Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    Мене незнам што ми е ме бута на спиење ненормално.Само за до вц ќе станам и пак ми се приспива и назад на спиење,не можам будна да останам :D Сега бебуш денови кога му останаа па изгледа се сожали над мама си вика ај нека ја и онака после тешко неа :D

На LUCERKA, Eli23, eliii89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    I mene vkluchete me klubot na mochki...hehehe

На Eli23 и eliii89 им се допаѓа ова.
  3. blessed2

blessed2 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2015
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    265
    I meneeee :$

4. slovenka24

slovenka24 Активен член

Се зачлени на:
    14 април 2015
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    70
    Jas momentalno go pijam heferol i imam zapek i kafena mi e stolicata, mene mi pomaga Donat Mg voda vo zeleni shishinja e ne znam dali ja ima vo Mk mozebi vo Tush market zatoa sto toj e slovenski market i vodata e slovenska ili vo pogolemite marketi proverete. Inaku za iscedokot mi se pojavi vo golema kolicina i bel ne bese proziren pa ginekolot mi dade Dalmacin krema stavav edna nedela i sega e dobro mi se namali epten po malku imam nekogas, no mi zabrani da imame seks :( osven so zastita ama i toa da bide retko. Vekje go teram 7 mesec pa mm ke poceka samo bebushot da e vo red. I jas sum mnogu golema mocla non stop odam a pustam po 5 kapki ama toa e se ke izdrzime. Pozdrav

5. milamila988

milamila988 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2014
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    244
    jas nemam zapek redovno si odam, nego si velam ova edino od lekovite mi e takva stolicata, ama ne da mi se gadni za pienje, dosega dva pati gi povrativ, a za mocla dva tri pati stanuvam za vo wc a pri kivanje ne mi e nisto poteklo,@LUCERKA jas na pocrtokot mi peepisa maticniot cepcinja I apcinja za protiv povrakanje ama samo cepcinjata gi koristiv,od niv mi bese dobro edna nedela I tolku, eve I seuste znam ponekogas da povratam izgleda do kraj ke si teram

6. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.547
    Какви се тие чепчиња за повраќање?

7. milamila988

milamila988 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2014
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    244
    ne se sekavam kako se vikaa pred tri -cetiri meseci gi koristev

8. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Мешенца ви се дешава ли покрај водениот исцедок и како мрсулчиња да има од време на време :wasntme: ?

9. juli rak

juli rak Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    358
    Mene mi se slucuva Kako ligavo nesto, mislam deka zaedno bevme pcelke 26+2 inaku Jas mnogu si se popraviv do sega 7 kg...:o(facepalm)

10. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    Dobro utro zenicki,jas ic ne sum dobro temperatura,kivam nosot mi tece,usite me bolat 19 nedela sum sto da pijam pomagajte???

11. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.656
    Допаѓања:
    140.834
    Право на лекар, не треба да имаш долго температура. Може е настинка, може се ушите воспалени, може е вирус, може е бактерија.. Оди и ке ти кажат што е и што смееш да пиеш. Знаеш дека трудница треба на минимум да сведе се од лекарства, колку што може да избегнува.

И да пиеш само чај или супа, ако е бактерија, не ти ја вади од грло/нос, само полошо ако седиш и ја чекаш.

12. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Среќен ден мамички, за многу години празникот! Мајката божја нека не варди од секое зло, и нас и нашите најмили!

На juli rak, Fatalnata, flower30 и 9 други им се допаѓа ова.
  13. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Исто сме да јас сум 26/4 сега , а јаа само 5 кила сум само поправена , но се зачудив со овие лигавки што испаѓаат и доле сум отечена и чудна ми е на допир (приметив кога се туширав):rofl:

14. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Dobro utro i od mene milicki. Nie sme dobro, bebuska si kloca postojano, mama e dobra nema nekoi poteskotii, cela bremenost sum super pu pu da ne se podrecam, odvreme navreme sega nekoi bockanja dolu nisko ama se priprema leka poleka bebuska uste malku i kje se zapoznaeme on line :inlove::$. Inaku sum 35 nedela i se bliziii vremeeee uff kolku sum vozbudena kako prv pat da mi e, a potajno i malku strav kako sto kje bide :whew: ufff samo bogorodicka da e so nas i da ne vodi taka kako sto treba da bide. Ete denes e i nejzin praznik, bas poglednav datumot i vikam da napravam edna pogacka za zdravje se pravi denes? Samo ne znam posna ili mrsna? Aj kazete nekoj ako znae dodeka e rano uste da napravam nekoja pogacka.......
    Ve guskam site i vi posakyvam ubav ponedelnicki i praznicen den :hug: :coffee: :f::f:

На koritsaki, mama89, juli rak и 6 други им се допаѓа ова.
  15. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    dobro utro idni mamicki kako ste denes? @tweety26 kako si ti? uste nisto? <3
    imajte prijaten den,pozrav!!!

На tweety26 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Дпбро утро, што убав ден за спиење :yawn: Ме интересира кои витамини ги пиете, јас пиев Мамавит, ама се мислам дали да земам други, со омега 3 за развој на мозокот. Поздрав и убав празничен ден на сите

На blessed2 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Убав ден миличка!
    Јас пијам Премама дуо, тие се по две апчиња во комплет - едното е витамини а другото е Омега 3 капсула. Околу 750 денари коштаат!

На coconaut му/ѝ се допаѓа ова.
  18. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.988
    Допаѓања:
    59.658
    Јас ги пијам Фемибион 2 и сум задоволна

На mdenkov, slovenka24 и coconaut им се допаѓа ова.
  19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.620
    Допаѓања:
    108.985
    Мила напрај си посно за секој случај, ништо не ти прави разлика, однеси ја до 12, мислам дека до 12 денот примаат за празникот кој е тој ден и зејтинче па смири си ја душичката малце. Јас во Саботата си купив едни минијатурни чорапчиња, си појдов во црква и си ги оставив на Богородичка, си запалив една свеќичка за мојата среќичка и ветив дека после срцевата акција ќе одам во Радожда да се заблагодарам на Архангел Михаил за двете добра кои ми ги дари овој месец, здравјето на внука ми и моето гравче, а за кои го замолив кога бевме летово. Веќе си кажуваме секаде дека ќе имаме гравче, мм многу беше интересен, зема едно гравче и им рече на братучедите, сега е волкаво, ама за 7ипол месеци ќе јадеме мекици. Многу се израдуваа. Ме разнежнува што толку се радуваат сите, блиски и пријатели, секојдневно ме опсипуваат со честитки и желби за добро здравје :) :inlove: :hug: :l:

На mama89, jacqueline.s, Ninichka и 9 други им се допаѓа ова.
  20. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Дали имаш некои мачнини од нив, викаат мирисале на риба и слично, инаку само што ми се јавија од гинекологија ме префрлуваат за преглед во четврток од 14 30 и тебе може ќе ти се јават, Ливринова била отсутна во петок.