Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.331
    Здраво мешиња.На клиника да знаете дека не е така лошо ко што очекував.Џабе се плашев.Отидов сабајлево и со приоритетен упат влегов после 10 минути,се изненадив и се израдував.Хематомот голем ама бепчо го надраснал па ме пратија да испитувам д-димери и наодот е уреден,крвна слика само лоша,слабокрвна сум ама нормално ми е и со првото цело време бев исто така.Сега ќе лежам до вторник па на контрола и боцкање и све со ред.Стискајте палци да се намали ова чудовиштево или да го снема,ќе вечастам :D
    Ајде поздравче,кулирајте мешиња и уживаје во викендов(мене секој ден ми е ко викенд :lol: ) :hai:

На Eli23, mdenkov, slobodka и 2 други им се допаѓа ова.
  2. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    A bravo znaci jas sum nemala sreka so prioriteten, bitno si zavrsila rabota, I jas sum mn slabokrvna pies li nesto ? Poz odmaraj i mene mi e sekoj den vikend :)

На ivi1987 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.620
    Допаѓања:
    108.997
    Мислам дека сите приоритетни ги зимаат после пладне, после 2 или така нешто, е сеа да ти се погоди.

4. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    Pa toa go kazuvam jaas sum na patiloska me prati so prioriteten maticniot nemozam da stojam a ne sum znaela deka se od 13 do 14 prioritetnite, tri pati ja zamiliv sestrata mi ja zema kniskata a jas od 9 cekav do 13 h ona imala sreka :)

На ivi1987 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.620
    Допаѓања:
    108.997
    Ние со внуката болна од ретка болест, дете во агонија малтене, со цревенила кои не знаеме од што се, раздразлива, не може да оди, и се гади веќе од доктори и бели мантили чекавме од 11 до 3 саат, со врски пази, кај невролог. И дене денес кога одат на контрола кај нивната докторка знаат да чекаат, а она е приоритет број еден на детска клиника бидејќи е единствена со таа болест и на неа треба да учат, ама не, просто такви се, не сакаат да те дослушаат.

6. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    e toa e mnogu bezobrazen personal ima se uveriv vo toa ma treba najdi luge ili da se prijavat negde snimi gi ama dzabe segde se isti

7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.620
    Допаѓања:
    108.997
    Кого да пријавиш и кај кого, тоа е како да пријавиш кај мајката дека детето напраило беља, исто, нормално дека ќе се штитат они. А и да бидеме реални, државна болница не се вика за џабе, цела држава опслужува, ние сме ние, ама они треба денес сто ко нас да примат.

8. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.331
    Се изненадив кога ме викнаа,ептен среќа имав а и љубезни беа да не ги подречам :D А за железото уште ништо,тек во вторник кај матичниот сум на контрола па да видам дали ќе ми даде нешто,мада сигурно ќе ми даде зашто во првата бременост нон стоп пиев Легог=фер сируп.Дури сега знам дека од тоа сум омалаксана и имам јаки вртоглавици на моменти.

На eliii89 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    Treba da primi ama nemoze drsko da se ponasa , toa I e rabota sve svakam,samo dzabe segde se isti nemoze nisto da smenime da imame pari da odime kaj sakame vaka ke kutis I traes

10. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Еее ваков сладок хаос не чекаа сите нас :D среќа секој ден средувам дупло поглем хаос од играчки во игротеката па сум навикната :D клекни стани клекни стани мести реди :) FB_IMG_1442443786819.jpg

Прикачени фајлови:

На juli rak, Mariangel, Aleks1234 и 3 други им се допаѓа ова.
  11. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Jas so sin mi nikogas ne cekam vo bolnica,ni koga odime na kontroli ni pak koga imame za drugo potreba,i vo institurot za majka i dedo vo belgrad koga odeme ne cekame isto taka so retka bolest e.Strasno e bolno dete da ceka red i ne smee da ceka pa na primer so sin mi da cekam od 11 do 3h treba da prepustam 2 pati da mu dadam terapija strasno se ke vides i ke slusnes.
    Inaku mi bese sinko na poseta i ke go donesat posle pak vo 22h gi zamolivme sestrite i portirot ke gi pustat za da mu dadam terapija,a za bucki ke ide medicinska sestra ke go buca barem edno gajle pomalku.Jas sum dobro nemam bolki i ne krvaram veke 6h. Se nadevam se ke bide vo red i za nekoja den ke si odam doma.

@bokace Ako se poraga sestra ti carski i treba samo pribor za licna higiena,spavaki i vloski,gaki ke moze da oblece koga ke si ode,mene ne mi davaa da oblecam.Za hrana i pialok prvata den nisto ne mi davaa,od vtorata smeev 2l leden caj,tretata den smeev i dvopek..posle supa i taka.Za bebceto samo peleni, koga ke pojdite da gi zemite od bolnica ke si odnesite alistenca i ke go oblecat vo tia.Barem taka e vo drzavna,mislam isto e i vo cair,ako ne gresam...mene maticnata mi dade livce sto se ke mi e potrebno za da si nosam,a ako i treba nesto a zaboravila ke i odnesete bez panika,vazno so lesno da pomine :)

На mdenkov, bokace и slobodka им се допаѓа ова.
  12. Aleks1234

Aleks1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2015
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    99
    @eliii89 eve dusho :) nesaka vo.poraka :/

Drugive Kje Kazat shto mislat odgovara li za 6ta nedela

Прикачени фајлови:

На Eli23, mdenkov, MargaritaD^2 и 2 други им се допаѓа ова.
  13. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Jas kako sto gledam po slikata @Aleks1234 gledam dva sakusa so dve bebenca vnatre ;) i daj Boze od moja usta vo Bozji usi i da ne gresam i mnogu brgu da ti go potvrdat istoto :*
    Sto napravi inace ti od koga e ovaa Uzv slikicka? Ne sum vo tek moze si pisala ama ne sum videla. Bese li povtorno na pregled ili so bhcg proveri li povtorno?

На Kiflicka05, mdenkov, Bebulleee и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    I jas mislam deka se dve , i deka ke bide se kako sto treba

На MargaritaD^2 и kallias им се допаѓа ова.
  15. Aleks1234

Aleks1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2015
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    99
    Utre odam pak krv da vadam, da vidime dali se se duplira betata :) a da dva se gledaat Amma edniot e pomal :)

На MargaritaD^2 и kallias им се допаѓа ова.
  16. Aleks1234

Aleks1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2015
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    99
    Slikickata e
    Slikickata e od vtornikot..

На MargaritaD^2 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    A sto ti kazaa koga te gledaa?

На Aleks1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.738
    Па не се празни внатре колку што гледам јас. :)

19. Aleks1234

Aleks1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2015
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    99
    Demek ne e porasnat dovolno bil samo za 6 nedeli neli pisuvav pred nekoj den vo sredata vadev krv, utre Kje idam da vadam pak da vidime Kako e dali raste. Zasho mi vikase doktorot da go abortiram :/

20. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Lele lele kakvi doktori li se ne postojat? :x