Он рачуна 8 од последна менструација или ? Рачунаш ли и ти така? Во однос на срценцето кај некои е покасно. Но се додека големината е адекватна на вистинската недела и да е покасно без паника. Второ мислење во секој случај. Еве по недели. edit Ti si 9 nedela. 8 nedela i 3 dena dokolku imas redovna menstruacija .
Zdravo mamichki kako ste? Bebushkite vo meshinjata mrdkaat? Cestitki na novite mamichki,i na novite trudnici. Denes bev na kontrola i so bebushot e se vo red tezi okolku 1630 g, seuste so glavcheto e svrteno nagore, spored dimenziite odgovara na 32nedela. Za prv pat me ukluci na ctg, vo red bilo i so toa i sega za mesec dena mi kaza bris ke mi zemala. Inaku mi rece sum bila mn fit trudnica...huhu me usrami,ama site taka mi velat (da si se pofalam malku) huhuhu... popravena sum 13 kg...imajte ubav den mamichki
Zdravo mesinja jas si dojdiv pred 1h izmorena,premorena iznervirana..eden kup emocii,kaj Dimcev pominav dobro bebceto e zdravo si naprednuva super,epten zadovolna,me preprati toj kaj Lazarevski za rizicni bremenosti,doktorot mi reci deka e kriticno no so miruvanje veruva deka ke bide se vo red,mi dadi terapija i ako ima problem da zakazam pak za kontrola so konsultacija na maticnata.I od kaj nego zaminav vo drzavna imav zakazano vo 14:35 odam na smena se pogodi dr.Goran go prepoznav bese na staziranje koga bev bremena vo sin mi i mi rekoa da pocekam imalo operacija,i taka si cekav 1,2h pominaa nervoza me izede, ne mozam ni jadenje da si kupam za numu bas vo toj moment da me viknat i edna sestra imase i i vikam dobro 17h dojde doktorot seuste ne mi ni pregledal ima li drug doktor mi vika za 15min ke te viknime i ajde fala bogu me vikaa i me pregleda i mi vika pa dobro,nema potreba da lezis pokriticni ne gi ostavame,tuku ve preprakaat od periferijata i toa go kaza so takov aroganten ton.I mu vikam se li e vo red mi vika ne ima problem ne e dobro matkata da sozreva tolku brzo ama i slucajot ne e ednostaven .Prijatno ... Ostanav podzinata,koga ispadnav se iznaplakav..ni da mi objasne sto moze da proizleze od celata situacija, nisto .. Fala bogu sto predhodno bev na privatno inaku ke mi bese za gabe patot..odnosot na doktorite nekogas ako nemas vrska e nikakov kako da ne rabotata so luge...
Bas taka, kako so sila da rabotat, a za toa si zemaat plata. Aj bidi srekna so bila kaj dimcev pa si imas dobri vesti.
Devojki, eve nekolku saati cuvstvuvam blagi menstrualni bolki, bolki vo muskulite na zadnikot i kaj karlicata. Pravev predleg pred nekoj den- imam uste 4 nedeli do poragaj spored ginekologot. Imate li i vie vakvi bolki?
@Eli23 на школа за бремени така ни ги опишаа породилните болки, но ако се лажни се јавувале без одреден временски интервал, а ако се вистински прво се јавуваат пример на 15 мин, па на 10 мин, ама во ист ритам. Ко ќе се на 10 мин треба да се оди во болница.
Vo muskulite mi se konstantni. Ama ne se kako bolki da me fakaat na 20, 10 min, tuku tapa nekoja bolka takva cudna. Ako lezam podolgo vreme primer pola saat vo taa polozba duri i se ukocuvam. Duri stanam i napravam nekoj cekor tesko mene.
@Eli23 може и од тежината на бебето, пробај истуширај се со топла вода да се опушти мускулатурата малку и еден магнезиум напиј се.
Dushichki ve chitam I na site vi posakuvam od se srce najubava bremenost.. A jas utre Kje vidam shto Kje kaze drugata doktorka zasho umrev od plachenje :'(
@Eli23 јас со син ми во 9 месец имав такви тапи болки. Само лежење малку ми помагаше, ама оди после стани. И тоа лежење во одредена позиција. На секое мрдање, преместување исто болки. Се ближи крајот, затоа. Сигурно многу страници наназад се жалам за истото.
Леле мила...ретко сум активна откако се породив, но кога видов за тебе морав да пишам...милата и позитивна Ангел е бремена!!! Јеее, не си свесна колку се израдував. Честитки од срце, да си имаш најубава бременост
Мамички држете ми среќа за утре се да помине како што треба ме фаќа малце страв ама несе предавам @MilaP На ГАК знаат само да уништат ништо повеќе,мене денес и матичниот ми рече више да не одам таму многу грешка прават и многу упропастени бремености има ама само позитивно размислување и се ке биде во ред
Зошто ја оцрнувате ГАК како установа?Гледате дека персоналот ротира де во гак,па во систина па сеа се префрлаат во Санте плус. Ист персонал различна болница.Тој шо не си ја знае работата каде и да раб ке прави киксови.
Мене после ова со стомаков почна малку паника да ме фаќа... Сега па почнаа градите да ме чешаат,нормално ли е вака на крај,и ме болат многу. А и се намачкав кај стриите и кај што ме чешаше со бадемовото масло ноќеска,ама сабајлево забележав мнооогу ситни црвени точки низ цел стомак...не ме чешаат ама ги приметив. Леле се надевам не е штетно за бебето нешто...
Да точно се сложувам со тебе дека тој што не го бива кај и да го стават исто е,Јас се разочарав и од ГАК но и од Санте плус исто тска докторката место убаво да ми објасни за ситуавијата она ми отвори енциклобедија и ми читаше што би било кад би било ако беше за тос јас од дома ке си прочитав на интернет.А извини да те прашам читам дека почесто си одела по приватниве за време на бременост дали на извештајот од доктотот има печат од истиот и дали пишува кој те прегледал? кај мене не пишува ништо ни потпис ништо само искуцаното мислев така да нее по приватните пошто првпат бев и незнам.
Пишува кој ме прегледал. За печат не памтам,утре ке ги побарам извештаите и ке ти пишам.Одам само во Систина.
Ок фала мене некако сумјливо ми падна Адамова ме гледаше а нигде не ја пишува кузнае што матат.И јас утре ке закажам за кај Димчев во Систина.