Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.654
    Допаѓања:
    8.436
    Добро утро мами!

@monik55 ти пуштам среќичка за утре, нека е со лесно.Гледај да ги истераш негативните мисли.Занимавај се со нешто.Читај книга или пушти си некој филм да гледаш:hug:
    @eliii89 не сум знаела дека може пак да се продолжи грлото на матката со лежење:).Баш ми е мило што ти се подобрила должината;)

@<3 pleza4e <3 како си? Нешто ич не си ни активна на темава:?:

Инаку знаете ли колкава е максималната доза на магнезиум што може да се прима во еден ден?
    Во моментов земам 2 на ден по 150мг.

Поздрав до сите мами имајте убав ден:f: :sun:

2. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    Dva celi meseci lezam ,troica lekari me sledat zaradi bolovanjeto ,i maticnata vika samo ke se zadrzi 28 mm ama troica me gledaa 32 stignalo vikaat ,pa i da se zadrzi 28 mm e dobro vikaat, mg dnevno zemaav 2po 300 mg ,znaci 600 mg,e sega zemam 2 po 375 mg,i pomagaat mnogu

На fairy88 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    Mi kazaa po dve dnevno nema da ti smeta dobro bilo da se vnesuva od po 375 mg se pisuva natural wealth eve kakvi se

Прикачени фајлови:

На coconaut му/ѝ се допаѓа ова.
  4. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    So zdravje da si gi koristite,i jas sum vo plan takvo montazno

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  5. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    I mene mi preporacaa po 2 magneziuma dnevno, no mi predizvikuva mnogu tecna stolica, pa pijam po eden. Zatoa prasuvav kakov zemate, sakam da go smenam da probam so drug.

На eliii89 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    Bev na bolovanje od maticna ,i odam na Gak i mi go prodolzuvaat od tamu i od komisija uste e bolovanje,pa ke otvoram trudnicno posto mi kazaa rano deka se otvaralo,pa i mene vo 21 nedela mi otkria ama problemot e i sto mi bese grloto skrateno i bebeto nisko ,eve 31 nedela mene ne mi se krena si raste odi stranicno ama dole e mn nisko se oseka smeta

7. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    I jas imam nekogas tecna ama pijam i za zelezo tot'hema po dve na den i toa ja predizvikuva ,inace mg ne mi ja predizvikuva moze razlicno da e za sekoj,ja prasav za stolicata vikaat toa e normalno,da sum gi piela

8. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.929
    Допаѓања:
    142.942
    Eve izvestaj i od mene-bev kaj doktorkata,i me gledase vaginalno i bebceto e super,se e vo red,dovolno plodova voda ima i cervixot mi go merese i mislam mi rece 40 mm.deka e(rece dobar bil i cervixot).i sega ke me bocnat Progesteron depo deka uste imam bolki ,utrogestan samo navecer da stavam vaginaleta i vitamini da pijam.sega sum posmirena ...fala vi ovie 2dena sto me sovetuvavte,vie ste mi prv doktor(24/7)

На Mariangel, blessed2, ivi1987 и 5 други им се допаѓа ова.
  9. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.929
    Допаѓања:
    142.942
    Zaboraviv uste nesto -drugarka moja,taze majka i farmacevt po profesija mi rece za zelezoto vk bremenost piela : Heferol +B12 + vitamin C ,mi rece deka cela bremenost i posle poragajot krvta i bila super.ja pradav sea doktorkata i ona mi rece dobra kombinacija bilo.
    Pa ete za koj ima problem so zelezoto ete sovet od mene -moze ke pomognam.i jas ke si gi kupam sega i plus vitamini .

Последна измена: 14 септември 2015
    На blessed2 и eliii89 им се допаѓа ова.
  10. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Не е многу 2 по 375 магнезиум? И плус 50мг во премама дека има, јас по едно пијам ама грчеви имам редовно.

11. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    jas pijam germanski magnezium toj mu go dale na maz mi ,ima 350 mg,a prethodno piev na biolektra ,e sega jas pak imam tecna stolica dali e od magnezium ili od toa sto [pijam poveke jogurt neznam

12. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Jas primetiv deka e od magneziumot, koga zemav 250 mg e ok, no koga zemam po 2 dnevno e tecno i po poveke pati vo denot. Eve i edna statija http://www.mymagnesiumdeficiency.info/does-magnesium-cause-diarrhea/

13. Aleks1234

Aleks1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2015
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    99
    mamaicki samo da vi se pozalam bev deneska za srceva akcija nemalo nishto doktorot mi kaza da idam vo chetvrtok kaj nego i ako nemalo nishto u petok da se chistam :( :( :( se ubiv od plachenje :((

14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.238
    Допаѓања:
    111.537
    А колку време ти доцнеше Алекс? Знаеш која недела според циклус би била?

15. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    Koga mi kaza dva pati da pijam prasav mnogu da ne mi se vika ne se mnogu duri poveke treba da vnesuvas ne smeta,jas nasabajle edno edno vecer pijam.pa od kaj da znam site razlicno kazuvaat

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  16. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Zavisi i na kakov aparat te gledaat, na onie starine eha se zabelezuva pokasno, jas kaj maticnata bev nemase, otidov privatno i mi vidoa srceva akcija. Inaku cistenje se pravi ako gestaciskata kesa e prazna , mene taka mi rekoa.

17. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    Koja nedela si jas koga otidov nisto ne mi se glesase duri od pamet me izvadija a bev pet nedeli pocekaj moze e rano

18. Aleks1234

Aleks1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2015
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    99
    posledna menstruacija od prviot den 17 juli znachi sum 6 ta nedela i 6 dena :( me gledashe na 2D neznaete kolku mi e teshko mi vika plodot bil mnogu mal a toa e malechko zrno gravche :( neznam sho da kazham sakam utre da odam privaTNO na promedika :(

19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.238
    Допаѓања:
    111.537
    И јас имам страв од тоа, затоа и не се расфрлам многу многу со информацијата дека сум бремена, на работа немам кажано, на роднини, на пријатели, освен ептен најблиските и Фемина не знаат многу луѓе. Јас според еден калкулатор што некоја од вас го стави овде сум 6та недела, поточно 5 недели и 5 дена и во среда би се слушнало срцето, а јас имам закажано во четврток. Се надевам нема да се разочарам а се надевам и Алекс и ти нема да се разочараш следното идење. Не плачи, помоли се на Бог, запали си свеќичка во црква ако те смирува тоа и надевај се. На сестра ми гравчето немаше срцева акција на почеток ама ете го гравчето 5 наполни во Јули.

На Ninichka и Fatalnata им се допаѓа ова.
  20. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    Jas negde 5 nakaj 6 mislam bev i mi kazaa deka ne odgovaral plodot so nedelite ,ne bilo razvieno,ke pricekame vika se utepav nervirajki za dzabe ,posle mi kazaa pokasno si ostanata bremena,ne se nerviraj pojdi jas imam odeno vo promedika kaj
    Lidija C.mislam bese top e zenata,sve ubavo ti objasnuva,ke vidis sto ke ti kaze