Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Aleks1234

Aleks1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2015
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    99
    Da idam da vadam krv? I spored krv da vidat koja nedela sum??

2. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.929
    Допаѓања:
    142.942
    Da ,spored vrednosta na Bhcg ke se vidi i eve jas vo 3dena dvapati ispituvav preku krv i vidoa deka se duplira.
    Mislam upat mozes i od opst lekar da zemes,a na privatno e okolu 700-900 den.zavisi vo koja laboratorija.

3. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Jas na pocetok na bremenosta bev na tri mislenja, znaci edniot mi rece deka imam dva ploda od koj edniot ne se razviva, na slikata se gledase kako sosema mala tocka, a drugiot bese baagi pogolem. Mi rece deka organizmot sam ke go absorbira, mi dadoa utrogestan i inekcija progesteron i aspirin za cirkulacija. Dodeka drugite doktorki kazaa nosis samo eden plod. Navistina seuste ne mi e jasno ova so doktorive i moeto ostana misterija....

На kallias му/ѝ се допаѓа ова.
  4. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Za ova so dvata ploda i kaj mene na pocetok se videa 2 sakysa edniot normalno spored nedelite a drugiot pomal, no togas seuste nemase embrion bev vo mn.rana bremenost i mene mi kaza isto deka e mozno da se dva ploda i na naredniot pregled koga ofifov imase samo eden sakus so plod i srcence sto cuka, vtoriot sakus go nemase i ja prasav zosto taka i mi rece deka toa e od prirodata i organizmot go isfrlil bez nikakov problem, t.e. go apsorbiral, sto znaci samo eden embrion si se oformil i fala bogu nemav nitu krvarenje nitu bolki nitu hematom da reces deka mozebi taa senka bila nekoj hematom, ne mora da znaci nisto toa kaj devojkata pogore, kaj sekoja e razlicno, razlicni organizmi razlicni bremenosti. Jas sepak i pisuvam da poceka uste edna nedela sigurno za da vide sto se desava. Samo pozitivnost i mnogu srekja i posakuvam na @Aleks1234

5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.235
    Допаѓања:
    111.530
    Бхцг не се испитува со упат, секако е приватно, може само да му варира цената, од 500 денари во лабораторија до 1000 и нешто беше во систина со вредностите.

Инаку секое тело е прича за собом, значи тоа што за мене било нормално за друг не е. Алексче, мој најискрен совет, причекај, џабе ќе се надаваш пари за ехо и ќе ти буричкаат безвезе со вагиналното ехо па недајбоже да направат и некое крварење како кај сестра ми, почекај до Среда, Четврток кога требаше да одиш пак, ќе видиш дека подобро е така. Можеш евентуално крв да си дадеш, да си провериш вредности на бхцг и мирна да си бидеш.

На MilaP му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    Целосно се согласувам со тебе,мене цела бременост ми ја водеа во ГАК,таму се породив и поминав предобро,лесна и убава бременост,а уште полесен пораѓај.А да персоналот нон стоп ротира и истите тие доктори одат и во приватните болници.Позз

7. Aleks1234

Aleks1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2015
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    99
    Jas sakam da se ispitam bscg utre :/

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.235
    Допаѓања:
    111.530
    Можеш и одма да идеш, не мора да е сабајле. Битно е да се смириш :*

На only44you му/ѝ се допаѓа ова.
  9. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.653
    Допаѓања:
    8.432
    Абе се сум со проблеми:(.Денеска се јавив на здравственото осигурување да ме поврзат со гениколог, заради тоа стврднувањето на стомакот.Докторката од таму ми кажа дека тоа не е нормално за овој период од бременоста и дека тоа се контракции.Треба да се пазам и да ја следам ситуацијата.Ако не ми се крати грлото на матката е добро(а на мене ми е веќе скратено).Прашав и за магнезиум колкава е дневната доза и ми рече само 300мг.Немало логика да се зема повеќе од тоа оти се јавуваат несакани ефекти(пролив/запек).
    А тоа стврднување ми е многу често, денес сум станата од 7 заради тие проблеми и имам некои благи менструални болки.Имам пак поводенест исцедок.
    После му се јавив на матичниот гениколог,демек да прашам за дозата на магнезиум и со надеж дека ќе ми даде порано термин(имам еден во петок во 8 саатот сабајле).Му кажувам што е работата и ми вика, па не е нормално.,,, затоа примаш магнезиум.А му викам дека не ми е баш нај нај ме фаќаат периоди што по 2-3 саати не можам да се смирам од тоа стврднување.Му кажав деа имам термин кај него, вика па тогаш во петок ќе се видеме:@
    А, толку се плашам немате си претстава.Веќе имам изгубено едно бебе во 6 месец и тоа ми прави уште толку притисок и стрес.И се ме тера на плакање;(

10. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    @aleks123 ако испиташ еднаш пак нема да си начисто дали правилно расте хормонот, треба 2-3 пати на 2 или 3 дена. Испитај денес па по два дена и ќе знаеш каква е бременоста.

Да прашам тие што имате колострум, дали е можно да е проѕирен? Малку ми истекува нешто проѕирно од левата брадавица.

11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.235
    Допаѓања:
    111.530
    А зошто не отидеш, трудница си, можеш и имаш право во секое време на матичниот да му се јавиш. Кога се јавив да закажам сестрата ми рече, термин имаш во четврток во 18:15, но што и да е, ќе се јавиш, ќе дојдеш во било кој термин во кој работиме, ти си сега трудница и си најважна за нас. Јас не би седела да се јавувам, ќе отидам таму.

12. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    2.003
    Допаѓања:
    4.239
    Bhcg се испитува со упат од матичен гинеколокг во Адриалаб за 100 денари, зашто да даваш приватно кога можеш вака. За 2-3 саати резултати ти праќаат по маил @Aleks1234 само тоа ти е најдобар показател за дали се развива плодот или не.

13. Aleks1234

Aleks1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2015
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    99
    Kje go napravam I toa utre samo da znam deka Kje e se u red

14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.235
    Допаѓања:
    111.530
    Ама тоа е само позитивно негативно, така ми кажаа мене, со вредности е поскапо.

15. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.653
    Допаѓања:
    8.432
    Не ми кажа ништо да дојда.А имам повеќе пати на доктор одено заради проблеми.И мислам дека му е скиснато од мене.Поради претходниот абортус(се отворив предвреме) имамстрав во коски и сега да не ми се случи нешто и често одев или звонев до него.Ако не ми каже да дојдам, мислам дека не можам се е со закажување и нема да ме прегледа.Останува ми опција брза помош.Не знам веке со да правам да чекам до петок или да одам на брзата помош.

16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.235
    Допаѓања:
    111.530
    А ти не си во МК? Бидејќи кај нас е овде тоа правило, и да немаш закажано одиш кај гинекологот, трудниците секогаш имаат предност. Бар кај мојот гинеколог.

17. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.653
    Допаѓања:
    8.432
    Не сум тука и се е со закажување

18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.235
    Допаѓања:
    111.530
    Баш ме чуди, ама ако не е издржливо оди на брза помош, и ич да не ти чуе што си досадна ;)

На MilaP му/ѝ се допаѓа ова.
  19. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    2.003
    Допаѓања:
    4.239
    Не, со вредности е, не е позитивно негативно :)

20. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.653
    Допаѓања:
    8.432
    Изгледа ќе одам.Немам јаки болки само слаби менструални грчеви.Е стравот ми е дека веќе ми е скратено грлото, а претходниот пат кога имав спонтан исто немам јаки болки,ама завршив во болница со 5 прста отворена.дО ПОСЛЕДНИОТ ДЕН , кога се породив имав некои грчеви и ептен на крајот ме фатија болките.Ќе видам ако не ќе го чекам маж ми да ме носи со колата за да не стоам многу на нога