А докторот ти даде Канестен да ставаш? Мислам не се ставаа тие во бременост. Мене Линекс Лејди многу ми помагаат за кандида. Туку вие што ставате Утрогестан 3 пати на ден, како го средувате тоа на работа кога сте? Сабајле ставив ама сега се осеќам многу како да ми тече, а на гаки нема ништо, ваљда ОК е.
Zdravo mesinja, @tweety26 jas si mislam veke mekici ke jademe a ti uste si domce se blizi vremeto,@AngelOfArh za brzo ke go slusnes srcenceto, nema poubavo custvo, jas neznam da kazam dali koga doznav mi bese najubavo, pa srcenceto koga go slusnavme si trepka kako zvezdicka, ili pak koga osetiv prvite dvizenja sekoj moment si e poseben za sebe ne bi mozela da odvojam koj mi e bil najposeben, ,@ladymici jas si nemam dusa od toj priisok samo meram eve kako vlegov vo tretoto tromeseci mi se kacuva do 130 ednas ili dva pati inaku si e okolu 120, posleden pat kaj maticniot mi bese 140 merevme pak 111 i ajde de na koj da veruvas, kolku se dvizi , si go meram jas sekojdnevno, pozdrav
Да приметив, претпоставив дека е од тоа. Докторот ми вика убаво пикни го внатре, еми ја кратки прсти имам
Само да не помислам дека е тоа чепот Инаку за мекици малиов уште не се решава,веројатно си чека некој посебен ден
Mamichki kako ste? Jas ne bash dobro.. cela nokj maki macham so bubrezite pak dobiv nekoj napad pa mm se javuvashe vo brza pomosh i rekoa deka smeam samo paracetamol da pijam.. se napiv edno mi se smirija malku bolkite i denes eve me so istata maka a kolku obvrski imam ne mozham ni prashina da zabrisham na noze ne mozham da stojam Posle ke idam do bolnica ako prodolzhat bolkite ne se trpi vekje.. Imam chitano edna statistika deka prvi najjaki bolki se bubrezite a vtori porodilnite pa ako e taka barem imam prednost znam shto me cheka.. si se zezam na moja smetka shto ubavo..
@Mariangel i jas dva pati dosega imam isterano kamence od bubregot i znam kolku boli i jas taka imam citano i si velam otprilika gi znam porodilnite bolkitebar da se nasalam na mojata smetka , ama i ovie koga te fanat abe da neznaes sto da napravis , jas dva meseca pred da ostanam trudna isterav kamence i sega nemam maka so niv pu pu da ne se zarecam, ostavi ti prasinata moze ona da poceka, odmaraj ili setaj ako te fanat bolki
Jas napadi so treska povrakjanje temperatura.. abe katastrofaaa. Boli ubija Jas imav izgleda pesok.. 4 doktori 4 razlichni mislenja mi kazhaa eden kamche vo beshika drug pesok vo bubrezi tret kamche vo.bubrezi i chetvrtiot mi vika nishto ne ti e i jas imav pred da zabremenam eden napad i mi pomina i se nadevav nema da se povtori barem vo bremenosta oti nemozham ketonal da se napijam ama ete.. Daj Bozhe tebe da ne ti se povtori nikogash povekje
Срцка и мене ми се качува сега вие две недели...претходно ништо 120/80 ...34+5 сум. А што ти правеа болница и мене некогашш и 150/160 со 100 ми рипне...јас пијам 2 пати по 1 метилдопа од 250 и ми рече да го мерам и ако не се нормализира ќе ја зголемиме дозата.Инаку крвната слика ми е топ и урината ништо нема,албумини и тотал протеини нормални,отоци немам,ниту главоболки ниптоо супеер се осеќам полна со енергија а сепак притисоков висок еве вие два дена ми е околу 12 ч 120/75 а навечер 140/80 ...
Koga ke te zatepa maler,prvo krvta slaba,sinoka prekrvariv,bev vo bolnica,mi stavija inekcija,infuzija sabajle dojde doktorot me pregleda i mi rece da polezam vo bolnica nekoja den mu kazav deka sin mi go porodiv vo 28 nedela i imav eden spontan lani vo 20 nedela pa me stavi na ctg,toa bese dobro i mi rece ke polezam malku vo bolnica nekoja den da me gleda pa ako e vo red ke me prati doma ili nedaj boze ke me pratat vo skopje.Sega se javiv doma majka mi i svekrva mi zemaa odmor go gledaat sin mi toj place li place i jas se rasplaciv mi e tesko sto go ostaviv i eve postojano sme ukluceni i toj i jas na skype i si se gledame..najmnogu se plasev deka ke moram da go ostavam sam i ete se sluci toa,se molam na gospod da bide se vo red so bebceto i sin mi da ne se nervira,koj znae kako mu e so babite
Здраво мешиња, како сте? Ние сме супер вчера бевме на контрола бебчо е супер 2860гр е, 37+1 сум. Не пратија исто и на првото цтг, досега немав одено, не покажуваше контракции ама бебуш за време на цтг беше многуууу немирен Во среда ми рече матичната пак да идам на контрола, додека се породам требало секоја недела да одам, а за цтг не ми спомна ама веројатно пак и таму ќе одам. Ме изненадува синко колку многу клоца и ми го разбранува мешко, зар уште има место поздрав и имајте убав ден
Немој да се нервираш, ќе биде добар синко, се ќе биде во ред. Ова нека ви биде генерална проба за кога ќе заминеш на породување, да го спремите, да знае дека малце ќе остане со бабичките дома.
@tweety26 i jas pomisliv deka e cepot ama posle mi tekna i jas koga stavav vagnaleti i mene taka mi se slucuvase. stom bolkite se izdrzlivi maliot gospodin seuste nejek da izleguva ajde ke bide nabrzo. jas dobra sum se brkame so maliot niz doma heheh. pozdrav mila,i cekame novosti. relax i opusteno @MilaP ne se sekiraj duso se ke bide vo red,ne se nerviraj oti ne e dobro ni za tebe a ni za bebus,sinot ke se snajde so babite,ne mu ja misli mnogu a ete i na skype si se gledate.. ajde naskoro doma ke si pojdes,nie majkite mora da se zrtvuvame za dobr ona nasite najmili. pozdrav ti ja pustam seta sreka i ti posakuvam se da izleze vo najdobar red
Ne se nerviraj ,dobro e sto ima koj da go cuva i sto se babite a ne nekoj nepoznati.ti gledaj sega da e se dobro so tebe i so bebceto,ajde uste malku ke si se druzite doma site zaedno.ti posakuvam da e se dobro i nabrzo da si bides doma so sinceto...
И мене протеините и албумините ми беа во ред, урината не ми е баш чиста.... но од шести месец навака имам отоци на нозе и раце. Инаку во болница ме задржаа бидеќи не ми спаднуваше притисокот од помала доза, а имав и нагони за повраќање, и бодежи во горен дел од стомакот. Ми ја зголемија дозата метилдопа и сега сум во ред се контролирам, редовно мерам притисок.
Здраво убави мешковци Да се уфрлам во темава, сестра ми од утре е 38 недела бебе супер стигна 3 кила, но не се сврти остана карлично високо поставена. Во чаир кај др Димитар ке се пораѓа царски, и она има проблеми со висок притисок и препиша терапија, него друго ми беше прашањето, некоја мама да ми каже што е потребно за во болница да видам дали и се спремно, во Вторник има уште едно цтг и има шанси тогаш да се породи или другата недела.. Се извинувам и убав ден
Да ви кажам од нашиов форум нема поубаво место, ај викам може ќе разберам нешто ново отидов на Рингераја и еве 4 часа се трудам да го сфатам, ништо не ми е јасно, никој не пишува ништо и многу е комплицирано. Златна фемина
За во Чаир за бебето само пелени, крема за газе и евентуално влажни марамици. За неа: влошки Вир 2-3 пакувања, влошки за гради, пешкири, несесер за лична хигиена (сапун нема потреба, имаат специјални антибакт. во секоја соба), тетра пелена за секаква намена, и други тракатанци како полнач за мобилен и тоа што таа мисли дека и треба. И обавезно во торбата ставете и нешто за јадење/пиење, барем за во прв момент да има.
Јас да ви се пожалам нокеска ме фати некоја паника некој страв срцево го осекам ненормално некоја тахикардија леле неможам веке. Цел ден сум стресена без потреба.