Devojki jas samo sto se vrativ od bolnica,dobiv bolovi i maticniot mi rece da idam vo bolnica,tamy me pregledaa bebceto e dobro i jas sum dobro,poradi sirenje na ligamenti dobivam bolovi,e sega ova mi go rece semogas koga ke pocustvuvas bolovi,peckanje grc,magnezium obavezno za opustanje,i najdobro bilo da se vnesuva po3 paklicinjA nautro po rucek,vecera i pred spienje. Dobra noc
Мешиња веке кога влегов во 6ти ми дозволија да си пијам и две лабави кафенца во денот. Оваа нок се наспав конечно, после одличните резултати од вчера. гушки за сите
Добро зошто бебево ми се грчи на секои 10 минути од сабајлево...или бебето или стомакот незнам... Ништо не ми рекоа за тоа на лекар само рекоа дојди кога ке имаш болки на 10 или 5 минути
Pa na mene nikoj ne mi spomnal deka ne smeam kafence da pijam, pa si pijam po dve dnevno od sekogas, nizok pritisok imam
И јас имам мн низок притисок, но предходно имав внатрешно крварење, па ми рекоа да го прекинам кафето. Сега кога веке се е ок си сварив едно мераклиско кафе ммммм мераци
Штом немаш болки почекај,џабе ќе одиш ќе те вратат,само ќе се малтретираш.Јас кога отидов на првото ЦТГ кога влегов во 9-ти имав јаки контракции на цтг-то а вака немав болки туку такво грчење ко што кажуваш ти и ме вратија дома ми рекоа да чекам болки или пукање на водењак па да одам.И отидов два дена пред последен термин со пукнат водењак без болки.Затоа уживкај
Па и јас вчера бев,на цтг јаки контракции а болки ич и им кажав дека во тие моменти уствари ми се грчеше само стомакот.И рекоа оди дома дојди болки кога ќе имаш. Па ваљда не сум до толку па и тие на 10 минути што се или на 5 да не ги осетам...
Нее,не се секирај ич,ќе си ги осетиш болките,не се утињаат тие Јас кога веќе бев веќе 5 прста отворена почнав да осеќам слаби болки а тек кога се отварав повеќе почнаа појаки и почести болки.Нема да ги промаршиш,биди си само опуштена,спокојна и не се замарај и не се плаши ни од болки ниод пораѓај и ќе си поминеш супер.Ајде со лесно,најлесно и најбрзо да се породиш
Фала ти,Дај Боже и онака сум исплашена како никој мислам,сега реков ќе си прилегнам малку да се опуштам и да не мислам на тоа.
Само опуштено,не ти годи сега да се плашиш.Јас ако ми веруваш,кога ми пукна ноќта водењакот отидов насмеана во 2 саат ноќта и се јавувв на телефон како да ќе одам на свадба,најсреќна бев Затоа легни си,опушти се,пушти си комедија,збори со луѓе,ама никако немој да се затвраш во себе и да се плашиш.Ајде доаѓа најубавиот момент,ќе се гушкаш уште малку со бепчо
s te mislev od sabajle,si velam so naprai,bidna ili ne seuste toa ti se kontakcii zatoa mislis deka ti se grci oti takvo e custvoto,se priprema bebus,ete kaj na mekici ke ideme ne se sekiraj vistinskite bolki i vistinskiot moment ne se promasuva ama nie sto sme novi mamicki ne go znaeme toa i jas bev ko tebe,em se plasev em panicev,koga mi pukna vodenjakot mislev gotovo ke izleze bebeto ahaha a toj se rodi posle eden den. ama moras da se opustis i odmaraj ke ti treba energija
Zdravo mesinja bev deneska da proveram krv,hemoglobinot mi e padnat na 84,mi dadia kapsuli Heferol,majka mi reci ke mi napravela nekoj sirup so cveklo,seme od kopriva..so znam,si kupiv i suvi slivi i sega se nadevam deka ke go pokacam.67kg sum,sum oslabela skoro 2kg.. iskreno neznam od sto e,se hranam zdravo,vnesuvam ovosje,vitamini.. se nadevam nema da deluva negativno na bebceto
Жива здрава ќеркичката Галијан, да порасне во вистинска принцеза. Денес е денот Д кога ќе се запознаам со малото креатурче што расте во мене и веќе почна да ми создава тегоби, слатки и мали, само мои, уживам во нив. Да даде Бог да го слушнам срценцето и со нетрпение да го очекувам секое следно гледање. На работа бидејќи не сум пријавена сакам и тоа да го завршам со време, ако не ме пријави ќе се пријавам кај мм, но само доколку зимам плата до пораѓај, иначе не ми се исплати. Се надевам нема да ме избрка, дека ќе бидам овде бар до крајот на бременоста бидејќи работава почна да ми се допаѓа, а и атмосферата стана подобра. Деновиве ќе земам и плата, и се радувам ептен, ќе си купам карта за Балашевич и ќе завршам со концертите и големите случувања до пораѓај
So srekja duso i samo so ubavi vesti da se vratis i da ne izvestis i nas Koja nedela si sega tocno od posledna M ?