Точно со вредности е јас прошлиот месец 3 пати испитав во Адриалаб. Ти треба само упат од матичниот гинеколог, Л1 образец, и иди си во Кисела вода во таа лабораторија побрзо ги прават. @Aleks1234 да те тагнам дека за тебе мислев
Одмарај, чекај го мти и правец на лекар, стравот е нормален, мораш да одиш бидејќи имаш веќе едно лошо искуство, тоа напомени го кај гинекологот, не дозволувај да те враќа следен пат. Запомни, тој е тука заради тебе, а не обратно
Да испиташ beta HCG обавезно. Бар ќе бидеш раат. Ако било за тебе ова бебенце, ќе биде се во ред, имај верба. Јас ти сум жив пример за тоа...пред 8-8,5 месеци ме упатуваа на абортус за тотално ист случај како твојот, а во моментов малото 'куренце' што требаше да го абортирам спие до мене . Не е секој доктор-доктор... Затоа јас верувам само на еден!
Машиња можно ли е да бебушот уште во 6ти месец има попочна врвца околу вратчето? Може да има некои последици?
Duso Koja nedela si eve I mene mi se stvrdnuva stomakot vo 26 nedela snosti cela vecer imav bolki vo jajnicite pijam 2 *250 magnezium I vo Skopje I organciski istoto mi go prepisa I mene me faka strav
@okcenzi 1/3 od bebinjata se ragaat zamotani so papucna vrvca toa go znam..a kolku e stetno navistina ne znam jas bi se plasela numu da se zagusi .. prasaj si go doktorot najubavo ke ti kaze @zuto Drugarka mi se porodi vo avgust vo veles i pomina super so vrski bese normalno,i zakazaa da ode vo nedela za vo ponedelnik vo 7h da ja napravat odma carski i se bese vo red vo cetvrtokot ja pustija doma..samo 4 dena ja drzea i ona duri se zacudi no se e vo red ranata super i zazdravi i mnogu se fale..jas zatoa vikam kade imas vrski tamu..iskreno jas seuste neznam kade ke se porodam,znam samo deka ke bide vo drzavna..
@fairy88 i jas sum kako tebe ts. 18 nedela i mene mi se stvrdnuva no doktorot rece ne e tolku strasno strasno e ako e podolg vremenski peripd a na monenti nisto ne e.
Оди и ич не се секирај дали ќе им бидеш досадна или интересна...ако сами не го бараме чарето, тешко нам ако чекаме од докторите! Ајде, со арно нека е!
Се е можно ама тоа најубаво може доктор да види и да ти каже.Кај мене пред пораѓај ќерка ми беше цела умотана во папочна врвца и кога видоа дека после 18,5 саати отворена скроз а бебето не се спушта туку е качено скроз горе ме пратија на итен царски зашто и јас и бебето сме биле во голема опасност.Среќа се заврши добро и ја извадиле на време,ама малку фалело да биде кобно.
Па докторката ми го кажа ова. Рече не е страшно, ама по бојата на гласот не ми беше многу убедлива. Се извадив од памет.
@fairy88 odi vednas na itna jas koga prokrvariv Vecerta vo 8 me odnesoa na itna I dobiv odlicen tretman, barem vo stranstvo ima ginekolozi koi rabotat 24/7
Несакам да те плашам ама тоа не е добро,посебно кога е умотано околу врат а е многу рано до пораѓај.Мене ми кажаа дека ако се чекало уште можело да дојде до гушење зашто е околу врат а бебињата се многу активни и многу мрдаат затоа.Затоа ако можеш оди и на друго место види што ќе ти кажат,Дај Боже да се одмота уз мрдање па да си мирна.
@bittersweet имаше пишано мислење порано дека не е страшно ми се чини. Битер ај сподели повторно, сепак си стручно лице.
Немој да се плашиш и јас имам читано дека не е страшно, плус ќе сменува позиции, ќе се врти па можно е и да не е до крај околу вратчето папочната. А и ако е околу за на пораѓај ќе се реагира веднаш.