Срцка, па ако не можеш до лекар бар јави му се, прашај дали е за загрижување или не, јас мислам дека ти е од плодовата вода, ти истекува по малку, ама не сум сигурна, само претпоставувам, по твоето опишување. Можеби и не е ништо страшно, можеби е нормално по малку да истекува, не знам , не сум лекар Затоа најдобро оди си на гинеколог ако можеш, ако не јави му се обавезно На мене до сега, фала Богу, ми се нема случено такво нешто, само бело прање имам на гаките,т.е. на дневните улошки, иначе како водичка до сега не сум приметила никогаш, ама кај секого е различно,нели? Да ти е живо и здраво синчето, само среќа и радост да ве прати покрај него Честитки
Ти благодарам многу за убавите зборови и совети,ќе ги имам на ум.....Инаку сега овие денови ми е подобро,се чувствувам повесела,по динамична.Исто и јас избегнувам ноќни излегувања.Преку ден сум активна,работам,се дружам......Поздрав до тебе и секое добро
АнчеТупанче ако сеуште не си појдена обавезно да одиш на лекар. Веројатно водењакот ти е пукнат, така и мене ми течеше по малку и бев кај матичната на преглед и таа веднаш ме прати на гинекологија. Не смееш да чекаш долго со пукнат водењак. Оди и провери за да си сигурна. Позз
Количка во секој случај е многу потребна,мене барем ми заврши многу работа ,ја купи мм дента кога се породив,само што се вративме од болница ја ставив бебушката и бидејки претежно бев сама си ја возев по мене до кујна, до спална кај и да имав работа некако ми беше олеснување не морав цело време во раце да ја носам а сепак ми беше блиску. поздрав и со лесно Цццц кавкви се овие доктори ве читам и се ежам,мене лично не ми се случило така зошто за срека со првата бременост отидов во 4 недела докторот рече дека е рано ама гледа плод само да дојдам за срцева акција за две недели мислам ми кажа,и нормално се вадев од памет ама фала богу се беше подоцна во ред инаку со вагинално ехо ме виде.а сега за вторава бременост отидов во 8 недела и веке имаше и срцева акција и некако ми беше полесно нели нормално само зборот ми беше постарите тука ми велеа немој да одиш одма демек штом почувствуваш дека си бремена или претпоставуваш да не те чепкаат докторите нека се зацврсти малку хахаха ги цитирам ама и во право биле!!! како така не се сигурни а ке прават киретажа или ке предизвикув менструациа,така другарка ми не можеше да забремени 7 год,отишла во 4 недела и кажале ааа не е во ред ке треба киретажа!!! срека истиот момент кај друг доктор во Ремедика Димитров и рекол се е во ред дојди за две недели на контрола!!! сега има прекрасно бебче зиво и здраво!!! Ви посакувам се најубаво
Добро утро мички.. Како сте? Јас сум супер, освен што изминатава недела незнам што ми се случи па без никаква причина бев некако нервозна и само се лутев, а најмногу на мм..греотка мислам дека главата му ја пукнав, сирот човек.. Но еве ме пак во моето позитивно и весело расположение Dazey честитки мила, да е жив и здрав, и само убавини да го пратат.. Ancetupance тебе навистина ке те карам, си знаеш и сама. Ајде најди време да се видиме на кафе па да те испокарам како што треба.. Значи немој да се зезаш.. Прво знаеш дека МОРАШ да одмараш и да не го трошиш организмот премногу, а второ немој да дозволуваш да се случуваат некои работи за кои ке скриеш само за да не те тераат да идеш на лекар или за да не слушаш како викаат, знаеш дека тоа е за доброто на бебето.. Не е решението да го изигнорираш моментот и дека ке се реши сам од себе.. Те свакам дека не треба да се паничи и дека не е во ред за секоја ситница - одма на лекар, но ова веке не е ситница, сепак се ситуации кои нели не секогаш но знаат да имаат последици.. Се надевам не и во твојот случај!! Без разлика каква си ти карактерно и колку си паничар или не, моментално си во таква ситуација во која мораш да го промениш тоа и на прво место да ти биде здравјето и сигурноста на бебето.. Немој да дозволиш да дојде ситуација во која за нешто ке биде касно само поради тоа што несакаш да паничиш.. Знам дека нема да ме сватиш погрешно, зашто ти кажувам за твое и доброто на бебето. Ајде малку поодговорно, па знаеш ли колку после ке ти треба таа одговорност одкако ке дојде бебушка..Почни да се спремаш од сега. Иди на лекар обавезно и види што е работа, се надевам дека се ево ед и ти посакувам срека, па пиши да не те мислиме.. Поздравче до сите.. Имајте убав ден!!
Здраво девојки прво поздрав до сите.. сакав да ве прашам во врска со гадењето, 11 недела сум и ненормално ми се гади кога ќе видам коса или пак кога ќе треба со дечко ми да се бакнам во уста.. за мирис пак да не зборувам, страшна работа му се има ли на некого случено такво нешто и како да си помогнам
Здраво Туфица, имај лесна бременост. Инаку во врска со гадењето - тоа е нормален дел од првите три месеци, единствен начин да си помогнеш е да ги одбегнуваш работите кои го предизвикуваат гадењето, што знам дека е тешко , скоро невозможно. Мене ми се гадеше и тоа многу дури и постојано повраќав и ми викаа дека ќе трае се додека не го осетам бебчето, и така и беше, но не целосно имаше некои мириси, посебно јадења кои не можев да ги поднесам цела бременост, а веднаш после породувањето можам слободно да ги јадам.
добар ден мамички како сте ми? ние денес влеговме во 14 недела и се осеќаме супер пред 1 недела правевме скрининг и бриска и се беше во најдобар ред ама бебушот не сакаше да се сврти да видиме сто крие меѓу ноџињата дај боже се да си продолжи во најдобар ред и да уживаме во бременоста.ви посакувам на сите лесна бременост
Nie vo petokot go napravivme 2 skrining i se e super masala 2 dena princezata e ponapred so racinjata liceto si go kriese doktorot se izmaci da ja izmeri nemirka Samo ja neznam sto ke pravam mnoogu se popraviv strav mi e da kazam nemav spieno 2 dena od nervoza imav udreno na blago na testenini na se 14 kila sega sum poveke na ovosja zelencuk med mesto blago ajde samo da raste ziva zdrava pa posle ja ke mu ja mislam Super sledniot pat kasni cokoladce nema utka se vrti se se gleda [mod-kirilica:10but78u][/mod-kirilica:10but78u]
[/quote] не знаев следниот пат обаврзно фала ти ај бе не се секрај за килажата јас сум ко топче а у јануари свадба правам после пораѓај идеме на фитнес позз
Здраво мешиња Ми треба ваша помош. Ми трнат многу прстите на рацете дали на некоја од Вас Ви се случило ова и дали има некое решение? Ви благодарам однапред
ве читам редовно немој да помислите дека сум ве напуштила инаку за анчетупанче некако сум загрижена што стана со неа ја нема да ни пише???? анче ако читаш и ако не си била на лекар одма да отидеш бог да чува се можи да се случи ајде пак те чекаме на репорт тука на темата поздрав до сите трудници лежете си на топлото и гушкајте се со мажињата оти друго чаре нема
Добро утро! Еве ме мене во 34 недела. Како вчера да беше кога ги видов двете црти, а не е далеку моментот кога ќе ја видам бебушка. Треба да почнам да размислувам и да се запознавам со чинот на породувањето ама некако постојано одложувам, не ми се мисли на таа тема. А за Ancetupance и јас сум загрижена, кога пиша истиот ден и пратив ЛП во која малку ја 'искарав', и кога и да се уклучам на форумот проверувам дали ја прочитала, ама уште стои во папката Се испраќаат. Се надевам набргу ќе ни пише. Имајте убав ден мешковци.
Јас сум 31 недела и мене не ми се верува колку брзо помина време, јас си почнав со курсот за подготовка во здружението Лулка, вчера го имавме 3 час и веќе почнувам со психо-физичка подготовка. До петок ќе ми биде готова и целата соба, ги купивме скоро сите потребни работи за бебето, сега имам само уште јас да се спремам, да ја исперам цела гардероба за бебето и да купувам бебешки козметики. Другото се ми е спремно Од што сите нон стоп ме прашуваа до кај си со ова, до кај си со она, се спремив 2 месеци порано
Искрено датиказам не пијам магнезиум зосшто докторот ми даде прегмазон омега да пијам и ги пијам од почетокот на бременоста а сега сум веќе 7 месеци, а за магнезиум не сум ни знаела. Поззз
Мислам дека магнезиумот го даваат по потреба еве јас пијам само фолна и железо и никакви други суплементи. Дури и железото ми го дадоа одкако почнав да станувам анемична значи накај 20та недела. Ако им ги кажеш симптомите одма ќе ти препишат Мg. Иначе јас сум добро сега за сега. Сакам да прашам дали е нормално што уште немам лажни контракции? Или може не ги осеќам?
не го даваат по потреба, туку е задолжителен, мене и матичната и другите лекари што ме прегледуваа кога ми кажуваа што треба да пијам секогаш спомнуваа дека во текот на бременоста било многу добро да се пие магнезиум од причина дека е добар за коските, не дезволува организамот да задржи непотребни течности, и со самото тоа спречува до одреден процент да се појават отекувања на телото (на нозе раце лице). до 5ти месец се пие по едно апченце од 150мг на ден а потоа како расте мешето дозата се зголемува на два пати на ден по 250мг. Значи задолжително е за секоја трудница