Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    од резултатите на мокраца се показало дека имам некои бактериички...докрорката ми реце да пијам по 1л увин чај.што мислите околу тој чај некој ми вика штетен бил не знам што...па нема сигурно да ми кажуваат да пијам ако е штетен :?: и кажете ми за чај од брусница што мислите? фала :*

2. Katalea

Katalea Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    200

За увини чај искрено незнам што да ти кажам, бидејки не сум информирана дали и колку е штетен.. Но јас еве веке две недели си пијам по една чаша чај од брусница, тој што е на виталија (со суви плодови, зашто тој содржи најмногу брусница), и мислам дека е ок.. Го пијам на своја рака, слушнав дека прочистувал од бактерии во урина и освен што осетив дека малку повеке идам во тоалет, немам ништо друго. Како што кажав вчера правев микробилогија и уринологија и резултатите се супер, нема ништо :)

3. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    Како што кажав вчера правев микробилогија и уринологија и резултатите се супер, нема ништо :)[/quote

во која недела ги правеше? јас правев сега крв и мокрача во 14. истите се? фала ти за чајевите :*

4. Katalea

Katalea Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    200

Моментално сум 22 недела, но и јас првпат ги правев во 13 недела.. Да, истите се, само што јас сега испитав плус скриен шекер... Мислам дека и уште еднаш се прават некаде 8-9 месец, тоа е за да се има увид што до каде е .. :)

5. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    ај ова ај она аман веќе ми се смучи да ти кажам..секое идење на лекар ми е стрес дали е се во ред..ептен паничам :)

6. Katalea

Katalea Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    200

Јас па напротив многууу сум опуштена и релаксирана.. Како што е Господ никој не е.. Многу е важно да сме позитивни и за нас и за бебушка.. Знам дека постојат моменти кога ке ни мавнат хормоните, но сепак гледам најмногу што можам да се опуштам и да уживам. Мене и докторот ми рече - уживај, бременоста се одвива сама од себе, на тебе е само да се опуштиш и да уживаш најмногу што можеш.. Затоа уживај!! Нормално е дека си има одредени работи кои си се поврзани, но пробај нај опуштено и немој да паничиш.. Така само ке му помогнеш на бебето и тоа да биде срекно :) :*

На Forko му/ѝ се допаѓа ова.
  7. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    772
    Не грижи се воопшто,и јас имам бактерии во урината,лекарот ми беше преписал антибиотик и ми препорача да пијам увин чај и брусница.Увиниот не можев да го поднесам,повраќав од него,испив се на се 5 кесички.Затоа повеќе пиев брусница,минимум 2 шољи дневно.На следната контрола ја немаше бактеријата.Јас мислам дека литро увин чај е многу...се плашам да нема некакви несакани дејства оти е јак...подобро пиј си брусница.Го има истиот ефект како увиниот,башка е послатка за пиење. :)

На Forko му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.242
    Допаѓања:
    140.386
    Идни и сегашни мамички, ве молам за прашањата за кои има тема не пишувајте тука, туку во соодветната тема. Има теми за испитувања во бременоста, на пример, и за многу други работи за кои се разговара во оваа тема. Ако сите разговори се водат во една тема, се губи поентата на постоење на цела категорија „Бременост“.

На MacenceEna му/ѝ се допаѓа ова.
  9. strong-gril

strong-gril Активен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2012
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    28
    Здраво мешковци еве и јас да се придружам на темава иако сум сеуште во рана бременост... Може досаѓам со прашањата но овој бел исцедок малку ме мачи. Јас не сум отидена на гинеколог но се јавив кај мојата матична и кажав дека направив тест, дека имам направено 3 и дека ми се позитивни и она ми рече чим се позитивни има бременост и кажав за белиот исцедок и ми рече дека тоа е нормално и да се одмивам со камилица(немам ни чешање ни печење) па да ми кажете како било кај вас поз и :* за вашите големи и мали мешиња

10. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    772
    Najprvo neka ti e cestito i dobredojde vo trudnicki muabeti... :) sto se odnesuva do iscedokot,i jas go imav i se uste go imam.Brisevite pokazaa deka nemam nikakva infekcija i deka e normalno da imas pojacan iscedok vo bremenosta.Se dodeka ne te pece pri mokrenje i ne te cesa-ok si e.Zamivaj se so kamilica i menuvaj gi gakickite pocesto.I sekako zakazi si vo najskoro vreme na gin.Pozz

11. Mravce

Mravce Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    627
    Допаѓања:
    804
    Не се секирај за белото прање нормално е да го има дури и пообилно да биде додека не те чешка ништо не е, имај убава и лесна бременост :D

12. strong-gril

strong-gril Активен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2012
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    28
    Не сум во Македонија иначе одма би отишла :o ...Само се молам се да биде во ред додека да си одам дома ... Во паника сум и јас но ете сега засега се чувствувам ок освен белиот исцедок немам друга мака а и со белиот исцедок немам ни чешање ни печење пред некој ден почнаа и градите да ме болат фала ви на одговорите

13. gladiola

gladiola Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    130
    Cestitki strong imaj lesna bremenost i dobrodoje vo klubot. Pozzz do site mamicki

14. JanaMece

JanaMece Активен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    14
    Здраво Феминки еве ме и мене во оваа група конечно :) јас сум 5 недела и досега е супер, се надеваме и одсега па натака :)

15. Katalea

Katalea Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    200
    Добар ден и од мене..иако некако денов е мрачен и дождлив :)
    Ви посакувам добредојде на новите мамички, да си имате лесна и убава бременост и се да биде во ред.. Има тука да се чита и доста да се научи за секоја од нас.. :) :) Јас утре сум на контрола и се надевам дека се ке биде во ред, како и до сега :)
    Ви посакувам убав ден на сите :* :*

16. pepita82

pepita82 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    512
    И јас исто така имав појачан секрет од нормално на почетокот на бременоста и се консултирав со мојот матичен ми рече дека тоа е сосем нормално,а после и брисевите беа негативни.сега дури и скроз исцезна исцедокот,така да не се секирај и имај лесна и убава бременост ;) поздрав :)

Јас го имав истиот проблем но со првата бременост,докторот ми препорача чај од брусница ама чиста брусница само сушена ,и многу ми помогна, а за увиниот не знам да не е некако многу 1литро :P

Последна измена од модератор: 11 април 2017
    На MacenceEna му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Dazey

Dazey Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2011
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    123
    Стронг гирл и Јана Мече добредојдовте во светот на мамичките, имајте лесна и весела бременост.
    Стронг гирл се додека исцедокот е без јак мирис и чешање не е ништо страшно, подобро измивај се со камилица како што ти кажале на лекар заради превенција од кандида (таа е многу досадна). Позз

18. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    и јас си казав денес бев кај докторката и реков што е многу - многу е 1л :) ке комбинирам 200мл увин со 200мл брусница и течности,мислам дека е доволно. :?: али не се страшни тие бактерии исчезнуваат нели? :) фала богу што се друго е во ред ;) фала ти :*

http://lbdf.lilypie.com/V7yWp1.png

19. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.195
    Добредојдовте нови мешиња.
    Ајде да ни се множат :D

20. anule88