Бета хцг расте интензивно само првите три месеци. Вредноста треба да се дуплира во рок од 48-72 часа од првото земање на крв. Според ова би требало да си 5-6 недела. Меѓутоа, повеќе плодова бременост значи и поголеми вредности... Тебе не ти се ни дуплирани, што може да значи и моларна бременост... Тебе ти се покачени само 35%...затоа најубаво посети гинеколог уште еднаш за да видиш дали напредувал плодот на ехо. Ти посакувам среќа, да биде добро...меѓутоа мора да одиш со ладна глава...
@Aleks1234 како што веќе ти кажаа треба да се дуплира,само да се покачи не е доволно, за 3 дена требаше да биде многу повисоко. Мој совет е што побрзо да си посетиш гинеколог. Мислам дека во овој случај бременоста е компромитирана. Исти случај беше и другарка ми, се покачуваше бхцг ама не правилно и не доволно.
Мешиња бев во Ремедика, ме прегледаа и ми кажаа дека навистина не е во ред или ќе искрварам или во понеделник од кај матичниот да си земам упат за абортус :'( мора да се соочиме со вистината ми кажа дури дека и едвај го гледа плодот :/ не бил како што треба :/ иначе две гранчиња ми се
Жал ми е @Aleks1234 , душичке од судбината не се бега! Битно ти направи се што можеше и не се откажа предвреме! Ти посакувам со лесно да се заврши процедурата па со нови сили и позитивна енергија сконцентрирај се на побрзо закрепнување и нови почетоци. Ќе ти ја даде Господ и на тебе најголемата радост...се во свое време! Те гушкам миличка, биди силна!
Ајде глава горе, се што е дадено од Бог е, штом еднаш се фатило ќе биде пак Биди силна, ти мајка треба да бидеш
Веројатно тоа е матката, плодот 6,5цм е веќе голем плод, кај мене е 8,4мм, а тука некаде сме со неделите.
Доообар ден милички мешињааа Јас синојка ги собрав малецките алиштиња од синко , а сабајлево ги пуштив белките на вриење во машина и сега ги собрав се исушија уште да ги испеглам хихи колку се цаканки и малечки лелеее  26/2 тераме (тоа е седми месец веќе така) , ја нестрплива хухуху уште сега ги испоправ алиштенцата Тука во паланка веќе не знам од што попрво да ставам во уста има све и свашта а ораси колку изедов лелееее комотно три торти ќе направев (и више) Позз милички имајте убав ден (иако е пекол ) ќе се гура некако ве сакушкам пунко сите по ред 
Alex mila, mozam samo da zamislam kolku e tesko, no moras da bides silna. Vo skoro vreme ke se izraduvas povtorno. Te gushkam!