Добро утро на сите! И ние бевме на контрола, се е во ред, бебуш 2150 и плус се наместил долу со главчето, се надевам ќе остане така. И таму почна да ика. Прашував за киселините што да земам, ми рече гастро гард можат, ги пие некоја?
Ne, ne mislev za sega vo bremenost, za nataka moze kje mi pritrebaat pa sakav da prasam dali se tie i dali gi ima tuka vo Gr. gi najdov na net pa zatoa te prasuvam.
Дали ги има кај вас не знам, ама чим ги има вака да, тие се, и цените се приближно исти. По пораѓај земи си обавезно
Mashala mashala golemko bebche tvoeto Inaku sestro zlatna i mene mi gi dade gastro gard za kiselini po potreba da gi dzvakam 140 den se...ama mene ne mi deluvaat dosega 5 sum zela dzabe mi e,nema spas barem za mene. :/
Ај пробај со 4-5 зрнца жив ориз да изгрицкаш штом те нападнат киселините! Мене ова многу ми помогна, јас немам постојано киселини но 5-6 пати ноќно време ме фаќаат а оривчето ми помага многу!
Ќе пијам чај од корен од бел слез, за кашлица. Да не има некој читано нешто дека несмее да се пие во бременост?
@Fatalnata баш големко Ама како што рачунаше докторот до крај до кај 3500 треба да е. Само не верувам многу, пред некој ден се породи другарка бебето 2600, а една недела пред тоа 3200 на преглед и рекоја. Само да се здрави, прави ништо не е важно друго.
Ич не се веродостојни. На ден на пораѓај ми рекоа 2.5 кг, пладнето испадна 3730. Не се замарајте со некој мм или грам плус минус.
Мила ни денес несе готови чирсм од нервоза итре во 8 ми рекоа да одам,таа што ги читала не била денес тука ептен се изнервирав како ке го поминам денов незнам.
Ajde mila bez nervozi i samo pozitivno...se ke bide vo red Ti srcka neli trebase da bidis neveste mesecov ili te pomeshav so druga feminka?
Ke probam sho da pram, maka macam nemozam povekje, od apcinja ne mi pominuva, i od sekakva hrana mi se sozdavaat, samo so soda bikarbona mi pominuvaat ama ne sakam da preteram.
@monik55 ајде утре среда, среќен ден сигурно резултатите ќе бидат во ред. И јас сум утре повторно на преглед кај матичната, незнам дали пак ќе ме прати на цтг. Инаку јас не сум од Ск ама планирам да се пораѓам во Чаир здрави и живи, си имам и упат извадено, па се мислам дали утре да и побарам на матичната да ми даде упат и за цтг да направам во Чаир, на 29 имам работа во Ск, па ако не сум породена веќе до тогаш да си направам таму цтг. Како се таму цените за цтг и кој доктор/ка би ми препорачале.
Јас сум мила на 3 октомври ние свадбата а сегс во сабота регистрацијата само што јас немам моментално мерак за ништо да се спремам сите што се околу мене ги вршат работите,другсрките ги направика китенките и бонбоните,фустанот се шие.За во сабота немам купено ни балетанки ни закажано на фризер што ке биде незнам,само детето да ми биде добро
Ne znaev kade da go smestam prasanjeto ako ima posebna tema za aparati za pritisok neka se premesti slobodno prasanjeto.... Znaci sakam da ve prasam kade da najdam od onie aparati za prutisok racnite kakvi sto imaat lo bolnicite, ne digitalni, imam 2 digitalni doma, edniot mi go skrsi sin mi, a ovoj drugiot ne mi pokazuva tocen rezultat i nekako ne im veruvam na digitalnite, pa sakam da si kupam od onie stariite racnite me razbirate koi neli, kade mozam da najdam i po koja cena se dvizat, eve i slika
Mili moi jas ic ne sum dobro,nad pupakot a ispod gradite mislam.deka e zeludnikot mn me boli,grcevi imam.,i voda koga pijam mi se javuvaat grcevi,vrtev da prasam doktorot veli stomace. Virus e,a po nekogas i kako pupakot da me presecuva,koj moze neka mi pomogne ?? Bidete zivi i zdravi i so vasite najmili