Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Mili trudnicki, jas od denes sum 11ta nedela. Pred dva dena bev na pregled , go vidovme bebuleto, ba toa bas licese na bebe, so raceto na glava. Tolku se raznezniv, pocnav da placam i da se smeam istovremeno. :) Za dve nedeli na prv scrining. Pa se mislam dali da go pravam kaj maticnata ili vo Remedika...
    Dali e mozno veke da mi se poznava meseto?!...

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.331
    Многу ми е жал,знам дека сега неможат да се најдат утешни зборови за тоа што ти го кажале ама биди јака :(

На Aleks1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.738
    @Aleks1234 многу ми е жал, чувај се сега и биди силна, се ќе биде во ред и набрзо ќе се радуваш повторно!

4. Ninichka

Ninichka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.134
    Jas sum 11 ta nedela a pred dva dena bebeto bese 4 sm i 10 gr.tesko...

5. Aleks1234

Aleks1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2015
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    99
    Toa e zivotot ide ponataka... Vo Ponedelnik moram da zemam upat za da idam da abortiram :( Kje napravime novo toa e toa takov e zivotot...

6. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.135
    Допаѓања:
    2.718
    Neznaeme koja ti e maticna za da ja komentirame, ama moja preporaka ti e prviot skrining da go pravi nekoj kvaliteten i strucen doktor, bidejki e mnogu vazen. Jas licno bev kaj dimcev vo sistina, i zadovolna sum. Toj e dobar za detektiranje na anomalii na plodot. A meseto taman sega pocnuva da se pokazuva popoleka.

На <3 pleza4e <3 и Ninichka им се допаѓа ова.
  7. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    @Aleks1234
    Mila nemoj da se razocaruvash, zhivotot e pred tebe. Sekako deka nema da najdime zborovi koi ke te utesat, ama ke kazam deka mnogu mi e zal i znam kolku boli zagubata. Kako i da e povtorno ke si ostanish i ke si rodish zdravo/i bebence/a. Taka trebalo da bidi, ne bilo za tebe te guskam :hug:

8. bella24

bella24 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2014
    Пораки:
    563
    Допаѓања:
    789
    Алексче биди јака и издржиго понеделник, натаму ти ја пуштам цела среќа на светот. Јас не сум била сеуште на гинеколог од позитивниот тест. По последна менст. Треба да сум 7недела а по мое сим цели 4 , затоа што на средина на циклус бев на мерење на фоликули и дрн плус минус знам кога сум останата бремена. Е сега ме мачи немам никакви тегоби ниту симптоми осврн болки во кичмата, поспаност и малку прозорен исцедок. Некое мислење и дали е рано да идам следната недела на гинеколог?

9. Aleks1234

Aleks1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2015
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    99
    Ni jas duso nemav nikakvi simptomi osven gradite so gi osekjav otecheni I isto kichmata.. Ako pojdi na ginekolok tabletki da ti prepishat... Ne e rano mozebi I srcenceto Kje mu go slushnesh ti pushtam golema srekja :*

На bella24 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.620
    Допаѓања:
    108.989
    Јас и ти сме тука некаде, така да отприлика појди кога и јас, а тоа е на 1ви Октомври, тогаш имам јас закажано, ете раководи се според мојот термин.

На Ninichka, bella24 и Aleks1234 им се допаѓа ова.
  11. @Ledi@

@Ledi@ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2015
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    192
    Aleks1234 bidi hrabra i silna i misli samo na podobra idnina.Nema zborovi sto mozeme da gi kazeme za da te utesime no eve edna moja slucka od blizok vo familja: Prvata bremenost zavrsi predvreme so abortus morase taka da bidi,po nepolni 6 meseci od toa zapocna zivotot na edno malo embrionce koe sega ima recisi dve godini mi e vnuk i ne komanduva site...Daj boze naskoro i vie da ja osetite istata radost.

12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.620
    Допаѓања:
    108.989
    Од симтоми имам подуван стомак кога јадам, поготово ЈХ кога јадам, поспаност 24/7, кога и да легнам ќе заспијам, кога ќе се преморам имам болки во стомакот, белузлав исцедок без мирис, изострен осет за мирис и нозете некако повеќе ми се потат и ми мирисаат. Градите да не ги спомнувам, болни и отечени, ама се радувам на се ова.

На Ninichka, girl-miri, slobodka и 2 други им се допаѓа ова.
  13. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.988
    Допаѓања:
    59.658
    Убавици како сте?Јас денес имам вишак енергија и многу позитивна енергија некако посебно се надевам дека е добар знак.Цел ден несум седната навака натака цело време,сеа одмарам малце и после куклата моја ке ја носам на Северина.Имајте убава вечер:hug:

На mdenkov, flower30, Ninichka и 2 други им се допаѓа ова.
  14. kiki4kablondy

kiki4kablondy Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2010
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    444
    Да прашам ми најдоа ешерихија коли од брис. Ми дадоа терапија панцеф, пиев 7дена сеа треба пак брис да правам да видиме дали се повлекла?

15. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Zavisi kako ti kazal genikologot... Sepak mislam deka treba

16. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Добро утро мамички, ви посакувам убав неделен ден! Со насмевка да го почнеме - со насмевка да заврши!
    Вчера ги зедов резултатите од крв и урина и урината баш не е добра - бактерии има +++ а леукоцити во урина 20-22!
    Веднаш направив уринокултура па ќе почекам резултати до вторник и ќе видиме - антибиотик не ми бега!

17. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.738
    Добро утро! Денес се вагав и од 19 август имам ставено само 1 кило :^) малку ми е чудно, само бебето треба да е пола кило пораснато од тогаш, што мислите вие?

18. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    Pa moze od toa kilo da ima kaj bebeto otideno a ti da ne si popravena samo meseto,sto e ist slucaj so mene se popravam ama samo vo meseto rastam :)

На mdenkov, kristina.k, Aleks1234 и 2 други им се допаѓа ова.
  19. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.331
    И јас пред еден месец кога правев крвна слика и урина имаше +++ кај бактерија а леукоцитите многу повисоки.Кога направив уринокултура немаше никаква бактерија,сум се чудела.А сега пак кога правев комплет испитување во бактерии + а леукоцити мирни па во вторник ќе видам докторот што ќе каже.

20. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Добро утро и од мене мешиња.
    Не се секирај за килажата, јас во 7,8 па еве сега и почеток на 9 сум цело време 80кг. Не сум мрднала ни пола кило, а бебе е скоро 3 кила, си расте оно.
    Се грижат бебињава наши да не се здебелиме, ни ја земаат килажата. :rofl: После пораѓај одма оп згодни мами. :?::rofl:

На tweety26, blessed2, kristina.k и 1 друга личност им се допаѓа ова.