1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    Odi vednas na lekar ne cekaj ne se znae sto moze da bide

2. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.988
    Допаѓања:
    59.658
    Нее добро мила ке морам да ја напуштам оваа тема се враќам за 6 месеци пак,во вторник ке имам пораѓај .Фала ти многи на подршката, фала ви на сите што бевте со мене овие 3 недели,Ви посакувам на сите лесна бременост и да си родите здрави и прави бебчиња.Ве :hug: сите.

На makgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.590
    Допаѓања:
    108.827
    Моник мила нема зборови што може да искажат колку ми е жал, но биди храбра, биди цврста. Твоето мало девојче би сакала мама да биде храбра :* :hug:

На Ninichka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    @monik55 Sto i da ti kazam gjabe e..znam kako ti e,pominav ednas niz istoto na nikoj ne mu go posakuvam.Se nadevam za brzo ke se oporavis,bidi hrabra :*:hug:

5. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Leleee @monik55 zostoooo? Neli rezultatite bea dobri?? Koja nedela si?? Abe nemoj kako pred 3 godini edna forumka od tuka zaedno bevme bremeni si pisuvavme tuka vo trudnicki muabeti i kazale deka e mrtvo bebeto i otisla na poragaj, ja spremile se legnala na krevetot i dr.so kje ja poragal rekol aj uste ednas da vidime na exo i sto da vide, bebceto si mrda si uziva se e vo red, site se stapisale i posle nekoj mesec si se porodi si rodi zdravo pravo masko bebence, go pisuvam ova i mornici mi lazat po teloto......ne izbrzuvaj i ti so odlukata TE MOLAM :sweat:

6. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.957
    Допаѓања:
    112.262
    @monik55 Dusicke nisto ne ti pisav no te sledev celo vreme I bliskava bas me prasa sto se slucilo, no ete sudbinata vi bila razlicna . Nemozam ni da ti objasnam kolku mi e maka I na site ovde, a mozam da zamislam kako ti e na tebe, so tebe sme ne si sama, sto da se pravi zivotot prodolzuva no ke dojdat ubavi srekni denovi ispolneti so bebeski bezgrizen plac. Glavata gore I obavezno da ni se vratis za 6 a meseci :* :hug::)

На mdenkov му/ѝ се допаѓа ова.
  7. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.988
    Допаѓања:
    59.658
    Детето има проблеми кој петорица доктори потврдија ке морам да ја прекинам бременоста.

8. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Offf mnogu mnogu mi e maka za tebe dusicke, ne znam, daj boze da pogresile doktorite......a amniocintezata neli pokaza deka e se vo red? Ne znam sto da ti kazam, mnogu mi e krivo.. :( :(

9. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.988
    Допаѓања:
    59.658
    Ова е мила грешка во развојот нее поврзано со амниоцитезата.Но тоа е што е да не правам повеќе негатива ке се дружиме сите по другите теми.

10. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Мила кај ти е вербата и надежта за твоето бебче што ја имаше ????
    Нели ти кажуваше дека ништо на светот нема да те натера да го убиеш бебето така?
    Резултатите ти искочиле во ред а магнетното не баш добро зарем толку брзо те предомислија и уверија докторине ?
    Не ме сфаќај погрешно но те молам не избрзувај со толку сериозна одлука , за твое бебе се работи .

11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.590
    Допаѓања:
    108.827
    Ве молам бидете фер и да не и долеваме масло на огнот на Моник, и така и е тешко. Ве замолувам како за себе. Многу е тешко да се грижиш за дете со посебни потреби, а дете со неразвиено мозоче порано или подоцна ќе почне да доцни со развојот. Дајбоже да биде се во ред, дајбоже да погрешиле докторите и во вторник да и го кажат тоа, ама 5 доктори не може да згрешат. Магнетот е најсигурен скен на телото, сигурно докторите ги исклучиле сите можности.

На podravka, ivi1987, awl и 13 други им се допаѓа ова.
  12. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.523
    Допаѓања:
    288.811
    Немој и вие мене погрешно да ме сватите....ама не верувам дека Моник има сили подетално да објаснува или да се правда, одговара.
    Се консултирала таму каде што требало, кај докторите. Не кај еден туку кај повеќе. НАправи сите можни анализи.
    Одлуката е нејзина и на нејзината фамилија.
    Ние сигурно не и мислиме подобро или да го сакаме тоа бебче повеќе одколку она самата.

На ivi1987, kukla21, juli rak и 10 други им се допаѓа ова.
  13. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.988
    Допаѓања:
    59.658
    Не мислев да вратам ама морам.Ти мила моја нели и ти имаше абортус заради ризик на детето?Зашто ти тогаш не прифати да го родиш и да имаш верба туку го абортираше и лесно те предомислија докторите?Или тогаш мислеше и на твојот живот бидејки ти бил во опасност?

На Mishela, kukla21, awl и 10 други им се допаѓа ова.
  14. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    @monik55 duso mnogu mi e zal.
    Neznam sto zborovi bi te utesile.
    Se nadevam naskoro kje te citame pak tuka. :hug:

15. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    @monik55 duso ne sakam da dolevam maslo vo ognot no kako majka na bolno dete (za koe nema lek) veruvaj si odbrala polesen pat so abortusot i za tebe i za tvojata nerodena princeza.Jas ziveam sekoja den so nadez deka edna den ke se najde lek,so bolka i taga..ovoj zivot na nikoj ne mu go posakuvam,lezam vo bolnica so mislite sum rastrgnata kako e sin mi,ne e isto da ostavis zdravo i bolno dete..veruvaj deka si odbrala vistinski pat i ne dozvoluvaj nikoj da ti nametnuva griza na sovest.Se najdobro :hug:

На promeneta, slobodka, mdenkov и 7 други им се допаѓа ова.
  16. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.546
    И јас не пишувам често на темава, ама редовно ве следам.
    @monik55 морам да ти кажам дека и мене ми е многу жал, верувам дека нема мајка или трудница која не го чувствува истото, без разлика дали пишува или што пишува. Јас читам и срце ми се стега за секој проблем што ќе го прочитам овде на темава. Колку и да ми е тешко да прифатам, го почитувам твојот/вашиот избор. Имаш поддршка од нас на форумов и те чекаме наскоро пак да муабетиме на темава.

Еве еден апел до сите. Издржете сѐ. И бидете упорни во остварувањето на целта. Некои веќе знаат, а на сите им посакувам да ги доживеат чувството и одговорноста да се биде мајка.

Инаку ние денеска бевме на преглед, го видов малото големо гравче. Скоро е 5цм и беше многу активно. Ми рекоа можно е да е пак машко, ама ќе се види посигурно за еден месец. За една недела морам пак да одам за скрининг и брисеви. Поправена сум одвај 1кг. Апсолутно ништо не ми се познава.

На MilaP му/ѝ се допаѓа ова.
  17. MargaritaD^2

MargaritaD^2 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    365
    @monik55 душо со помин да ти е за 6 месеци пак да се вратиш во оваа тема госпо да е со тебе и да те чува остани храбра ко шо си оти навистина треба храброст да се откажеш од нешто шо толку го сакаш и од нас:hug:.

18. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.738
    @monik55 искрено многу ми е жал, биди силна. :hug:

19. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Точно така имаше проблеми но не дека ќе има вродена маана , туку дека нема ни до петиот месец да живее во матката , тоа беше проблемот,.
    Инаку извини ако постот беше навредлив , не ти посакувам ни на тебе ни на никој друг лошо .
    ИЗВИНИ уште еднаш

20. #Una#

#Una# Нов член

Се зачлени на:
    24 септември 2015
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Zdravo, da ve pozdravam site, nova sum na forumov. Deneska bev prv pat na ginekolog, bremena sum 6 nedela, prviot ginekologot mi kaza deka ima i srceva akcija i se e vo red.Podocna otidov kaj maticniot ginekolog i mi kaza deka imam hematom na matkata i mi dade edna inekcija progesteron i apcinja utrogestan. Dali znaete nesto za ova i kolku e opasno. Fala mnogu