Исто беше и кај мене. И по една недела да одиш веќе ќе има срценце, ама почекај си две, исто ти се фаќа. Обично пресметуваат според последниот циклус, ама ретко се поклопува. Дури сега се изедначив со тој датум, инаку до сега се поназад бев
Море гравче мајкино се расплакав кога го видов. Убаво гравченце мое. Мама вети се за бебувка да биде добра, се ќе прави, се ќе слуша. Сега одмараме, малку прошетавме и сега ќе одмараме. Женски мои мили, животот е прекрасен со ова чудо што го имам во себе
Гравче, оравче, лимонче, портокалче, лубениче...и на крај мало, плавко буце со најмилите очиња и најубавите обравчиња за штипкање. Гали мешето и радуј се
@AngelOfArh јупии браво за гравчето! Уште поголема среќа ќе имаш ко ќе трепка срценцето @jacqueline.s не те познав со штркчето
Леле ама муабетчики сте ова труднициве. Читај, читај, одвај ве дочитав. Денес сκоρо цел ден не сум вклучена. Првпат патувавме со синко во автобус. Ни се погоди еден лош шофер, о леле мајко. Инаку почнаа да ми се намалуваат мачнините иако сум уште во трети месец. Добра ноќ мешковци.
Мешиња ова b-hcg за испитување матичниот ли дава упат или мат. Гинеколог? Со тоа се потврдува само бременост или и која недела според параметри? Сакам да проверам комплетна крвна слика.
http://devetmeseci.net/porodaj-ne-mora-da-bude-obican-a-ova-trudnica-je-dokaz-tome/ мешињаа е со ова убаво видео си легнувам со насмевка позитивааа оваа мама со болки и дури кога водењакот пукна игра денса алал да и е сите да сме како ваа мама Јас би пробала само на друга песна...гангам стаил оп оп оп опаа гангам стаил
Mislam deka maticniot ginekolog ali da ne te lazam. A za nedelive I toa se oredeluva jas odam utre privatno avicena tamu bez upat e 700 denari
Hello meshkovci kako ste mi? Shto ima novo kaj vas? Bebushkite umni li se, ili kako moevo densaat vo meshinjata po cel den? Redovno ve chitam ama neznam sho da vi pisham i samo vi stiskam mi se dopagja. Denovive vekje kako mazena zena so rabota sum se fatila shto mozam,a shto ne tuka e svekrvica. Se raboti na zimnici,ajvari,jufki,tarani abe so da vi kazuvam....Jas se osekjam super,denes najdobro od prethodnive denovi,kako da sum preporodena imam energija za se,prethodnive denovi lelee zenicki mn maka mi bese, a i karlicata pocna da me boli nenormalno mislev gotovo ke se porodam,pa so odmor i magnezium se se sredi. Sakav da ve prasam sega koga bev na kontrola vo ponedelnikot me ukl na eden aparat so lastici i 2elektrodi na stomak i taka lezev 20 min merea srcevi otcukuvanja na bebeto,toa e toa ctg?? Poso sum 32 nedela i mi bese cudno da ne e rano za toa malku ili ne? Inaku kako sto rastam vo mesevo ovie lugjevo zbesnuvaat kako me nerviraat se nekoj nebitni i komsii prasuvaat aaa so nosis masko ili zensko? A so e toa bitno lele pa nivno da ne e pa se sekiraat, svekrvica opasna e ne im kazuva im veli iznenaduvanje sakame da e...a pak tie odma sig. E zensko shto ne se falat, hahaaa neka spijat na toa ushe, malogragjani... Izvinete na dolgiot post ama morav da se otushasm tuka i za se da vi raskazam... Guski do site
Мамички сабајлево бев за скриен шекер да проверам ме боцнаа и ми дадоа гликоза да испијам сега лежам за 1 саат трева пак да одам.Дома имам апаратче за шекер и ми текна сеа викам цекај колку ке покаже обичниот кога видов 8.5 од памет се извадив можно е и скриен шекер да имам или сеа мие толку заради гликозата?
Добро утро на сите и добредојде за новите мамички! Ние сме 11 недели,се беше во ред на последната контрола,мачнините фала богу поминаа,сега чекамеза 2 недели да идеме за прв скрининг.Да не знае некој во ГАК колку пари е,чисто да знам колку да земам со себе? Имав неколку напорни денови на работа,седечка ми е работата,ама кога има гужва сум онака напната,па кога отидов во тоалет на бришење имав кафеавко и малку на долниот веш,како на последни денови од мензис. Не ми се повтори после и немав никакви болки.Треба ли да сум загрижена?
Mesinja zdravo na site, kako ste mi?? Ve citam skoro sekoj den,no nemam vreme da pisam, konecno si se sredivme doma posle haosot od majstorite sto go ostavija se utepav od brisenje i cistenje, nie so sinko sme dobri rastime 24 nedela deneska pravime,vo ponedelnik ke odam kaj matic.ginekolog na redovna kontrola plus i rezultatite od d-dimeri,hemostazata i krvanata slika treba da gi odnesam- inaku dobri se rezultatite,sega za sega nema potreba od terapija za lakunite posto se mi e vo granicata na normalata,no ke treba do krajot na bremenosta pak da gi ispitam-za nedaj boze i mirna sovest......ajde pozz do site *
Здраво на сите и од мене.... јас неделава ја поминав бурно, ме задржаа во болница поради висок притисок, 150 со 100 ми се покачи. Вчера ме пуштија и сега сум на терапија таблети Methldopa 3x2 од 250мг. Сега го контролирам негде до кај 135 со 90. (Инаку притисок сум имала 110 со 70 стандард). Мешиња внимавајте на притисокот у последните недели, оти многу подмолно се качува, јас не ни знаев дека толку ми бил, не осетив ништо, на редовната контрола во понеделникот ми го откри сестрата. Исто така внимавајте и на храната последните недели колку и да ви се јаде, мене триглицеридите и холестеролот ми беа в таван.
Добро сум јас веројатно,мака мачам уште со пликовиве по цело тело.Непријатно е чеша премногу.Ставив вчера и вагиналета канестен за кандидата па после некои 5-6 часа осетив нешто протече и приметив дека е белузлав-жолтеникав секрет па ваљда е од вагиналетата,си предпоставив дека така треба.Имам уште грчења на мешето и бебево кога мрда некои болки ме сечат ама ништо,не се на интервали а и да беа ги издржувам. Се извинувам за долгиот пост.А ти како си ми?Ти благодарам што ме мислиш