Мислам дека bittersweet имаше напишано дека е полошо ако од почеток се завитка околу раце или нозе, и нема циркулација и раст. А сега не дише внатре како надвор за да остане без воздух или слично.
Мамички јас направив амниоцитеза боцкањето помина се во ред воопшто не боли и нее опасно во четврток ке правам и магнетна резонанса па ке видиме и тоа што ке покаже, сега лежам и одмарам и се молам да биде се во ред.
Jas vlegov vo psolednoto tromesecie, custva izmesani, strav od poroduvanje,radost deka ke si ja guskam si go zamisluvam momentot koga ke mi ja dadat vo race i mislite mi se svrteni na pozitivnost bar se trudam da gi izbegnam negativnostite, poleka se spremame za doaganjeto na dundata moja, kupivme nekoj osnovni raboti sto ke ni trebaat,a imame uste mnogu slednata nedela sum na kontrola,na poslednatakontrola mi rekoa deka beebto e veke so glavata nadole, dobra si bese, mi prepisaa tothema radi slabokrvnosta p agi pijam vo kombinacija so vitamin c no nemozam na gladno bidejki vednas gi povrativ, bebka mi e aktivna no izgleda e spanka kako mene mi se cini deka sega spijam poveke i od prethodno otekuvanje seuste nemam i bolki vo kicmi i grb samo ako se premoram, se raspisav jas me nemase eden period no odsega pak ke bidam aktivna, cestitki za novite bebuski i so lesno na idnite mamicki a i sto i cestitki do novite mesinja
Ќе смени, ќе се витка, ќе се одвиткува, не е страшно ништо, скоро секое бебе се раѓа со замотана папочна врвка околу врат, страшно е ако се завитка околу нозете или рацете, му ја прекинува циркулацијата и не се развиваат, веднаш по раѓањето следува ампутација. Не читај секакви глупости по интернетот или полошо хорор приказни од женишта а и не знам зошто ти го кажал докторот тоа кога знае дека ќе ти создаде голем стрес.
Mamicki ushte neshto da ve prasham utre odam.da davam.krv vo Avicena dali sigurno po krvta Kje soznaat koja nedela sum I se nadevam deka Kje bide vo red so bebceto
Сега ми кажаа 18+3 недели.Грлото затворено,плодовата вода и бебето е ок.Одмарањето не помага.Јас ништо не работам само што станувам за до тоалет.Во Петок морам кај матичниот и да ми се даде упут или прстен или серклаж во друга клиникА да одам.Тука кај што бев не биле до толку специјализирани за тоа.Друго не помага.Срцето ми плака,многу ми е страв
Ќе треба за некој ден повторно да дадеш крв за да проверат дали бетата се зголемува. Потоа ќе се знае.
fairy 88 утрогестан користиш?Ако не ти има речено докторот да користиш убавезно исклучиво вагинално.Јас сум со скратен цервикс од 3 цм и до сега поради утрогестанот се е во ред и се надевам така дека ќе остане до крај.Веќе сум 22 ра недела ,а освен тогаш кога бев на боловање и ми рече да одмарам поради тоа што прокрварив од тогаш ми нема речено да мирувам.До душа работата не ми е физички тешка,работам канцелариска работа па можеби поради тоа ми нема речено ништо.Само релаксирано и не мислете негативно,мора само со позитивни мисли и се ќе биде во ред. Инаку ние денес си бевме на 4d,го видовме бебчо мал и фала богу се e во ред со него,дури докторот го изнервира поради тоа што не можеше да измери како што треба ништо бидејќи е хиперактивно ,а рече дека такво ќе биде и кога ќе се роди ќе биде некое мулти спортистче .Леле па и срценцето му го слушнавме на малишанот и ме исполни до максимум тоа чувство,а и мажето му се насолзија очите ,а и мене, Aleks побарај и трето и четврто мислење ако треба пред да бидеш сигурна,а можеби и премногу е рано за да се слушне срцева реакција па на крај ќе излезе се како што треба и јас верувам дека ќе биде така. Направи си детални анализи за да си знаеш на што си.
Мене во 31 недела ми беше 45 мм цервиксот исто како во 22, искоментира нешто докторката дека требаше да биде малку скратен ама не прашав ништо. Може потежок ќе е пораѓајот ако е природно.
Не се секирај може и сам да ти се скрати малку па нема да има проблеми,денес ми рече да издржи до 35 та недела па после шо сакате прајте( мислеше на тоа дека немаме односи да се воздржиме до тогаш).Секоја жена,секоја бременост е индивидуална не мора да значи дека ако некому се случило едно на друг ќе му се случи исто.
А да прашам пример да ме фатат болки породилни за колку време е најдобро да отидам во болница? Колку чести да бидат, да не ме вракаат ...
Na sekoi 15 min i da ti traat po edna minuta pa posle vremenskiot terminal se namaluva na 10 min pa na sekoi 5
Фала ви многу јас сеуште немам ама на крај сум па да се информирам да не ме вракаат. Фала ви многу девојки