Мене ми е полошо сега од прво тромесечие, значи дефинитивно второ е најубаво. Да се насмееме малку, да не ме сфатите погрешно, и сега се радувам на ударите. Редактирам со поубава слика и дури сум тука да ве почастам за роденденот!
imas normalna bremenost? ako se e ok oti da te poroduva so sila takareci koga uste ne e spusteno bebeto,a toa so kilazata ne se zapamraj,mene mojata maticna mi rece nie doktorite nemozeme da znaeme tocno kolku ke bide bebeto,eve jas ke ti kazam ke bide okolu 3 kila a na kraj ispadna nad 4 mojot bucko,odi si sekoj dva dena na ctg i ke vidis kako ke e so plodovata voda
Dali nekoj gi pie Totema kapsulite za slabokrvnost,jas veke 2 nedela gi piam i nikako ne mi e podobrena krvta hemog. mi e seuste 83,sabajleto mi zemaa krv,na vizita mu kazav na doktorot deka mnogu mi se losi od niv i mi reci deka normalno bilo toa od tie apcinja i ke vide utre ke mi dade nesto drugo,piam sok od cveklo i morkov,jadam suvi slivi..nesto drugo dali znaete za podobruvanje?
@monik55 многу ми е жал душичке за тебе.. Те гушкам и ти посакувам што побрзо да се вратиш на темава.
Оти бе не знам ко секој чоек да си бљуцнам кога ми е мука, па лошо ми е па Вчера рано не рано јас си купив чорапчиња за гравче
Да,да,имам извештај од матичен за ппрвите 15 дена,а после тоа од комисија ми продолжија скоро цел месец,боледувањето ми почна од 10.09 а со комисијата ќе ми трае до 21.10 и тоа е однесено во фирма.И таму рекле дека 30 дена ќе ми бидат исплатениод фирма а после тоа од фонд па ми олесна
@monik55 mnogu mi e zal,stvarno bidi hrabra i Gospod veke nikogas da ne te natazi vaka .Ti posakuvam pobrzo da se vratis ovde i toa so dve bebenca
Не сум добра,не е смирено,цело време имам кафеав исцедок,примам терапија и само лежам,ризично е многу,во вторник сум пак на контрола па се надевам добро ќе биде.Се молам само да не ми го повлече бебето пошто било близначка бременост и голем е ризикот.Главата ми пука,ни спијам ни јадам ко шо треба,ќе пукнам
@kristina.k Sreken rodenden(ako e denes ),se najubavo. A jas pak sega sum 15nedela i uste se nesto me boli,uste ne mozam da uzivam vo bremenosta kako trebado skoro stomak me bolese,ovie denovi glava me boli mnogu....aj moze ke pomine skoro
Јас пиев ампули, ги растварав во сок или вода и се покажаа како најефикасни а сум слабокрвна цел живот. За еден месец ми се опраи крвта. За железото можеш да конзумираш какао, семе од коприва (со мед оди најдобро), суви кајсии, просо...
@MilaP Дома некој нека ти смути мед со семе од коприва и да ти донесе, или прашај некој од скопје оти чинам не беше од овде, одма почни го и ќе се опраиш. Ако имаш некој овде нека ти носи телешко џигерче од Љуц, одма ти е тука кај болницата, замоли ги сестрите да ти дадат да го јадеш, оти демек не смее од таму храна. Телешка чорба да ти прават да ти носат. Нека ти направат сок од цвекло морков и лимон и да ти носат по малце. Ова се сега можеш тазе, не мора мрзнето. А кога ќе излезат калинките цеди многу калинки, јади ги свежи и обавезно со лимон Ако не можеш редовно ова земи една тегла мед и 100 грама какао, една лажица мед и една лажица какао, измешај ги и изеди ги како еурокрем ќе ти дојде, исто многу помага
@flower30 фала мила, денес ми е, полни 27 години. Инаку јас ја менувам летната облека со есенска, немам место за се в плакар, нешто вакумирам, нешто кај моите враќам и се чудам што ќе носам сега, лесно ми беше со фустаните летово. Пантолоните што ги носев на почетокот ме стегаат, широки што имам се летни, а во хеланки не ми е удобно. Да си седам дома овој месец.
Јас вчера си купив еден комотен многу убав џемпер, а имам такви 3-4 и зимава во нив, јас немам капут за зимава, лани си купив еден ама годинава не верувам дека ќе ме собира, додека можам ќе идам со јакната крзнена, после ќе ја мислам. Јас сум за некоја пелерина ама ќе изгледам ко кит насукан со таква. Ко што тргнало денес смрзнувам како ќе биде цела зима не знам
Fala vi mnogu za sovetite ke gi primenam uste utre gi prenesiv doma toa so semeto od kopriva majka mi reci ke go zela od apteka imale tamu i ke napravi
Оооо последните 2 дена ми беше така, и ајде малку по малку да не се прејадувам наеднаш и не издржав го отворив периодот на повр* синоќа, еве денес само двопек ни кафе ни јогурт ни млеко. Што бев јака не бе немам ништо мачнини никакви,екстра сум.. ајде ќе помине да се надевам да не продолжи понатаму. Иначе месо, манџи, сувомеснати, ајвар, домати неможам да смислам, може само зденки,павлака, двопек,краставица..
Леле исто и јас, исто, дај ми патлиџан со сол само, урда и кисело млекце, лубеница и диња, бисквити некои суви, ама торти и колачи, сладолед, манџа, не можам да смислам