Јас еднаш напишав нешто вакво и ме предупредија тогаш трудниците и стварно беа во право, затоа не ни помислувајте да пишете такво нешто тука, тука само на убави работи да мислиме, ако можеме совет да дадеме и да се подржиме. Наше е подеднакво и доброто и лоштото да го прифатиме.
Togas da ne spodeluvame i licni negativni raboti oti bez razlika dali se raboti za devojkata do mene ili za mene sluckata ke ja potrese trudnicata koja sto e panicarka..
Немој да се лутиш мила, само да гледаме што е можно помалку да ствараме паника. Инаку недајбоже некогаш некој да дојде да пише нешто такво
Душо сама си одговорила оти првиот пат нисто не знаеш не си осетила на своја кожа зато и не се плашиш вториот пат си искусна знаеш шо те чека и се плашиш од работите шо ги знаеш и шо ги слушаш не си сама и јас сум иста за првата бременост бев ѕвер сега сум глушец
Nee ne se lutam, razbiram deka takov muabet moze nekogo da ispanici.. samo ne mi e jasno kako ako se pise za nekoj drug se stvara panika a ako nekoj spodeli licno iskustvo togas ne panicat? Koj e panicar i taka i taka ke panici ama jas se izviniv iskreno ako predizvikav strav ili panika, ii vednas izbrisav dodeka ne videla i nekoja druga feminka
Каков треба да е човек да ти се јави на телефон и да ти пренесе мислење од доктор што не ти го ни знае ни видел случајот и да констатира дека нема да биде ништо од бебето?И каков треба да е човек за да ти каже дека имаш друго дете па што треба нека биде со тоа што го носиш.Па јас иако ова што го носам во стомак е само гравче ама има срце и е дел од мене и го сакам подеднакво исто како и ќерка ми и се ќе направам за нивно добро,ама баш се.Се разочарувам и многу ме буткаат во депресии и ми набиваат негативна енергија вакви луѓе.Господ само нека ми го чува трпението и ова дете што го носам во стомак
Ивке во една клиника чистачка им се јавувала на жените и им кажувала лоши вести од резултатите, кога дознал докторот ја избркал. Освен на докторот твој на никој не му верувај, тој го видел ехото, тој те знае. Од душебрижници ништо добро
Мешиња,да ве прашам нешто.Од комисија денес ми продолжиле уште цел месец боледување па ме интересира како иде со платата,преку фирма или фонд?Ако е преку фонд многу ли се чека?
Denes i jas bev za toa,30 dena bolovanje ti isplaka gazda plata,poveke od 30 dena ti isplaka fzo,i jas denes vadev dokumenti maticniot ginekolog treba da ti dade dokumenti ,a gazdata da gi dade vo fzo,a neznam kako se isplaka uste nemam zemeno zemav od gazda,a od fzo vtor mesec mi e
Добро,да знам како идат работите,јас којзнае уште колку ќе останам на боледување па затоа ме интересираше.Фала ти многу што ми кажа
A koga toa? Od koga go vovedoa toj elektronski sistem ili pred toa( mislam deka sistemot go najavija sega pred mesec dena) bidejki na vesti od fzo se falea deka sega isplata za trudnivi ke odela epten brzo.
Ме здоболе доле пред 10 тина минути...ме пресече како со нож многу јако дури ми се плачеше...ама после отидов во вц и маалку тврда столица имав... Ама да си прашам случајно да не се контракции? Незнам дали доле треба да осеќам нешто или во јајници,бешика...појма немам... А веќе сум два прста отворена,еве веќе цела недела....
Мене ми викаа дека кога ќе бидат контракции ќе знам..па така и беше. Јаки менструални болки на еднаков временски интервал. Првен на 15, па на 10 па на 5 минути... Доколку ти се повторува болката на ваков временски интервал, и истовремено се зголемува интензитетот на истата во оваа фаза од бременоста би препорачала да се замине во болница. Остани смирена, мирувај...и следи состојба на саат.
денеска имав ногу вртоглавици мислев ке паднам притисокт ми беше 115 со 45...Едвај ми доде до 120 со 60. Чудно ми е за килажата брееноста ја започнав со 73 сега сум 20 недела и уште истата килажа а апетит имам си јадам цело време а мешето еееептен малку ми се познава кој незнае дека сум трудна неможзе да примети а бебушко си е све в о ред
Исто и јас а веке сум 23 недела. Вртоглавици, крв од нос, срцеклоцање , а покачено имам само 2кг. За вртоглавиците највеке помага промена на температура на 2 мин пр седиш во топло, па 2 мин на ладно. Е сега малку проблем е времево, ама отвори го фрижидерот за длабоко и решен проблем. За нискиот притисок турско кафе ( не јако) или 200 мл кока кола. Ако имаш киселини, највеке помага зелено јаболко. Др не знам што да ти кажам