Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.168
    Допаѓања:
    329.435
    И јас кај него паралелно ја водев бременоста.

2. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667

На MilaP му/ѝ се допаѓа ова.
  3. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Jas vo GAK koga bev bremena vo sin mi i lezev tamu se zalev na bolki,imav ogromni bolki,28 nedela doktorot na vizita ne sakase ni da slusne deka mozno e da se poragam si ja zavrti glavata i zamina,po nekolku casa hitno me napravija carski i mojot i zivotot na sin mi bese zagrozen (po operacijata pominav dobro mm castese,na doktorot pari,na sestri i te gledaat,no ne sekogas imame pari zarem ne). Lani isto lezev bremena vo bliznaci i mi rekoa se e vo red odi si doma...za brzo gi izgubiv bebcinjata vo 20 nedela.Pa da..nemam nekoe pozitivno mislenje.Kaj Dimcev sum dosta zadovolna i zatoa odam kaj nego na pregled,deneska prvapt bev kaj dr.Lazarevski,isto doktor vo sistina za rizicni bremenosti,dobro pominav.Zdravje ke se poragam ili GAK ili vo Veles (kade ke najdime vrski),znam deka ne e kako privatnite bolnici no samo carski mozam da se porodam a ne bi dala 2000evra pa i vo race da me nosat...moe mislenje.

4. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.890
    Допаѓања:
    28.549
    Не сакам да генерализирам и јас, ама во Велес не би одела да завршам никаква обична работа, а камо ли па за породување со царски. Ни со врски ни со ортоми. Моето искуство е многу лошо, од обична операција од крајници ќе ме изгубеа. На крај вината мене ми ја префрлија со предупредување дека јас сум специфичен случај и на следен оперативен зафат или породување да бидам многу внимателна. Со првата бременост испитував фактори на хемостаза и триста глупости за крвта и излезе дека сум сосем нормална. Имав лесен и брз пораѓај и не изгубив ни капка крв повеќе од нормалното.
    Во Гак немав врски, откако се породив тетка ми се јави кај некоја пријателка, сестра во болницата, демек да не ми треба нешто, ама сѐ беше во ред.
    Нормално, не очекувам некој посебнен третман од државните институции, ама после Велес, Гак ми се виде како приватна клиника :)
    Тоа е моето размислување.

На Maceto123 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    I jas imam cat pat takvi cudni bolki nalik na menstrualnite, ete nokeska od son me razbudija, najcesto se vo leviot jajnik i levata polovina, pa me bolat muskulite na nozete i dole kaj vaginata. Bev na pregled pred nekoj den, ne znam na sto se dolzat.

6. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Може да се лажни болки,јас ги имав само што влегов во 9-ти со првата бременост и неколку саати ги имав константни,лежев долго време па кога станав немаше ништо па се породив долго време после тие болки.Плус породилните болки фаќаат постепено,не одеднаш,нема шанса да не ги препознаеш.
    Јас пак од синоќа со кафеав исцедок,таман се израдував дека цел ден нема ништо синоќа пак исто :( Одвај чекам да дојде 19,15 да одам кај докторот.Стискајте палци,пуштете ми среќа,ќе ми треба.Јас умрев веќе од грижи,ноќеска око не склопив.

7. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Ја заборави Ремедика. :) Исто понашање како на клиника, ист третман добиваш, само џебот ти е полесен. :rofl:

На MilaP и Maceto123 им се допаѓа ова.
  8. Aleks1234

Aleks1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2015
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    99
    Bev sega na vtoro mislenje kaj lidija vo promedika istoto mi go kazha I ona :'( ako prokrvaram sama Kje go isfrlam plodot ako ne pak da dojdam kaj nea vo Ponedelnik I ako togash nema srceva akcija da idam da se ischistam mnogu mi e teshko lugje a lidija mi vide I dva ploda :'( neznam vekje sho da pravam :'(

9. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.118
    Димензиите и старост на плодот кои ти ги кажа она се поклопија ли со првото мислење или ти кажа нешто сосема друго? Доколку ти кажала нешто друго не му ја мисли и побарај си трето мислење.

Ти зеде ли крв за да се види дали бетата се дуплира рамномерно?

10. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    1.053
    Ништо, смири се, против природата никој не може, како требало да биде ќе биде дали ти се јадеш себе си или не. Ќе бидат многу долги овие денови затоа дајте си подршка со партнерот ако сте во состојба. Според докториве се што можеш да правиш е да чекаш. Биди смирена колку што можеш. Живото давал шанси и ќе дава.

11. Aleks1234

Aleks1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2015
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    99
    Ne mi zema krv tuku mi kaza.deka plodot bil razvien za 6 ta nedela a jas sum bila 8 ma nedela I nema srce isto Kako ovoj so mi kaza I mi kazha da pochekam ako ne prokrvaram do ponedelnik da idam kaj nea da vidi dali Kje ima srceva reakcija ako nema togash na.chistrnje I mi.kaza deka imam dva ploda.. A on toa ne mi go kaza :(

12. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Jas te sovetuvam da ne brzas i da pocekas barem uste edna nedela i da odis na treto mislenje ovoj pat i togas kje se znae na sto si definitivno!!! A da te prasam vide doktorkata velus duri dva plida ama bez srceva reakcija ili 2 sakusa koi pocnale da se oformuvat??

13. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.118
    Не сакам да ти давам некаква лажна надеж, доволно ти е тешко но обиди се да бидеш трезвена.
    Касна овулација е чест случај кај многу девојки а со тоа и плодот ги нема соодветните диманзии за неделата. Според последна менструација ти си можеби 8-9 недела, но доколку овулацијата не настанала после 2 недели туку кратко пред недобивање на наредната менструација, односно 3-4 од после добиавње со тоа и диманзиите се прилично помали(се надевам добро објаснив).

Не ми е логично што никој не ти зел крв за да види дали се дуплира бетата, односно иако плодот е за 6 недела, си покажува развиток кој алудира дека развојот е нормален.
    Се надевам дека стварно станува збор за случај каков што погоре објаснив и дека другата недела срценцето на малото/малите јунаци ќе чука.

На MargaritaD^2, joy1 и flower30 им се допаѓа ова.
  14. Aleks1234

Aleks1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2015
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    99
    Ne vide eden plod I tece nema srceva akcija posle koga ja izvadi slikata mi kazha mozhno e ova I dva ploda da se.. Neznaev sho Vishe da kazham sho ako e pokasno zachnato I rano e da se vidi srcenceto Kje treba da gi ubijam!! :(

15. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.929
    Допаѓања:
    142.942
    Aleks,znaci tesko e ,kolku i da te tesime ,ama probaj malce izleguvaj poveke,da se umesas megju lugje i bar za malku da ne mislis na toa.neznam dali mozes da se napies bedoksin,malce da si go smiris organizmot ,sekako stres sega ic ne e pozelno ...i uste ne e se izgubeno.ti rekla i doktorkata do ponedelnik da pocekate,mozebi ke se smenat nestata na podobro.Se nadevam i deka taka i ke bide.
    Pobaraj si i treto mislenje vo Sistina ili Remedika(tamu gi falat doktorite).
    I ne daj boze da ne bide,znam deka ne e nekoja uteha vo ovoj moment,ama barem znaes deka mozes da zabremenis i ako ne bide sega po nekoj mesec pak ke si probate.Kako i da e Gospod e golem i ke ve izraduva .Bidi silna i izdrzi vo ovie teski momenti,nie sme tuka za tebe vo sekoe vreme:hug:
    I uste nesto -mozes i ti sama da ides vo bilo koja laboratorija da ispitas Bhcg (mozes i bez upat) i da gi sporedis rezultatite!!!

На MargaritaD^2, MilaP и danichap им се допаѓа ова.
  16. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.543
    Допаѓања:
    289.118
    Во понеделник без драстични чекори. Запамти ли колку мм, ти кажа вчера докторот, колку мм ти кажа она денес?
    Спореди со големината која ќе ти биде кажана во понеделник.

17. Aleks1234

Aleks1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2015
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    99
    Goleminata mi ja kazha deka sum Kako za.6 nedela

18. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.442
    Јас би ти препорачала да почекаш додека плодот биде 8-9 недели за срцева акција, кај секое бебе различно се појавува.
    Пак ќе кажам, моето бебе требаше да биде 8 недела според последна менструација а беше 4 според бета хцг и нормално си се дуплираше што значи дека покасно било зачнато...
    Побарај си сама упат за да испиташ бета хцг хормонот, според него ќе види докторот точно колкаво е бебето.

Што се однесува до ова со двата плода...ќе те замолам да одиш на уште едно мислење, посебно затоа што сеуште немаш срцева акција а првиот доктор не го ни приметил.
    Најверојатно се прикажува како сенка, не е јасно како првото бебе...
    За да се осигураш дали е сигурно второто плод...или требало да биде плод/близнаци ама се створило хематом....(несакам да те плашам меѓутоа првата бременост ми заврши со спонтан поради ова, требало да се близнаци ама поради тоа што едното се створило хематом на другото престана да му куца срценцето во 9 недела).

Доколку е така, ќе ти стават инекција за задржување на плодот (што мене не ми ја ставија)...
    Ова го кажувам за да си провериш, да не ти ја направат истата грешка како на мене...

На bella.s, Eli23, flower30 и 2 други им се допаѓа ова.
  19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.237
    Допаѓања:
    111.531
    Алекс мила иди во лабораторија види бхцг испитај, зошто да се сеќираш. И неделава дај си ја за позитивини мисли, убави моменти и многу многу одмарање. Не ни помислувај на лошо. Што и да е од бог е дадено, во иста ситуација сме малтене, и јас го чекам тоа чукање на срценце, но намерно не отидов порано. Ајде позитивно и ќе даде Бог двете да бидеме во исто време бремени па може и заедно да се пораѓаме ;)

На Fatalnata, Eli23 и flower30 им се допаѓа ова.
  20. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Мене само една рабоа не ми е јасна...Како може докторка да каже дела можеби се два плода:Или на ехо покажува еден или два.Ако вика дека се два и двата ли немаат срцева акција.Јас мислам дека и таа нема врскаод работа,побарај трето мислење ама од проверен добар доктор.Не верувај на вакви лекари што врска немаат од ништо.Не ми се верува еј,можеби се два плода ама еднот нема срцева акција.А што е со другиот по нејзино гледање???
    Сестра ми имаше проблем,многу покасно и го видоа плодот зашто не забременила по тоа што они го кажуваат па со стреови и чуда да не е вонматерична бременост на крај роди драво бебе кое денес има 2,5 години.

На jacqueline.s и Eli23 им се допаѓа ова.