Да од тоа е. Пробај малку сода бикарбона, неколку зрнца ориз, морков...помага, ама за кратко. Саат време евентуално.
Срцка нормално е насабајле понизок а попладне навечеер повисок...мене пред една недела и 150 и 160 со 90 ми рипаше навечер па почнав со метилдопа два пати на ден по 1 и сега супер е насабајле е 120/80 навечер 130/90 и др рече супер е ве гушкаам сите
Jas da ve pozz site i da ve gushnamm. Ne sum aktivna si imam maki, lezham vo bolnica Koga ke me pustat ke vi kazam sto i kako se sluci Edinstveno sto me raduva e deka bebus e dobar se drzi sirotkoto se nadevam ke izdrzi uste malku..
Внимавајте мноогу со притисокот. Ако еднаш се качил на 130/90 мерете го сдкој ден по три пати во денот. Во трето тримесечје многу е опасен. Кај мене имаше малку плодова вода - не се паничеа докторите, но кога спомав притисок друг муабет правевме. Да не звучам хорорно, целта ми е да пренесам искуство. П.С. на новите мешиња со лесно на останатите исто уживајте во слатки маки и очекувајте уште послатки
Se drzime kolku mozeme, bebceto si mrdka mnogu mi e zal za nego go otruja so antibiotici i infuzii ama silno e ne popusta
@Mariangel бидете храбри со малечкото се ќе биде во ред! За притисокот мене до сега на секој преглед ми бил 130/90 или 130/80 ама сум одела испаничена и исплашена од прегледот, вчера прв пат бев опуштена, се смеев дури докторот се чудеше и притисокот 110/80.
Земав мила искочи трета дијагноза но нее толку страшна како претходните две утре сум как димчев во систина и ке видиме што ке биде.Дадовме се од себе сега останува утре последно мислење и конечно да добиеме јас пак се надевам дека ке биде добро.
Abe i mene sekogas mi e nizok ama sega sto mu bidna pa se pokacuva navecer? Ima li nesto da asocira na povisen krven pritisok ili? Mene do 130/80 mi se pokacuva najvekje denovive imajki vo predvid deka sekogas mi e 90,100/60,70 toa e mojot pritisok.....
Правев магнетна со сомнение дека нема развиен дел помеѓу малиот и големиот мозок со магнетнстс се утврди дека е развиено но не доволно сега ке чекам до утре да видам што ке кажат во систина.
Ајдее не размислувајте на таа тема, готово, се ќе биде во ред. Што помалку лоши работи да слушаме, што е од господ за нас е, и арно и лошо.
Nemoj da slysas ni gledas, nasata kokoska nosi crveni jajca taka velese pokojnata mi baba, samo pozitivnost i se kje bide vo red
Извини но нее во ред да пишуваш вакви работи има трудници кои паничат и нема потреба од вакви случки.Еве мене може ме чека такво породување и сега бетер сум во паника кога го прочитав ова.
Jas se izvinuvam ako te ispaniciv ne go pisav so taa namera i jas sum vo bolnica i jas sum vo panika ete ednostavno mnogu me isplasi sluckata i sakav da spodelam.. sega ke izbrisam mislenja