Мамички како сте?Јас ве читам цело време ама несум расположена за пишување,Денес правев магнетна резлутатите ке бидат готови во понеделник исто тска и од амниоцитезата и во четврток закажав кајДимчев во Систина со резлутатите ке одам ми пстсна само да продолжам да се молам и да мислам дека се ке биде добро. @AngelOfArh Од срце ти посакувам денес да си слушнеш срценце нема поубаво нешто и чекам после да пишеш убави вести.@MilaP пиј се што ке направи мама и апчињата и кесе покачат вредностите немај гајле. до сите
Земи замрзната аронија и секој ден јади по 10 зрнца. Јас така ја поправив крвната слика и железото ми беше супер цела бременост.
@monik55 Ti drzam sreka za vo ponedelnik ke vides se ke bide vo red,super sto si odbrala da odes kaj Dimcev,i jas odam kaj nego prekrasen doktor e i dosta pozitiven.Ti ja posakuvam seta sreka na svet
@galijan cestito kerka neka e ziva i zdrava i neka ve raduva cel zivot. @AngelOfArh ajde ke cekame da ni kazes kako pomina ,ke si go vidis i cues srcenceto sto cuka-najubavo cuvstvo @monik55 i ti da ne izraduvas so ubavi vesti,daj boze da se vo red rezultatite i da se smiris i opustis i so lesno da si isteras bremenosta do kraj
Ајде и јас на рапорт, и моето бебуфче напредува и повеќе од одлично. Срцето чука ли чука,бебчето прета брзооо срценце мое. Неможеа насмевката од лице да ми ја симнат подолг период а богами и денот никој неможе да ми го расипе.Черепот супер како оравче пола-пола,бебчето рипка се врти скока клоца многу беше убаво чувството да го гледам тоа.. Докторката викаа се е супер ама да бидам искрена уште од сега ви е многу темпераментно бебенцето. И мм прв пат го виде ии пресреќен беше како мало дете се радуваше. Не знам што друго да ви кажам освен дека душата ми се исполни ептен. И крв ми земаа во Авицена за приска ќе ги добијам резултатите за 3 дена,се надевам и таму е се во ред Ве гушкам ситее и сите што сте во рана бременост да си го дочекаат ова чувство најубаво
Nema poubava radost od ovaa ti kazuvam od moe licno iskustvo. Stom ja slusnes najubavata rabota na svet i go vides toa malo covece sto mrda vo tebe i e zadovolen i doktor i se, drugo nisto ne e vazno. Samo vakvi ubavi raboti da slusame za nasite najmili, poarno od ova nema. Pozdrav i uzivaj si sega vo najubaviot period od tvojot zivot
А кажете ми на прв преглед ви вадат ли брисеви, пап, такви работи? Јас денес ќе одам, ама сакам понатака тоа да го средам за да можам да поминам со картончиња, односно со осигурање, скапо ми е се да правам на приватно. М?
Ќе си кажеш дека сакаш прво социјалното да го средиш, не е зорт веднаш да се прават испитувањата. Најважно е само ехото да се утврди се што е и како е
Мене првите два прегледи не ми земаа брисеви а пап правев пред да забременам и затоа немаше потреба. Дури овој преглед ми земаа микробиолошки брисеви и приската си ја завршив и така .. Така да можеш да си кажеш дека сакаш првен да средиш со осигурањето па потоа тие работи да си ги завршиш
Да, тоа ќе морам. После денешниот преглед мора и на работа да кажам, не е фер, башка покрупна сум и се познава дека имам меше, ама порано го собирав, сега не го собирам и се познава дека има нешто, веќе не сум така опуштена, не пијам толку кафе, не јадам толку благо и приметуваат. А и фер е да речам да си имаат во предвид ако сакаат да ме задржат ок, ако не да бараат друг архитект.
Да а и докторката колку ми е погодена тоа е чудо, толку знае да се однесува да ти објасни буквално да ти нацрта а што е најбитно да те смири. Самата таа ми вели:„Многу ми е мило што дојде пред да патуваш најважно е трудница да е смирена..“ Ми кажа дека е презадоволна од прегледот и дека многу и било мерак што било така.. Така да и јас сум најсреќна кога е така
на првиот преглед само потврдуваат бременост ништо друго, брисеви се прават 12 недела, тогаш јас правев и уринокултура, а крвна слика, испитав нешто порано накај 9та недела мислам.
Беше веќе на преглед??? Или допрва ќе одиш? Ајде чекаме резултати со нетрпение. инаку за брисеви и испитувања обично ги прават околу 12та недела. Кај мене во 13та
Мешиињааа хелоол од мене Денес ми е прекрасен денов слободна сум и јас и мм и максимално си го користиме сабајле рано станав бев на фризер се разубавував па на кафенце со мм па на ручек па малку шопинг па дома сега да одмориме малку и пак на шетња уштее викендов на работаа сум и тооолкуууод понеделник отворам породилноо ќе се спремам и уживам п.с.а за пордилно отсуство што треба ? Некој документ ма сметководителот да однесам или ?? И ако го почнам сега пари од породилно откако ќе се породам или како? Ако некоја мами знае да ѓе просветли гушкиии до ситее
Здраво мили мои, од вчера почнав на работа после 4 месеци боледување и многу сум уморна...не ми е тешка работата но седењето и гужвата не ми годат! Заради некои административни процедури пожелно е барем 6 недели да издржам на работа ама здравје, ќе видиме! Со лесно нека ни е на сите!
Zenski se e super, ushte sme malechki za srceva akcija ama se e na mesto i ko shto treba. Za dve nedeli pak ke se vidime, ama bitno doktorot e zadovolen
здраво мамиња како сте ? одамна не см си пишале незнам ни јас зошто ме снема хаха иначе 19 недела и 2 дена сме. Сега за сега супер и јас и бебушко.Не знаеме уште какво е но за недела 2 ке дознаеме здравје. Јас сум супер немам никаков проблем ниту мачнини имав ниту ништо све е во ред. ИНАЧЕ ДОБРЕДОЈТЕ НА НОВИТЕ МАМИЧКИ СО ЛЕСНО ДА ВИ Е БРЕМЕНОСТА И СЕ НАЈУБАВО приметив дека линеа негра ми се појави ама само до папокот а уште е ми е јасно зошто се појавува хаха.позз