Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.142
    Допаѓања:
    2.725
    ДА СЕ ПОФАЛАМ: ми стигнаа утрово резултатите од NIFTY тестот.... СЕ Е УРЕДНО !!! :inlove::inlove::inlove:леле женички немате поима колку ми олесни, плус ми кажаа за полот... ЖЕНСКО Е !! На сите вас Ви посакувам вака како мене од спиење да ве будат со прекрасни вести !! Ај на сите нека ни е среќен празников !!

На Mariangel, only44you, mama89 и 22 други им се допаѓа ова.
  2. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Која цена се тие, колку апчиња и дали имаат омега 3 во составот. Се надевам не ствараат мачнини.

3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.235
    Допаѓања:
    111.528
    Мене и официјално ми почнаа утринските мачнини :puke: Како ќе додржам на работа да не повратам не знам, ја дома едвај повраќам а не па овде :(

4. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Dobro utro mesinja kako ste,me nemase 2-3 dena,od nasata bolnica me premestija vo skopje vo drzavna pocnav poveke da krvaram,sabajle pravevme povtorno ispituvanja,vo 1h ke dojde da me pregleda drug doktor zaradi moznost za predvremeno poroduvanje,bese pedijatar sabajle mi objasna koi se sansite za bebe vo 29 nedela da prezivee,normalno i kazav deka veke pominav pokraj toa so sin mi koj go rodiv vo 28 nedela,iskreno se plasam i ne sakam da pominuvam povtorno niz toa,mal e zborot strav,lutina,gnev za ova sto go custvuvam ovie dena..Se nadevam deka se ke bide vo red i nema da ima potreba za predvremeno poroduvanje.Cela nedela imam bolki vo dolniot del na stomakot koi odvreme navreme se smiruvaat pa povtorno se pojavuvaat,doktorite vikaat da ne se grizam za toa,bebeto pritiska normalno bilo..a jas neznam kako moze da e normalno da imas bolki.
    Izvinete na depresivniot post no morav nekade da se iskazam mislam ke puknam odvnatre.. ;(;(;(

5. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    950 ден се има 30 таблети и 30 омега 3 гумени капсули нестварсат никакви мачнини немаат никаков мирис или чуден вкус.

На coconaut му/ѝ се допаѓа ова.
  6. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Биди храбра и силна и ке издржите ти и бебето.Ке се молам и за твојата кукла да се роди здрава и жива:hug:

На MilaP му/ѝ се допаѓа ова.
  7. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    @MilaP izdrzi, bidi hrabra, se ke bide vo red, trudi se da mislis pozitivno, iako sigurno ti e mnogu tesko.
    @AngelOfArh jas isto imav macnini i strasni glavobolki prvoto tromesecie, maticnata mi dade boleduvawe bez problem, pobaraj si, sto ke se macis na rabota.

8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.235
    Допаѓања:
    111.528
    Кокосче јас не сум пријавена за боловање :( Иначе да бев во администрација одма ќе побарав :(

Мила, затоа што си мајка и веќе си издржала многу ќе издржиш и ова, само бебка да биде добро :*

Кажете ми имала некоја мачнини без повраќање? Многу мразам да повраќам, грозно ми е. Прееска ми дојде наеднаш така ама издржав машки :D

9. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Сега ми се јавија, баш се вклучив за да ти кажам, мене ми закажаа за 17:15!
    А едвај чекам да дојде 18:40 денес...одиме кај Димчев!!! Ќе помогне Богородичка се да биде добро!!!
    Инаку супер ги поднесувам Премама, малку мирисаат на риба, но тоа значи дека навистина има Омега! Мене Ливринова ми ги препорача баш нив!
    Ќе ти пишам вечер после прегледот! Позз

10. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    Dobri utro mesinja i od mene :) denot mi zapocna mn ubavo bev davav krv i bev da se podnovam za bebusot poleka da se spremam mnogu sum srekna,sreken praznik na site :) jas pijam ogestan vitamini 480 den

11. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.863
    Допаѓања:
    142.589
    Ангел, јас немав мачнини, ни повратив. Ретко ми беше гадно кога ќе видам месо, ама не до толку да ми се повраќа, туку само затворав фрижидер. Изгубив апетит едно време, ама морав да јадам и си броев 3 јадења на ден, па малце и заслабнав поради здрава и редовна храна.

Види што ти предизвикува мачнини, мирис некој, храна некоја околу тебе? Тргни се околу и фокусирај се на нешто друго. Може другиве кои имале мачнини ќе ти помогнат повеќе. Барај си убави мириси.

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  12. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Мили мои молете се и за мене денеска после 1 саат ке ги земам резлутатите од амниоцитезата и магнетната,нозете ми се тресат,срцето како лудо ми чука мора да биде се во ред ова бебе мора да се роди здраво и право.

На rakce89, juli rak, Bebulleee и 9 други им се допаѓа ова.
  13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.235
    Допаѓања:
    111.528
    Браво Моник на позитивната енергија :*

14. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.890
    Допаѓања:
    28.549
    Јас и со првата и со вторава бременост не повратив. Ужасно гадење имав со првото, ништо не јадев првите три месеци. Со оваа бременост опсегот на јадење ми е поголем и пократко ми траеше. Уште го терам трети месец, а скоро да немам мачнини веќе. Солено и кисело многу јадам.

На Cka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Силна мама си ти! Сигурно се ќе биде во ред! :*

На rakce89 и monik55 им се допаѓа ова.
  16. Lisa_Maja

Lisa_Maja Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2014
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    384
    Jас имав мачнини без повраќање откако дознав дека сум бремена 5 та недела до крај на 10та ми поминаа,се надевам и на тебе брзо ќе ти поминат.Полесно ми беше кога доручкѕвав одма после будење,и на работа до мене имав нон стоп гризинки или нешто такво солено.Бебушот многу ми бара солено,кисело и зачинето,благо да не видам ни помирисам,мм се крие од мене кога јаде благо.А чувствуваш ли замор?
    Мене тоа ми е уште проблем кога се работи за работата,патот до работа и до дома мислам дека ми се измачување,и дома право у кревет

17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.235
    Допаѓања:
    111.528
    Еве грицнав едни грисини со лимон, Велнес, подобро е малце. За доручек ќе земам голема салата со сиренце, со маслинчиња, плус грисинки солени за да пополни меше малце и топ ќе бидам. Благо и јас нејќам многу, направив сто крофнички во апаратчето една не каснав, храна која сум ја сакала сега не ја јадам. Ама затоа во лут ајвар се удавив вчера, а луто не сум јадела ич, ми напраи плуска на јазик ама изедов многу :D

На Lisa_Maja, blessed2, zuto и 2 други им се допаѓа ова.
  18. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Mamicki edno prasanje, kolku dena ima pravo da izdava boleduvanje maticen ginekolg 14 ili 15?

19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.235
    Допаѓања:
    111.528
    15, секој матичен лекар дава по 15 дена боледување.

20. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    @MilaP ti ja pustam seta sreka,daj boze se da bide vo red so bebceto i da ne pominuvas niz isti maki kako prethodno.
    bidi silna i ne se nerviraj ne e dobro za bebeto .
    te guskam silno !!!

На MilaP и slobodka им се допаѓа ова.