1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    сега на 29 ти ми е термин

На Bebulleee, kallias и okcenzi им се допаѓа ова.
  2. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
    Ситно ситно. Ти ја пуштаме сета срека и не заборавај да ни пишеш :* :* :* :* :* :* :* :* :*

На mdenkov, tweety26, Sunshine_1979 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    Фала,обавезно штом дојдам до интернет ќе пишам.И онака и јас по цели денови само отварам да видам како сте,до кај сте,дали некоја се породила,како поминала...
    Така ќе знам и дека ја имам подршката и молитвите од вас кога ќе дојде време.
    Ви благодарам :*

На Nana19, mama89, Pcelka94 и 4 други им се допаѓа ова.
  4. lina-kalina

lina-kalina Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2015
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    139
    Ете и мене ми се ближи редот од списокот а контракции никакви ни лажни ни вистински :|. Досега три пати бев на ЦТГ бебе мрда клоца и толку. Ме гледаа и на ехо, постелката веќе е трет стадиум зрела и почнаа калцификати да се појавуваат ама вагинално не ме провериле досега ни дали ми е грлото омекнато ни дали сум подотворена.Само ми рекоа дека бебе ќе биде големо 4 кг. :o

На slobodka, Sunshine_1979, m.i.g и 5 други им се допаѓа ова.
  5. ane-sk

ane-sk Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2011
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    707
    Како сте ми женчиња :* Вчера бев на скрининг во 21 недела и се е во ред со бебуш,машала 442 грама е:D беше малку срамежливо и неќеше да се слика ама успеавме да извадиме некоја слика.
    Конечно ми кажа дека е и машко :D што убаво една ќерка и еден син,само нека се живи и здрави...
    Иначе ќе биде зимско бебе, 1 февруари термин...

Сега мама има тешка задача,да смисли име ;)

На Nana19, koritsaki, slobodka и 14 други им се допаѓа ова.
  6. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Spremna spakuvana chekam da me zemat od bolnica i se nadevam deka nikogash nema da se vratam za neubavi raboti :)

На Sunshine_1979, MargaritaD^2, MilaP и 6 други им се допаѓа ова.
  7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.590
    Допаѓања:
    108.829
    Ах овој стомачен вирус ги сотре годинава трудниците, сите скоро што ги знам ги фати, среќа па бебулињата се сигурни во мешињата. Ајде Мариангел се да биде ко што треба, дајбоже следно преспивање да ти биде за породувањето :*

@monik55 мила како поминавте? Те смири ли малце докторот?

На Nana19, Mariangel, Eli23 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.331
    Денес 15-ти ден веќе,од утре ми почнува преку комисија боледувањето.

Последна измена: 24 септември 2015
  9. bella24

bella24 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2014
    Пораки:
    563
    Допаѓања:
    789
    ааа почнаа мачнините, нагон за повраќање, плунка собирање во уста, желудникот како топка и на гладно и на јадено исто е се, не е киселина туку нешто друго е :) пече некако гребе, жаре, крвна слика топ, мокраќа супер, желба за јадење имам но кога ќе видам храна ми се гади, не повраќам сеуште, но се чувствуваат мачнините во стомакот не се утрински но накај 10 11 веќе почнуваат, болките во јајниците ми се смирија, а поспаноста си трае, трае.... позз трудничкиии

На juli rak и AngelOfArh им се допаѓа ова.
  10. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.738
    Јас дојдов да си се пожалам :D цела ноќ не сум спиела, сабајле од 8 до кај 11 едвај малку сон фатив и грч ме разбуди. Се ме болии од мускули, грб, желудник, па бебуле не застана еве 2-3 дена ребра ми крши, сношти и солзи пуштив. Му зборувам да поспие малку, може треба некоја песна за успивање да му пуштам. :lol: А на мм па му е смешно како ми го тегне стомакот на сите страни, срце мало. :inlove:
    Позз мешиња, имајте убав ден! :hug:

На okcenzi, mdenkov, mama89 и 3 други им се допаѓа ова.
  11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.590
    Допаѓања:
    108.829
    Исто и јас Бела, закажа ли на гинеколог? Го видовте ли вашето гравче? Му го слушнавте ли срценцето? Ние за една недела, имам закажано следен четврток.

12. bella24

bella24 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2014
    Пораки:
    563
    Допаѓања:
    789
    Не сум била ниту еднаш до сега,се слушнав со матичната ми рече дека можам оваа недела да одам нели последна менст ми била на 3 август. Но јас знам дека сум остамата на 18 или 19 август,затоа што на 15ти бев на фоликулометрија и тогаш беа плодните денови, па ми рече да одам следната недела на 1ви. Ќе видиме што ќе каже?се надеваме на се најдобро ;) :*

На juli rak му/ѝ се допаѓа ова.
  13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.590
    Допаѓања:
    108.829
    Епа ја и ти заедно значи, ептен ќе се дружиме :D И јас сум на 1ви ;)

На bella24 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Bi sakala da ve prasam koga se javuvaat prvite simptomi na bremenost? Dali moze vednas ?

15. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.738
    Веднаш после зачнување не верувам да има некои симптоми, може мали грчеви или болка во јајници/ матка ко ќе се вгнездува плодот.
    Јас првите симптоми ги имав 7-8 дена после задоцнување, а на 10 ден имав и мачнини. Кај секој е индивидуално.

На Minnie 1 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Lisa_Maja

Lisa_Maja Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2014
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    384
    Ве молам ако некоја има да сподели слично искуство,11+5 недела сум,пред 1 недела на бришење со тоалетна имав нешто кафеавко и малку на долен веш,никакви болки,до вечерта веќе немав.Планот ми беше ако трае до утредента,да е црвено поинтензивно или било каква болка да осетам да идам на лекар,ама се беше ок.Пред малку кога отидов у тоалет пак имаше кафеавко на долен веш колку 1 цм,како кога ти поминува мензис ептен на крај,на тоалетна ништо ,болки ништо.Закажав на лекар одма за утре сабајле,вчера имав доста стресен ден на работа,па се плашам да не ми е последица од тоа.Како и да е .дали имал некој барем слично искуство,до утре да ме смири малку,ме фаќа паника...

17. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Браво миличка, се да оди со лесно до крај!
    Инаку тука сме со термините, јас сум на 30.01.2016!
    И јас сум денес на скрининг во 17:15, ти каде правеше?

18. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.135
    Допаѓања:
    2.718
    Odi si na lekar uste vednas, nemoj da cekas do utre vo nikoj slucaj. Za vakva sostojba ne ti treba zakazano. Koj i da e ke te primi. Pisi syo si naptavila.

19. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    @Lisa_Maja koga ke se zabelezi kafeavo,ili crveno dolu odma se odi na lekar ne se zakazuva,nekogas nema pricina za zagrizivanje,za zal nekogas ima..doktorot najdobro ke ti kaze,se nadevam se ke bide vo red.

@Minnie 1 kaj sekoj se razlicni simptomite,jas vo sin mi koga ostanav bremena pocnav da custvuvam promeni duri posle 5 mesec,znaev deka sum bremena normalno no nemav ni macnini,nisto
    Sega uste 1 den mislam znaev :D. Ne pominaa ni 2 nedeli mene mi se povraka,me bolat gradite,jajnicite,kaj sekoj e razlicno.Najdobro e da si zemes test i da si proveris ili na doktor,ako ja posakuvas bremenosta so sreka se nadevam ke vides 2 crtki .

Jas deneska sum nekako....vo soba si odat pacientki,mi nosat novi,me gledaat na ctg i od vcera me smirija malku,rekoa deka e podobro,ne krvaram no ke si ostanam vo bolnica dodeka ne se porodam zaradi postelkata..seuste mi e mnogu rano 28 nedela sum,vo ponedelnik vlevam vo 29 se nadevam se ke bide vo red.Princezata e dosta aktivna si igra balet kaj mama vo mese :$ :hug:

На Sunshine_1979, slobodka, eliii89 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    :)
    Ti treba od maticen izvestaj vo dva primeroka za ovie 15 dena,i na komisija davaat 15 dena toa se 30 dena gazdata ti gi isplaka 30 te dena ama mora izvestaj od maticen