Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. blessed2

blessed2 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2015
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    265
    @kallias I jas od apteka takov si kupiv 1200 eurofarm, imase izbor nekolku, ama ne sum sigurna deka jas mnogu znam da go koristam

2. blessed2

blessed2 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2015
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    265
    @rakce89 odi si na lekar odma, da ne se grizis

3. juli rak

juli rak Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    358
    @Fatalnata duso mene kisela Voda mnogu mi pomaga, non stop ja pijam Inace ne se izdrzuvaat kiselini te, Samo sto Mislam déka od nea se popraviv pozdrav meskovci galete mesinja I pesacete, vremeto e Samo za pesacenje @rakce89 duso odi na lekar najsigurno ti e

На Fatalnata му/ѝ се допаѓа ова.
  4. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Kako ste mesinja,jas deneska cela den ja prespav bolki imav,inekcii mi stavaa no barem sopre krvarenjeto,samo me pregleduvaat,sekoe sabajle mi zemaat krv a nikoj nisto ne kazuva jas si prasuvam tie si zborat nesto i toa,sabajle koga me gledase doktorot na eho go prasav neznam kolku pati kako e bebceto dali e dobro nisto ne mi kaza..premnogu sum mirna no mi se idese da go udram so nesto..se nadevam deka utre ke se pogodi nekoj pocovecen i ke mi objasni,mislam deka ne baram mnogu normalno e da me interesira,kakov e toj doktor sto ne odgovara tuku kazuva nesto sto ne go ni prasuvam..

5. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
    Значи може црева да си откорнам ако јадам мусака, ама затоа ако јадам слатко од сливи, кисели краставички и сирење ми е многу вкусно. Неверојатно.

6. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Женички во ви се случило ли да имате пецкање по цело тело?

На tweety26 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
    Да и тоа значи дека ти треба магнезиум.

На Fatalnata и tweety26 им се допаѓа ова.
  8. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Женчињаа да ве прашам...сигурно ја имате забележано рекламата За кандида и тие Candilex ,па си се мислам дали можеме ние трудниците да ги користиме???

9. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    FB_IMG_1442965397210.jpg Доброоо утрооо мешиња гледам ноќеска освен јас стандард никој не бил на дежурство :D Јас иако неспана (ова не е жалба јас сум си навикната одамна-нинџа сум :D ) мнооогу убаво ми е на душичкава ете така без никаква посебна причина ,НЕЗНАМ ШТА МИ ЈЕ НО ЛЕПО МИ ЈЕЕ :D Преубаво чуство за арно нека е :) @AngelOfArh осеќам дека она од новите мешиња што се ќе биде најактивна :) Преубава ми е темава а уште малку ми остана дружба...Но па кој ми брани и со бебуш ќе ве следам и бодрам помалите и нови мешиња :) п.с.бубалее кај е ?? Ве гушкааам ситее :*

На Ninichka, flower30, Fatalnata и 2 други им се допаѓа ова.
  10. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    Dobro utro i od mene :) tuka nekade sum i jas:)

Последна измена: 23 септември 2015
  11. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Добро Утроо.држете среќа мешиња да бидат готови и добри резлутатите.

На slobodka, Bebulleee, Fatalnata и 7 други им се допаѓа ова.
  12. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    Dobro ke bide se ke vidis :)

13. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    Devojki na infuzija zavrsiv stomacen virus sum zakacila,bolkite mi se namalija,ama sega pak pocnuvaat,nedaj boze nekoja od vas da me stigne,no preventivno zastitetese dvopek,varen kompir,varen oriz,caj od nane bez seker banana,toa e samo dozvoleno.
    Bebceto e dobro za sega ne mu nastetuva virusot ama ako brzo ne projde moze da mu nasteti,
    Sedete si doma vladee los virus polna bolnica bese,
    @monik55 ,te mislam pisi?

14. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    @blessed2 i @juli rak mili ve poslusav i otidov a i bolkite mi bea nepodnoslivi,vie kako ste?

На blessed2 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. juli rak

juli rak Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    358
    Dobro utro meskovci, eve me mene Sega se probuduvam, @MilaP se nadevam se ke bide dobro so tebe I bebceto tvoe, @monik55 rezultatite ke bidat dobri sigurna sum, @rakce89 cuvaj se mila odmaraj kolku sto mozes, bubale so srcinjata kade si kako si? Pozdrav do site mamicki ve guskam silno

На mdenkov му/ѝ се допаѓа ова.
  16. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Dobro utro mesinja. Jas pak edno stanuvanje meram pritisok, nekni koga bev na pregled mi uzmeri doktorkata pritisok bese okolu 130/80 i se zacudiv oti mene cel zivot mi e nizok, a doma isto nizok mi pokazuva i mi rece sa go meram sekoj den sabajle stom stanam i popladne i taka denovive nasabajle mi e nizok 100/70 a popladne malku povisok 120,130/70,75 taka mi e i zosto taka ne mi e jasno. Na sabajle nizok navecer povisok od sto mi se kreva ic ne znam...

17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.235
    Допаѓања:
    111.524
    Нормално е да ти се крева мила, само да се размрдаш и се крева притисокот, башка си јадела нешто солено, си пиела кафе и опа се качува, не е многу тоа мислам јас.

На kallias му/ѝ се допаѓа ова.
  18. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Мери го често притисокот,не смее да биде повисок од 130/80.Ако видиш дека е повисок од тоа одма јави се кај докторот.
    Јас не сум ич добра и незнам што ќе испадне на крај,памет немам веќе.ёпрво рекоа имам хематом,вчера ми викаат дека има близначка бременост и дека едното бебе не успеало и дека има опасност и другото да ми го повлече.Го мереа и мерењата се идентични со тие од минатиот вторник а јас по сликичките и по ехото видов дека бебето е напреднато.Памет немам веќе,очајна сум.Немм веќе сила да одам по доктори а сакам деновиве и на второ мислење да одам.Ќе полудам веќе ;(;(

19. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    Koja nedela bese i kako moze da ne vidat do sega ako bile dve ?

20. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.442
    Ако е ова вистина, треба да примаш инекции за задржување на плодот...затоа што точно-тоа што се створило хематом ќе го убие здравото бебче...
    Не чекај молим те...не оставај на случајност...мене немаше кој да ми каже...ама еве сега знам што ќе се случи и што требало да правам...нажалост веќе касно...