Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    И јас бев истата на работа, немав сили ништо да пофатам. Изгубив концентрација и секаква мотивација. Имав дури и грижа на совест, мислев само мене ми се случува. Едвај дочекав на одмор да отидам. :)

2. kiki4kablondy

kiki4kablondy Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2010
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    444
    Можеш слободно да се фарбаш, јас го прашав гинекологот ми рече може нема врска тоа. Јас до сеа 4 пати се имам исфарбано а 38недела сум и тоа со јака фарба keune.

На kallias и Fatalnata им се допаѓа ова.
  3. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    I jas znam deka nema farba bez amonijak,site imaat,sto prasuvav vo nekolku saloni taka mi kazaa,pa koj zna,taka da ako si farbana ako nemalo nekoja reakcija se e ok,jas imam drugarka se isfarba bremena i se isipa celata ja nosea na lekar

На kallias му/ѝ се допаѓа ова.
  4. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    @MilaP срцка заборавив да пишам бев сабајле на гинеколог го прашав за сирупот ми рече дека можам да го пијам...а и на почетокот од бременоста беше зимото исто така се раскашлав страшно и истиот сируп ми го препиша за 5-6 дена пиење ми помина без никакви проблеми :) знам си јас без консултација не правам ништо на своја рака ,а фала Богу ни апче се немам напиено до сега...уште еден месец имам се надевам ќе немам ни потреба :) сепак фала мила за грижата :*

На Mariangel, Fatalnata и MilaP им се допаѓа ова.
  5. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.373
    @Eli23 замисли кај мене е обратно.Јас на работам р'мбам,а дома сум турни ме да кинисам(изгледа си ја трошам на раб енергијата)...едвај чекам да поминат овие месеци оти сташно ми е тешко,а и да се породам да си го видам и држам бебето

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Морав да се цитирам самата зашто ми е битно,ве молам некој од вас ако знае да ми каже,И како тече се,дали прегледуваат или?

7. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Те разбирам. Јас на работа кога работев нормално, без некој голем напор да речеме, дома се осеќав ко претепана, од кревет неможеа да ме станат. :)
    Си го праи своето бременоста, треба енергијата за други работи :D

На flower30 и LUCERKA им се допаѓа ова.
  8. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    @ivi1987 Jas bev zboruvas za konzilijarno toa poslednoto odenje,ili samo kaj eden specijalist, ja prvpat koga otidov mi dadoa 15 dena specijalist te pregleduva soba 37 mislam,ako nemas zakazano ako odis so prioriteten upat se ceka posto gi primaat prvo zakazanite a so prioritet od 13 h do 14 h davas kniska i koga ke ti dojde red,ti dava izvestaj specijalistot i ti pravi eho,

9. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Вистината ти ја кажал :) и не се нервирај и не мисли дека нешто штети од искуство ти кажувам , фарбам жени постојано , а и јас до сега од почеток на бременост до сега незнам колку пати се имам веќе исфарбано и бланширано со 12% хидроген , па фала му на Бога ништо лошо нема , и докторот истото ми го кажа стомакот е доле а главата горе каква врска има тоа , не се секирај не е ништо ;)

Јас бев на преглед сабајле бебето е одлично , постелката супер , матката мека без згрчувања , ниско го носам ама не премногу за да е загрижувачки , 25 и 5 дена сум и бебушко одговара на неделите 820 грама е тешко и другата недела крвна слика само ќе си проверам и такаа... :) :) :) и со главчето надоле беше сокриено изгледа намерно така само таткому да не го види хихихи :)

На Mariangel, kallias, Fatalnata и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. MargaritaD^2

MargaritaD^2 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    365
    @kallias душо јас се фарбав вчера јатрвами се фарбаше два пати месечно 9 месеци(зборам за обични фарби со амонијак) и двете деца и се живи, здрави, прави. Ако слушаме шо е штетно за бебето не треба ни да се лакираме ни да дишиме воздух оти е загаден и дење надвор да не излегваме оти сонцето е штетно и да не пуши цел свет.оти можи негде да вдишиме чад.Не можеме да живееме во стаклени звона а и колку поке се лишиме од штетните влијанија толку по слаб имунитет имааме и ние и децата. Ке ти дадам еден пример нема врска со бебе срдевме во една пицерија и другарми јадеше панцерота па го гребеше то црното канцерогено било и му вели друг другар јади таму ке излезиш од тука ке те изгази кола ке умриш, од рак барем ке поживееш некое време.Од пишаното не се бега.

На kallias, Fatalnata и Pcelka94 им се допаѓа ова.
  11. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Епа треба да одам во амбулантата со приоритетен упат.Значи ќе се изначекам поштено пошто од сабајлето рано треба да одам за крвна слика.А кажи ми со вагинално или абдоменално ехо прегледуваат?

12. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    Devojki fala sto mi pisavte.no toa e tugoto e sekogas tugo,a da ve prasam kolku cini skriling vo drzavna ts 4d jas treba na 7 mi oktomvri da odam?
    @Aleks1234 cestitki mila,
    Devojki jas ne se farbam a imam svadba na 9 ti oktomvri nekako ke ja soberam na frizer oti toj mi preporaca da ne se farbam .

На Aleks1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    Superrr :) znaci nisko go nosis,a cerviks ti merese li :)

На Pcelka94 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    Ima i da cekas jas gi molev 5 min rabota e nesakaa da me primat cekav od 9 h do 13 h,odi si vo 13 h ili zamoli jas tri pati odev nesakaat,inace nadvoresno eho ti pravi,ti dava izvestaj i 15 dena davaat,te prasuva sto pies od apcinja,i sto maka imas pa te gleda se bebeto ,placenta,postelka ,srce i 150 den se naplaka

На ivi1987 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Психички да се спремам за да не се испорасправам таму.Фала ти најмногушто ми кажа,ме припреми и сега ми е полесно,знам што ме чека :hug:

16. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    Nisto spremi se jaki zivci ja pet pati vlegov sestrata mi vika ne e do mene cekaj doktorot nesaka da te primi cekaj mi vika a jas edvaj stojam,vika sote ste isti bog da cuva bezobrazni ima mnogu da si znas :)

На ivi1987 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.235
    Допаѓања:
    111.530
    За сестра ми одевме во бараките кај Георги Димитров, не знам зошто на клиника сега и тоа исклучиво јас одев, оти нели она на патолошка не смееше да се движи, и таа е логиката, не смее да станува, затоа е на патолошка.

18. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.890
    Допаѓања:
    28.549
    Леле леле...

На danichap му/ѝ се допаѓа ова.
  19. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Скринингот тие 150 ден мене толку ми наплатија

20. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.168
    Допаѓања:
    329.432
    Преку скалпот на главата штетните материи од фарбите навлегуваат во крвотокот и така доагаат и до бебето.Затоа е пожелно бар првите 3-4 месеци кои се најбитни за развитокот на бебето да се одбегне фарбањето.Може нема научни докази за тоа колку и дали штети но зошто да се ризикува?Јас лично не се фарбав по препорака на двајца лекари.
    Воздухот е штетен точно,но неминовно е да го дишиш.На се останато може да му се најде соодветна замена ;)
    И цигари,и храна,и лекови и загадена вода па дури и фарба

На mdenkov, okcenzi, do-re-mi и 5 други им се допаѓа ова.