikas mi go mrda cerviksot i me mava duri i pod gaki nisko,gledaj pazi se kolku mozes poveke,i da ne ti se skrati cerviksot
    E sega barav po aptekive mg 300 mg nemale mi dadoa mg od 375 mg so vkus na limon,vit ,,B i vit C vo nego ,go prasav maticniot mi kaza 100 pati podobri bile i sega prodolziv od niv,i da vi kazam deka mnogu sum zadovolna
    Mojot ginekolog,privatno kaj sto odev,i na Gak nekolku pati sega ja teram 31 nedela site me gledaa t.e mi go merat grloto vaginalno ,site izgleda razlicno pravat

На MilaP, ivi1987, fairy88 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Na patoloska si ili boleduvanje od maticen? Jas koga ja prasav doktorkata dali bebeto mi e nisko, posto dole go osekam, rece vo ovoj period e nisko matkata i zatoa , inaku se odreduvalo po placentata. A koga ke pregleduvase dole gledase so ehoto duri pod linijata na gakickite, taka da kojznae sto da mislam.

19. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Добро утро на сите! И јас се жалев пред некој ден дека не мрда бебето ама изгледа таков ритам си има, два дена мирно, два дена лудува, сношти од лево на десно ми го поместуваше стомакот, удираше секаде, многу му се израдував, да не го почудам.

@eliii89 малку задоцнет одговорот ама немав прочитано, одбравме количка и транспортер lorelli, од Бт, и монтажно креветче, морам такво за да го преместувам ама и повеќе мајки ми го препорачаа како попрактично.

На Fatalnata, eliii89 и m.i.g им се допаѓа ова.
  20. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Od koja firma e magneziumot, i dali zemas po edno dnevno?