Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.238
    Допаѓања:
    111.537
    Веднаш закажи си Алекс, не чекај, да си ја смириш совеста.

2. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.442
    Тука сум, ве читам ама не сум расположена за муабетење нешто...:?::)
    Уште малку и ќе ве напуштам од темава имам болки, притиска бебето а до кога ќе видиме :)
    Фала што мислиш на мене :) :hug: :hug: :*

@Aleks1234 Не се разочарувај можеби е покасно зачнато бебето, мене ми рекоа дека ми е вонматерично зошто неможеа да го видат никаде во матката, па испитував бета хгц, па испадна дека покасно се зачнало, еве порасна во секој момент може да се роди.
    Така да не се разочарувај веднаш, почекај. Менструацијата ништо немора да значи, бебето може да се зачне било кога.

На mama89, Fatalnata, Mariangel и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Aleks1234

Aleks1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2015
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    99
    utre obavezno kje odam :( neznam sho da kazham dali e mozhno deka e 2D pa da ne se gleda kako sho treba :'(

4. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Jas odam vo Promedika kaj Lidija, ona mi vide srceva akcija, a prethodno eden drug doktor da ne go imenuvam me izvadi od pamet, se utepav od placenje. Po ovoj kalkulator se vodam, isto izleguva kako sto smeta Lidija. http://tvoebebe.com/BREMENOST/sedmicibrem.php

5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.238
    Допаѓања:
    111.537
    А имала ли некоја од вас освен гадење и вртоглавици, абе седам и ми се врти, едвај задржувам поглед напред, ми се врти многу :drunk:

6. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Исто и кај мене ништо не се гледаше прво, ама буквално ништо, а тоа покасно зачнато. Смири се @Aleks1234 и оди на второ мислење кај некој со подобро ехо, повеќето сме имале такво искуство. Јас по два дена од ко не се гледаше ни точка бев на приватно и ми кажаа дека сум 5 недела, па за една недела се виде срценце, а според циклус требаше 7-8. Сега дури се израмнивме поради растот на бебето. Ти пуштам среќа, да ни пишеш убави вести нареден пат!

На Aleks1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.929
    Допаѓања:
    142.942
    Aleks obavezno vtoro mislenje pobaraj vo nekoja od privatnive ordinacii.se nadevam deka ovoj doktor pogresil i deka ke ti kazat ubava vest utre.a neli mozes i pak Bhcg da ispitas ???

8. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    1.053
    Колку што знам 6та недела е можно да нема, Мене и на блики мои во 7-8 им гледаа срцева реакција. Не е без надеж сигурна сум. како и да е пиши. Многу е стресно знаеме сите тука. подршка!

На Sunshine_1979 и Aleks1234 им се допаѓа ова.
  9. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Nemojte bez potreba da se nervirate site vie na koi uste ne se slusa srceto na bebeto, koga e pokasno zacnato togas ne se gleda ni slusa ako odite rano na exo. Eve vi moj licen primer, sega za ovaa bremenost mi docnese celi 3 nedeli koga mi se pokazaa 2 crti na test i odma zakazav na vinekolog, spored poslednata M bev 6.5 nedeli i nisto ne se vide na exo osven sakus i ginekologot mi kaza deka sigurno sum zacnala mn.pokasno i mi rece da odam za 10 dena povtorno, otidov tocno posle 10 dena i vidovme mikroskopsko malo gravce koe pulsirase, znaci vo 8.5 nedela se vide kaj mene srcevata reakcija, a po exo bev 6.5 nedeli trudna, znaci celi 2 nedeli razlika i seuste taka se vodam, bebuska se razviva normalno po exoto kako sto pokazyvaat merkite, a ne spored posledna M. Taka da, ne ocajuvajte devojki, nemojte odma da mislite na loso pa i na cistenje, ne, toa e najposlednata rabota na koja treba da pomislite. Galete si gi mesinjata i veruvajte deka za nekoj den kje se stvori vo vas nov zivot. Ve guskam :hug::*

На Fatalnata, ivi1987 и eliii89 им се допаѓа ова.
  10. Aleks1234

Aleks1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2015
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    99
    Ne te svativ dusho bscg potenciraj mi sho e toa :(?

11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.238
    Допаѓања:
    111.537
    Преку крв да испиташ Алекс, хормонот ХЦГ преку крв да го испиташ. Ама мисалам дека тоа нема да ти помогне, ти бременост имаш, немаш односно не се слуша убаво срцева акција. Сега баш читав за тоа, дури и во 7ма недела може послабо да се слуша ако има слабо ехо докторот.

12. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Па може и преку крв со вредности да се провери дали правилно ќе расте хормонот, ама пак треба на 2-3 дена, најдобро второ мислење и ехо. И да нема во моментот срцева акција со добро ехо се гледа дали е празен сакус или почнува да се прави ембрион, т.е се гледа бела точка. Ајде се надевам и кај тебе добро ќе е, матичниве не плашат со тоа рачунање според циклус, како сите да имаме точно тој ден овулација.

13. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    И јас со вторава бременостод старт имам фрки.Прво неможеше да се види на ехо па се потврди преку крв па ден пред да одам на редовна контрола ми се случи ова со крварењето и хематомот па тек тогаш се виде и срцева акција.Не се плаши @Aleks1234 туку обавезно оди на второ мислење и само позитивни мисли,никако немој да мислиш на чистење.Јаки сме ние,ќе издржиме се и на крај се ќе биде во ред :hug: Гали мешко и одма на приватен за второ мислење.

14. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Добре дојде на темава. Со лесно да си ја износиш бременоста.

15. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.929
    Допаѓања:
    142.942
    @Aleks1234 toa preku krv da ispitas bremenost i kako sto pisaa pogore angel i kristina da se proveri dali se duplira hormonot za bremenost.mene me gledase na eho,imase i plod se gledase,pa pak me prakaa da proveram Bhcg dali ke se duplira.
    Ama ajde utre ke ti kaze doktorkata sto da pravis

16. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.929
    Допаѓања:
    142.942
    @LUCERKA dobredojde i cestitki za,so lesno da ti pomine bremenosta.

17. Aleks1234

Aleks1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2015
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    99
    Kje vi Kazam utre obavezno neznam ili doktorov mu se stari aparatite ili neznam sho e rabotata iskreno :( mi vika mal bil plodot za 8 nedeli a jas sum 6 ta nedela nemozhe da bidam 8 ma I toj neznae sho Zbori, vika super e odnadvor sve dobro cirkulira ama vnatre nrma srce :'(

18. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Јеее, спанката се разбуди околу пладне!!! Уф, го обожавам ова мрдкање и врткање во мешето!
    Срцето ми е на место ама очите ми се затвораат по цела непроспиена ноќ!

На blessed2, Mariangel, m.i.g и 3 други им се допаѓа ова.
  19. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.890
    Допаѓања:
    28.549
    @AngelOfArh и јас имав вртоглавици. Мислам ќе паднам некаде. Лошење, гадење и плус ми се вртеше паметот. Ама кратко траеше тоа. Сега само уште лошењево остана, се надевам уште малку.

20. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Jas koga bev prv pat na pregled imav samo maala tochkichka crna a bev 5 nedeli i neshto znachi vlezena vo 6ta nedela i nemashe srceva akcija.. posle toa bev vo 9ta nedela i duri togash imashe srcence.. ni sluchajno nemoj da go poslushash doktorot za chistenje dodeka ne se osigurash.. Ti pushtam srekja i iskreno veruvam deka e greshka na doktorot :) Obavezno vtoro mislenje