Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    @Aleks1234 според нивната табела десно на листот си или 2-3 недела или 3-4. Сега смирено само и за два дена се надевам ќе се дуплира.

На Aleks1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Aleks1234

Aleks1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2015
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    99
    Devojceto kade so vadev krv mi kazha najvise do 5 nedela znachi I Mozno e pokasno da e zachnato...

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.235
    Допаѓања:
    111.530
    Сега појди и во Петок извади крв и најубаво ќе знаеш, па следната недела кај матичниот со резултативе ;)

4. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Добро утро и од мене.
    Ракче, нема што ти да се нервираш, кажи му јасно и гласно на маж ти дека золва ти нема да има клуч од вашата кола. Неможе ти да ставаш гориво друг да троши, не си фатена во рацете друг да те вози.
    Тоа и е изговор да се развозува низ дома.
    Ние сме дома во слична ситуација, сакаме да земеме кредит и да купиме кола. Ама однапред се знае дека золва ми ниту пак некој друг ќе има клуч и да ја вози. За тоа сме согласни со мм бидејќи си ја знае сестра му каква е.
    Како и да е, неможе ти од уста да двоиш за туѓ луксуз, се знае, ако трпиш ќе трпиш за тебе, мм и децата.

5. Aleks1234

Aleks1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2015
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    99
    I taka Kje bide.. I posle so ke kazat oni na ova ako e se okej?? Kaj Kje im odi dusata mi vikaat da frlam bebe nitu krv da dadam nitu nisto.. Cccc

6. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Abe moze ako si 2 nedeli ponazad od exoto so posledna M ne 8 tuku 6 nedela i moze da si bremena so ovie rezultati. Napravi posle 2 dena uste edna krvna slika i ako se dupliraat vrednostite togas kje bide se vo red i tek posle odi na ginekolog. Ako e se kako sto treba za nedela dena najkasno kje si se pokaze embrionceto so srcence, ne mu se sekiraj :*

На eliii89 и Aleks1234 им се допаѓа ова.
  7. Aleks1234

Aleks1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2015
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    99
    Zatoa I doktorive ne gi slusham... Si teram po moe.. Da pochekam da se vidi samo edno mi e krivo ubedeni se I ne otkazucaat deka sum 8 nedela bozem oni mi go pravea I znaat...

На kallias му/ѝ се допаѓа ова.
  8. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    И јас требаше да сум 7-8 недела, а на ехо имаше 2 мм точка ама и матичниот и на приватно беа запознаени дека немам редовен циклус и советот беше да почекам.
    @Aleks1234 а ти редовен циклус имаш? Иако и тоа не е мерило може тој месец покасно си имала овулација, сега никој не може со точност да утврди кога се зачнало.

9. MargaritaD^2

MargaritaD^2 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    365
    Душо јас со првото дете зачнав на прв ден од менструација зато тури вода и уживај.кисссс и не се нервирај сакам да ти речам и то со овулациите не е многу сигурно оту правилно е 12-13-14 ден броено од 1 ден кога ке ти дојди.сперматозоидите живеат и по неколку дена од кога ке се исфрлат ако се во влажна средина.уживај душо

На eliii89 и Aleks1234 им се допаѓа ова.
  10. Aleks1234

Aleks1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2015
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    99
    Se nadevam.na najdobro :)

11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.235
    Допаѓања:
    111.530
    Алекс немој со толку револт спрема докторите, сепак во следните 8 месеци ќе даде Бог ќе треба да бидеш постојано со нив. Те праша феминката, редовен циклус имаше? Ако да е навистина чудно, но ако не тогаш тоа е и причината, но објасни им убаво на докторите, инсистирај да те послушаат. Мене мојот доктор ме слуша затоа што знае дека читам, запознаена сум со своето тело и затоа знае дека мора се да ми каже отворено.

12. Aleks1234

Aleks1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2015
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    99
    Dusho za redovna menstruacija imam znae nekogash 2 3 dena da kasni.. A sto se odnesuva do doktorive bev I im objadniv ne me razbiraat mi vikaat da abortiram I kraj na nivnoto mislenje ne deka sakam da gi vregjam ama moraat I moeto mislenje da go soslusaat... Sepak jas neli najdobro si znam koga sum.go pravela I po nivnoto nema logika ke davam pak krv I Kje vidime se nadevame na pozitivno pa Kje vidime :)

13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.235
    Допаѓања:
    111.530
    Абе ти знаеш кога си го правела, ама дали е тогаш направено не знаеш, ти само два дена не си имала секс во цел месец сигурно. Смири се, ти си оди по твоето, на крај кога ќе биде се во ред само спомни му на докторот дека следен пат да не биде толку убеден во своето, да ги послуша пациентките, во твојов случај тебе. На крајот на краиштата ете ти рекле да одиш следната недела на ехо, не се сеќирај. Ајде па може и ќе се среќаваме по ходници ;)

На Aleks1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148

Duso prasaj si go doktorot kolku e dobro da pies sirup od tegavec.Jas bremena koga bev so sin mi si zemav na svoja raka oti si go imav i doma i koga pocnav da se iskasluvam stomak me zdobole,gradi krv mi protece i odam kaj ginekologot ispanicena i mi vika vo bremenost samo doktor smee da ti dade apcinja ili sirupi za iskasluvanja,pa lezev vo bolnica mi stavaa venski inekcii i nekako mi pomina.Ne sakam da te panicam ama ako ti e loso odi na doktor a so mlekce i medce i jas se lecam :)

@rakce89 zosto da ne mozes da vozis i da treba da te raznosuvaat,pa ako si bremena kazi im deka ne si fanata vo race ili noze (facepalm) kolku me nerviraat koga ke kazat bremena zena ne smee da vozi,a jas deneska sin mi koga go nosev vo gradinka si idev 20min so kola a mozam za 2min zasto eden nepismen vozese so 10 puknav :envy: . Ke mu kazes na mt deka ne sakas da ima kluc i resen problem,jas so mm site problemi si gi resavame so razgovor,za se sto mi smeta razgovaram a ne da si sobiram vo mene i da pijam apcinja..ne se nerviraj kazi kako tebe ti odgovara i gotovo... :*

На Sunshine_1979 и LUCERKA им се допаѓа ова.
  15. Kiflicka05

Kiflicka05 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2015
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    670
    Сепак мислам дека е рано петок. Почекај барем до сабота за второ боцкање.

И дај Боже да е се ок, ама за вакви доктори треба критика и тоа како. Немаат сите школска менструација и школско зачнување. Како можат така брзо да носат одлуки без да бидат направени основните испитувања. И јас имав релативно редовни циклуси , но овулацијата ми била ден-два пред добивање. Тогаш беше и зачнато моето бебенце, баш кога очекував да добијам... Е извинете, но вистински доктор-професионалец ваква утка не смее да си дозволи...

16. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Lele zeni zamislete sto mi rece eden covek denes, vleguvam vo edna prodavnica koja gledam pisuva se e od organsko poteklo, kozmetika itn. I prasuvam dali imaat i farbi isto na organska baza i mi vika covekot nema, a i ne postojat takvi farbi, dite farbi vo sebe imaat hemikalii i amonijak i jas mu velam, a farbite bez amonijak?? I mi veli, ne postojat farbi bez amonijak, toa e laga sto kazuvaat i sto pisuva deka se bez, site farbi se so amonijak!!! I jas ovakva :wasntme: . Mi veli, te gledam deka si i trudna i bas radi toj amonijak nemoj da se farbas, strpi se dodeka rodis pa posle stavaj sto sakas na kosata, jas sum hemicar po profesija i mn.dobro znam sto sodrzi sekoja farba..... lele ama se iznervirav, a jas do sega 3 pati se farbav vo bremenosta i toa so farba bez amonijak, a toj mi veli ne postojat takvi farbi i sega sto?? Koj kogo laze? :worried:

17. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    @kallias Kako ne postojat farbi bez amonijak sto mu e na toj...jas eve odam na flizer bev pred 1 mesec i znam deka me farbaa so farba bez amonijak sea bas koga te procitav si ja prasav flizerkata i mi kaza deka ima farbi bez amonijak no ne se za najsvetla nijansa na plava kosa zasto ne ispaga,no se odlicni farbite bez amonijak za smega i crna kosa.Davaat odlicen sjaj i ne ja ostetuvaat kosata samo bojata pobrzo pagala,toa sega mi go kaza i se nadevam deka ti pomognav barem malku :) Mi rece dobri farbi bez amonijak imas na Garnier i Syoss,a ako ti se dava poveke pari mi reci odlicna e farbata na Loreal.

18. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Da znam pa zatoa i jas se farbam so farba bez amonijak sega vo bremenost, ama ovoj me zamisli kako sigurno mi kazuvase deka ne postoele takvi farbi deka site se so hemikalii |(

На MilaP му/ѝ се допаѓа ова.
  19. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Не се нервирај,не си кини нерви без потреба.Јас во првата бременост го прашав гинекологот за фарбањео и ми рече до трети месец да не се фарбам ради тоа што фарбите имаат јак мирис па да не го дишам тоа а после трети слободно и јас цела бременост се фарбав без проблем.
    Јас инаку добра,бебето се развива супер ама хематомот уште е огромен па мора да продолжам со терапија и мирување.Е сега сакав да ве прашам,во петок сум на клиника за да ми продолжатболедување,ама ме интересира како иде тоа,колку време првично продолжуваат и дали има многу гужви зашто неможам ич да седам,мачно ми е.

20. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.373
    Жени како не донесат некој закон жената штом забремени па додека детето не и наполни една година да не оди на работа?!?!?!?!Па мачно е многу.Прва ,втора,трета смена.Па жените(колешките немаат разбирање,а не пак мажите):@....Со првото дете се фарбав,а сега не.Кога го прашав докторот ми рече не е ни докажано дали фарбата влијае врз детето негативно??!!! Ај не обрнувајте внимание на секој на улица.Поздрав

На okcenzi и Eli23 им се допаѓа ова.