Zdravo. Pred pola sat mi zazvone tel stanav naednas i pritrcav I tolku me zabole skroz dole kaj nozete I nemozam da odam I eve ne pominuva koga sedam ne me boli no nemozam da odam imam jaka bolka koga odam dole kaj nozete inaku sum 37+4 mnogu se plasam sto li moze da bide ve molam ako nekoj znae??
Сакам да ве прашам нешто, пошто не ми е најсилна страна оваа тема. По колку денови/недели од зачнувањето може да се утврди бременост (дали може по 2 недели, пример) и кој вид тест е најсигурен?
@femina0 napij se sumeci calcium ili magnezium, odma ke ti pusti bolkata. I nema potreba da se plasis, ne e nisto strasno toa. Kamo site da dogurame do 37+4 , pa da ne bolat samo nozete.... Se blizi porogjajot, skoncentriraj se na toa..... So lesno....
Mozes da si napravis test po 2 nedeli,ne mora da znaci deka ke pokazi tocno ti go preporacuvam suretest.No za da si sigurna preku krv ke ti kazat najdobro,ili na ginekolog.
Se soglasuvam so @MilaP, bhcg ti e naj naj najtocen test preku krv, no i blue clear. Vidi progooglaj po net malce za toj test , ke vidis sto pisuva .... Ti posakuvam 100% da si gi vidis dvete crtki
Dobro utro mili moi jas sakam da spodelam problem i baram resenie,pred 2 nedeli podignavme kredit 3000 evra,namesto parno greenje za bebce da vklucaime nie na kamin ke se greeme,namesto stepenicite da gi napravime,plocki se imame 200 evra pari za majstor nemam,ama zedovme avto i dogovorot bese maz mi na rab da ide,zasto isto bi plakal i so avtobus,i koga imam pptreba jas da go vozam i negovite,ama vcera doznavam zvlami ke si naprevela kluc i ona da si ima da si go vozi pa koga maz mi e na rab do 16 a e so kolegite otiden,taa da napravela krugce,a jas sum trudna i ne sum dovolno sigurna da vozam pa mene ona ili maz mi da me vozat,znam problemot ne za tuka ama cela vecer placam i bedoksini 2 ispiv i mn sum nervozna ona ke se fali 2000 evra imala zastedeno ke seta ke kupuva sto saka ke krie jadenje od mene,a sekoj mesec jas ke mislam po 100 evra da vratam.i ke gi otrpuvam 3 god tie pari,pomognetemi kako da go ubedam maz mi deka nema potreba od kluc za nea,i deka jas sum sposobna da vozam Ps prethodno so staroto avto go zimase i gorivo nikogas ne stavase,kolku pati sme se skarale za toa Izvinetemi sto vi pisav nemam so koj da spodelam i da pobaram pomos ((
Добро утро трудни жени како сте?Ве читам и Ви ја праќам сета подршка и среќа на овај свет.Јас да си го кажам моето мислење.Со првото дете матичната ми рече кога ке видам крв или вода да течи од мене тогаш да одам на болница(тоа ми го кажа недела дена пред терминот).И така мене болките ме фатија сабајлето кај 6-7 саат прво на 15минути чинам,па на 12 па на 10 па на 5 абе како швајцарски саат.Јас така лежам цела укочена ама реков пред време не одам на болница што сака нека е(пријателка замина така ко и почнале прв пат и ми рече абе ке полудела ,вика неколку жени имало сите викаат, плачат, се дерат ,вика ко ме фати една паника) и така јас кога почна нешто како вода да ми течи станав па отидов отворена неколку прсти да се истуширам цццц ,а тоа беше некаде кај 17 саат (кога ке ми текни сега си викам ех бе Луцерка жениште си). Кога стигнав ми направија таму што требаше и за пола саат го родив П.С На кој му се чини налудничаво нека не го изведува.Гушки до сите
@LUCERKA и кај мене беше слично водењакот ми пукна ама во 36 та недела и не знаев дека е тој оти беше многу рано .те.го помочав,тоа беше кај 1 и 15 ноќта 2 часот забележав крв и тогаш разбрав за шо станва збор се искапив се средив јаприпремив торбата и заминав кај 3 и 15 на болница ме примија ме прегледаа болки немав големи освен како за во вц бев само 2 прсти отворена, ми рекоа дека ке се породам другиот ден ама ке ме држат максимум да влезам во 9 ти за 3 дена ама држењето остана до 4 саато, во 4 земваа податоци за бебушо ,сега има5 год.докторо се чудеше кско можи толку брзо да се отворам не успеја ни лента од цтг да извадат.позз. Секоја бременост и секое раѓање е индивидуално кај една жена се различни не пак кај повеќе @Aleks1234 со среќа
Znam maco drugo mi vikaat doktorive da go abortiram zatoa pravev krvna slika nemozhe da bidam. 8 nedela spored ovie rezultati...
Таа висина може хцг да ја има и во 5 и 6 и 7 недела. Делува добро. Сега стискаме палци при наредното земање крв хцг да има покачување што ќе значи плодот си се развива.
Не не ме имаш убаво разбрано....кај мене се беше на време и како треба со болки со све само сакав да кажам не отидов на болница до последно си се мачев сама дома
Мешињаа како сте ми ? Јас цела ноќ си дежурав се откинав од кашлање па топлев млеко па медови лимони свашта и плус си купив сируп од тегавец...ама Знам јас од децата на работа ми е...голееми родендени по 3 на ден имаме по 40-50 души и сите мрсулави кашлат киват рака не стават трчат и колку и да се пазам џабе...многу се ...ама пак ќе речам родителите се криви болни ги носат...едно и повраќаше неќни друго температура имаше...а пред некоја недела едно со сипаници сум бегала од детето цел роденден...несовесни родителии утре и петок сум слободна,ии уште сабота и недела и од понеделник на породилнооо јееее ќе ве дружам почестоои