Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

За 3 дена пак оди да ти земат крв, за да видиш дали правилно си се дуплираат вредностите :) инаку што се секираш ова ти е одлично :)
    Јас кога испитував требаше да бидам 8 недела а бетата ми беше 565 :D тебе ти е над 3000 па сеа ти види :P
    Најверојатно си е покасно зачнато бебето и ако тој твојот доктор се праи удрен и после следното земање крв ќе си одиш кај друг, па не е единствен фала богу :)
    Никој со сила неможе да те натера да абортираш твое бебе само затоа што покасно се зачнало:!:
    А тие да му го јадат газот, така да им кажеш:D

Инаку ја добра сум, фала на прашање:makeup::makeup::D:D
    Бебето ми тера инат, неќе да искача ама бута(facepalm)
    и ондак то:P:D:D

2. m.i.g

m.i.g Популарен член

Abe so ima drug da te vozi da ne ne mozis sama. Nemoj da cekas na drug I da dozvolis nekoj da te praj nesposobna. Jas sum 33 nedela bas sabajle bev da kupuvam za bebeto sto mi treba bas so kolata bev celo vreme taka da teraj po svoe

juli rak likes this.
  3. rakce89

rakce89 Истакнат член

@monik55 duso ti vo 21 nedela li go pravese ts koja nedela si? jas na 7 oktomvri ke sum 21 nedela mi rece 4d ,istoto li e toa ? Sto kazuvaat samo na eho gledaat ili?

4. rakce89

rakce89 Истакнат член

@m.i.g eh draga izgleda mojot maz e kukavica nesmee da se sprotivstavi na niv a site se ubedeni deka jas ne sum dobar sofer,ama vinata e kaj maz mi on treba da presece no dodeka e taa tuka se ke ima problemi.

juli rak likes this.
  5. slovenka24

slovenka24 Активен член

Iskustvo nemam so farbanje imam 23 god.i do sega se nemam nitu ednas farbano a i iskreno ne sum ni razmisluvala za toa a site zenicki sto gi poznavam koi se imaat farbano vo bremenosta fala bogu site deca se zivi i zdravi. Ve citam redovno no ne znam sto da pisam zatoa sto za site pregledi sto zboruvate si nemam pojma mozebi gi imam praveno ovde no ne znam kako se vikaat na nas jazik zatoa nisto ne komentiram. Od vcera vlegov vo 7ot mesec ne znam kako mime svrteno bebto go osekjam kako non stop menuva polozba ili toa mene mi se pricinuva samo. Dali vekje treba da e svrteno vo edna polozba ili usteme rano. Pozzdrav i izvinete za dolgiov post:*

6. mareane

mareane Форумски идол

Иако се воздржував да коментирам на темава бидејќи моите труднички муабети имаат, по 10 и 15 години.,но поради случајот со @Aleks1234 морам да го пишам.Алекс.мила биди спокојна и смирена и немој да дозволиш да абортираш се додека евентуално со гоолема сигурност не се утврди не дај боже проблем Еве го мојот случај од пред 12 -13 години.Имав веќе едно 2,5 и бев останата бремена но не беше баш планирано иако не користевме некоја посебна заштита во смисла ако се случи се случи.Кога отидов на преглед потврдена бременост но не одговара гестациската недела на плодот спрема последна менструација Нешто како краврење во матката се гледа односно најпрво ми беше кажано дека ќе имам спонтан Отидов второ мислење и тој па да нешто е сумливо плодот нема срцева акција а по датум би требало голема празнина ама плодот мал....Ме ставија во мисла дека можеби настанал период на застој во развојот и дека ќе има можеби здравствен проблем ако се роди...Отидов и во приватна клиника за тоа време мал беше изборот каде докторката ми рече можеби не е ништо ама ти и така едно дете имаш ова не ти било планирано поарно абортирај го И јас повеќе не сакав да чекам решив и аботрирав Но потоа плодот беше пратен на испитување што и дали имало проблемИспадна дека се си било во ред,немало никакви аномалии дури и јас испаднав крива што сум избрзала.И ден денес ми е криво
    Затоа почекај посети ако треба и 10 лекари но не дозволувај да абортираш ако нема навистина потреба

flower30, Pcelka94, bella.s and 9 others like this.
  7. Aleks1234

Aleks1234 Истакнат член

Фала ти многу за утехата душичка.. :* сепак така планирам да направам.. Еве за неколку дена одам да давам крв да видиме,ако е се во ред одиме на друг гинеколог.. Па ќе чекаме срценцето да му го слушнеме да се надевам само на позитивно :)

8. tweety26

tweety26 Популарен член

Е вака...тргнав на гак за тоа што се нафрлав нели.Сабајлево приметив и на раце и нозе и реков одам.
    Ми рекоа бебето ми го притискало црниот дроб или некој орган и дека се спрема за искачање и ми избива така се нафрлам и чеша.
    И ме прашува докторкавакоја недела сум и кажувам 38 +1
    и ме ставија на цтг и кога викнаа аа болки колкави а ти не реагираш,ми вика осекаш нешто,викам не.И вика на крај ти за прием си,јас па сум запнала нее рано е јас дома ќе си одам какво останување.
    И е прегледаа вагинално,и само рече прст сум отворена така нешто.Е сега сакам да ве прашам...со прст отворена ако сум уште колку време може да гурам?Часови?Ден?Повеќе денови?
    Сега ќе сликнам и ќе ви пратам што пишува ако некој знае да ми каже...ако ништо друго да бидам психички подготвена...
    [​IMG] [​IMG]

kiki4kablondy likes this.
  9. N.Kety

N.Kety Популарен член

so lesno neka ti e mila,mene koga mi pukna vodenjak i bev prst otvorena,so bolki pominav celi 14 saati vo bolnica ama se zavisi od zena do zena,moze i za nekolku casa,moze i denovi,stiskam palci da bide brzo i lesno,sepak nekoja poiskusna majka neka kaze. @joy1 ?

kukla21, MargaritaD^2 and tweety26 like this.
  10. zuto

zuto Форумски идол

Јас кога одев редовно на цтг немав болки а покажуваше дека имам. Денот кога ме фатија вистинските болки цтг-то беше мирно. Јас недела дена бев сигурно два прста отворена и ме враќаа дома секој пат. Со три ме примија.
    Знам дека си нестрплива ама чекај. Може да се и денови во прашање. Кога ќе биде бебе спремно ќе ти каже само.
    И да, со лесно нека ти е.

tweety26 and Eli23 like this.
  11. tweety26

tweety26 Популарен член

Не дека сум нестрплива,напротив страв ме фаќа,затоа подобро се осетив кога ми рекоа дека може и уште недела дена да бидам со само тој прст отворена,дека не мора да значи баш денес или утре.

12. danichap

danichap Moderator Staff Member

@tweety26 со лесно мила.
    Инаку јас поради труење бев во болницата две недели пред пораѓај. Тогаш уште при приемот покажуваше контракции цтг а јас ништо не чуствував. По цел ден бев ставена на цтг за во случај да не му текне бебуш да испадне..
    По 2-3 дена се случуваше некоја медицинска сестра да ме изваади од памет поради контракции на цтг, но тогаш бабицата која редовно ме следеше и беше добро запознаена со мојата состојба ми рече дека моето тело реагира поинаку, а со тоа и мерките за што е контракција, што не, поинаку се читаат.
    Со други зборови сите кога мислеа дека се контракции она знаеше дека не се и обратно.
    Покасно за време на пораѓај беше исто, она само знаеше правилно да ми го исчита цтг-то.
    Инаку јас имав 7-8 часа јаки болки пред да почнам да се отворам и беше отприлика 1 прст секој саат. Ми ставија од капките за побрзо отварање во инфузијата па со нив се доотворив за 5-6 часа.
    Без нив не би знаела да кажам колку би траело. У секој случај кај секого е различно.

Зеди апни или напи се нешто ако можеш и потруди се да легнеш...да одмориш и да збираш енергија.

Од сите нас :hug::angel:

13. joy1

joy1 Форумски идол

Апсолутно ништо не е конкретно.До термин имаш фора уште 2 недели.Може во рок од неколку часа да се отвориш скроз а може и да тераш уште неколку дена без промени.Ако имаш кафеаво,крв,вода да истекува,болки ке се јавиш во болница.До тогаш ке те следат на цтг.
    Се дур немаш болки и имаш денови до термин не прифаќај провокации.Може и тоа да ти го понудат.Значи ова е под услов да е се во ред и со постелка и плодова вода.Нека тече се спонтано
    Ке биде се во ред и смири се :)

14. MilaP

MilaP Форумски идол

@tweety26 se soglasuvam potpolno so joy1 i so ostanatite postovi nad mene,ako imase do sega normalna bremenost dvizi se,raboti si kako i predhodnite denovi i ne misli na poragajot.Ako osetis deka prekrvavuvas pa i kafeav iscedok da e ili vodenjak ti puknal odma da doktor togas bolki ne se cekaat i tamu ke te sledat dodeka ne se otvoris.Ne se plasi i so lesno,pa moze uste utre ke ne izraduvas so mekici :)

tweety26 likes this.
  15. galijan

galijan Популарен член

Zdravo devojki, vo petokot na 11 sept. si ja dobiv najslatkata kerkicka na svet.Poroduvanjeto bese tesko i zavrsiv na carski posle 13 saati obid za priroden poragaj.Bitno bebeto e super a i jas ke bidam.pozdrav i so lesno na site.

kukla21, blessed2, Mariangel and 18 others like this.
  16. slobodka

slobodka Популарен член

Neka ti e ziva i zdrava.

17. okcenzi

okcenzi Популарен член

Мешиња малава моја мрдаше, вежбаше карате и денес бев на преглед во 17 часот, кога папочната врвца веке не и беше околу вратчето, туку преку рамцето. Докторкава рече дека може пак да се замота со неа, пошто си е активно, ама може и не.

18. tweety26

tweety26 Популарен член

Се е во ред и со плодова вода и со постелка,не ми понудија ништо ме пратија дома,еве си одмарам си уживам ништо не осеќам.Рекоа за една недела на контрола ако до тогаш не се породам.

19. MilaP

MilaP Форумски идол

@galijan Neka e ziva i zdrava golema da raste princezata :* :*

20. N.Kety

N.Kety Популарен член

ne se plasi,ne e strasno,odmaraj i jadi ,sobiraj energija,toj moment sto go cekame 9 meseci pominuva ko sekunda,koga ke zemes bebus vo race zaboravas na se.. jas primer imav mnogu jaki bolki i 14 saati vo sala pomniav ama se porodiv za 15 minuti i gokoga go zedov sin mi jas zaboraviv na site bolki i na site maki.
    uzivaj,ustemalku ke se guskate so fraerot.
    pozdrav

tweety26 likes this.