Форумџика на годината

Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Мислам дека bittersweet имаше напишано дека е полошо ако од почеток се завитка околу раце или нозе, и нема циркулација и раст. А сега не дише внатре како надвор за да остане без воздух или слично.

Eli23, Fatalnata and okcenzi like this.
  2. monik55

monik55 Форумски идол

Мамички јас направив амниоцитеза боцкањето помина се во ред воопшто не боли и нее опасно во четврток ке правам и магнетна резонанса па ке видиме и тоа што ке покаже, сега лежам и одмарам и се молам да биде се во ред.

ivi1987, kristina.k, Eli23 and 12 others like this.
  3. milamila988

milamila988 Истакнат член

Jas vlegov vo psolednoto tromesecie, custva izmesani, strav od poroduvanje,radost deka ke si ja guskam si go zamisluvam momentot koga ke mi ja dadat vo race i mislite mi se svrteni na pozitivnost bar se trudam da gi izbegnam negativnostite, poleka se spremame za doaganjeto na dundata moja, kupivme nekoj osnovni raboti sto ke ni trebaat,a imame uste mnogu slednata nedela sum na kontrola,na poslednatakontrola mi rekoa deka beebto e veke so glavata nadole, dobra si bese, mi prepisaa tothema radi slabokrvnosta p agi pijam vo kombinacija so vitamin c no nemozam na gladno bidejki vednas gi povrativ, bebka mi e aktivna no izgleda e spanka kako mene mi se cini deka sega spijam poveke i od prethodno :D otekuvanje seuste nemam i bolki vo kicmi i grb samo ako se premoram, se raspisav jas me nemase eden period no odsega pak ke bidam aktivna, cestitki za novite bebuski i so lesno na idnite mamicki a i sto i cestitki do novite mesinja

tweety26, kristina.k, Eli23 and 3 others like this.
  4. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Ќе смени, ќе се витка, ќе се одвиткува, не е страшно ништо, скоро секое бебе се раѓа со замотана папочна врвка околу врат, страшно е ако се завитка околу нозете или рацете, му ја прекинува циркулацијата и не се развиваат, веднаш по раѓањето следува ампутација.
    Не читај секакви глупости по интернетот или полошо хорор приказни од женишта а и не знам зошто ти го кажал докторот тоа кога знае дека ќе ти создаде голем стрес.

5. okcenzi

okcenzi Популарен член

Ми олесна малку, ама ке одам утре да видам кај др што ке ми кажат

Eli23 likes this.
  6. fairy88

fairy88 Популарен член

Bebeto e vo red,plodova voda ima grloto na matkata e 23mm.Vika ne e strasno molam ti se

7. juli rak

juli rak Истакнат член

Treba mnogu da odmaras, ti se ima li namaleno grloto na matkata?

8. eliii89

eliii89 Истакнат член

Koja nedela si ? Treba strogo mirovanje,lezenje

9. Aleks1234

Aleks1234 Истакнат член

Mamicki ushte neshto da ve prasham utre odam.da davam.krv vo Avicena dali sigurno po krvta Kje soznaat koja nedela sum I se nadevam deka Kje bide vo red so bebceto :(

10. fairy88

fairy88 Популарен член

Сега ми кажаа 18+3 недели.Грлото затворено,плодовата вода и бебето е ок.Одмарањето не помага.Јас ништо не работам само што станувам за до тоалет.Во Петок морам кај матичниот и да ми се даде упут или прстен или серклаж во друга клиникА да одам.Тука кај што бев не биле до толку специјализирани за тоа.Друго не помага.Срцето ми плака,многу ми е страв;(

11. danichap

danichap Moderator Staff Member

Ќе треба за некој ден повторно да дадеш крв за да проверат дали бетата се зголемува. Потоа ќе се знае.

Kiflicka05 likes this.
  12. Aleks1234

Aleks1234 Истакнат член

Kje dadam ako treba

13. ilipili

ilipili Популарен член

fairy 88 утрогестан користиш?Ако не ти има речено докторот да користиш убавезно исклучиво вагинално.Јас сум со скратен цервикс од 3 цм и до сега поради утрогестанот се е во ред и се надевам така дека ќе остане до крај.Веќе сум 22 ра недела ,а освен тогаш кога бев на боловање и ми рече да одмарам поради тоа што прокрварив од тогаш ми нема речено да мирувам.До душа работата не ми е физички тешка,работам канцелариска работа па можеби поради тоа ми нема речено ништо.Само релаксирано и не мислете негативно,мора само со позитивни мисли и се ќе биде во ред.
    Инаку ние денес си бевме на 4d,го видовме бебчо мал и фала богу се e во ред со него,дури докторот го изнервира поради тоа што не можеше да измери како што треба ништо бидејќи е хиперактивно ,а рече дека такво ќе биде и кога ќе се роди ќе биде некое мулти спортистче :D.Леле па и срценцето му го слушнавме на малишанот и ме исполни до максимум тоа чувство,а и мажето му се насолзија очите ,а и мене,
    Aleks побарај и трето и четврто мислење ако треба пред да бидеш сигурна,а можеби и премногу е рано за да се слушне срцева реакција па на крај ќе излезе се како што треба и јас верувам дека ќе биде така. Направи си детални анализи за да си знаеш на што си.

Eli23 likes this.
  14. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Мене во 31 недела ми беше 45 мм цервиксот исто како во 22, искоментира нешто докторката дека требаше да биде малку скратен ама не прашав ништо. Може потежок ќе е пораѓајот ако е природно.

15. ilipili

ilipili Популарен член

Не се секирај може и сам да ти се скрати малку па нема да има проблеми,денес ми рече да издржи до 35 та недела па после шо сакате прајте( мислеше на тоа дека немаме односи да се воздржиме до тогаш).Секоја жена,секоја бременост е индивидуална не мора да значи дека ако некому се случило едно на друг ќе му се случи исто.

Eli23 and kristina.k like this.
  16. kiki4kablondy

kiki4kablondy Истакнат член

А да прашам пример да ме фатат болки породилни за колку време е најдобро да отидам во болница? Колку чести да бидат, да не ме вракаат ...

17. kristina.k

kristina.k Форумски идол

@kiki4kablondy мене акушерката кај што ќе се пораѓам ми рече на 10-15 минути кога ќе бидат.

Eli23 likes this.
  18. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Кога ќе имаш контракции интензивно на 5 мин тогаш, инаку ќе те вратат...мери на саат :)

tweety26 and Eli23 like this.
  19. Ana_mk

Ana_mk Истакнат член

Na sekoi 15 min i da ti traat po edna minuta pa posle vremenskiot terminal se namaluva na 10 min pa na sekoi 5 ;)

tweety26 likes this.
  20. kiki4kablondy

kiki4kablondy Истакнат член

Фала ви многу јас сеуште немам ама на крај сум па да се информирам да не ме вракаат. Фала ви многу девојки :*

okcenzi and tweety26 like this.