Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. juli rak

juli rak Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    358
    Duso Koja nedela si i kolku si popravena? Jas 27 polni nedeli i 7 kg popravena site mi velat deka e mnogu, moram i Jas na dieta

2. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Среќен роденден!
    download (2).jpg

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Angel.Heart

Angel.Heart Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2012
    Пораки:
    593
    Допаѓања:
    2.053
    Иста бев и јас, мачно ми е ми се повраќаше од самата помисла на храна, а не пак да земам да ја јадам, а никако да се исповратам. Сум плачела и сум се молела да поврнам барем да се олеснам да не ми е мачно. И така си бев ем гладна, пошто ништо неможев да ставам во уста, ем со мачнини. Многу ми беше криво за бебуш, си мислев дека и тоа гладува, а јас никако да погодам која храна ми одговара. За среќа тоа траеше само првото тромесечие, од 4ти месец ми се подобри.
    @kristina.k среќен роденден :party::party::party::^::^::^:

На bella24 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    Da taka e :)
    @kristina.k Sreken rodenden i se najubavo :)

Последна измена: 25 септември 2015
    На ivi1987 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    Morkov,zelka,jajce vareno,sirence,mleko,meso vareno samo crveno i toa mi kazaa za krvta bilo ubavo

На MilaP му/ѝ се допаѓа ова.
  6. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    619
    @ MilaP, ti go citav postot,mene posle 3mesec, konstanstno pocna se nadolu i nadolu da mi paga hemoglobinot.Piev prvin fersan forte-nisto..pa piev totema-nisto i od niv....sega veke 2meseca pijam grcki apcinja terdyferon po 1 na den i veruvaj deka od 80,go kaciv na 103 ,pokraj niv,sekoja vecer varam telesko meso otprilika po 100g no svezo go kupivme i taka na parcinja si go zamrznam(od zamrznato da go kupis,pak nema fajde),isto taka jadam seme od kopriva,mnogu ovosje i sekoja vecer salati i prirodni sokovi.Inaku ovie apcinja ic ne se ni skapi okolu 3eu mislam bea-ako imas nekoj da ti gi kupi ic ne se misli,jas si kupiv do kraj na bremenosta,bidejki sekoj mesec proveruvam krvna slika i sega poleka mi se vraka vo normala

7. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    619
    @juli rak ti mila kako si-kako napreduvate so bebusot, gledam na dieta ke si:) jas 24+6 imam kaceno 3kg i koga izracunam dali i 1 kg jas sum popravena,seto odi na sinko moj :D

На Bebulleee и Fatalnata им се допаѓа ова.
  8. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.331
    Штом ти кажала за наредна контрола,тогаш треба да одиш и да испиташ.Мене во првата бременост ме прати докторот да испитам зашто бев многу поправена и бебето беше за цела недела понапредно па испитав во Адриалаб,таму ме прати докторот ама чекав да добијат реагенси,немаа во моментот кога отидов.
    Штом те праќа обавезно направи,а другите мешиња не се замарајте,докторот ако види дека нешто му е сумљиво тогаш праќа инаку ако не ви спомне нема никаква потреба од испитување.
    @kristina.k среќен роденден и од мене,се најдобро :)

На Sunshine_1979 и kristina.k им се допаѓа ова.
  9. blessed2

blessed2 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2015
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    265
    @MilaP I jas pijam od tothema sekoj den na gladno, moze so malku vodicka, jas gi podnesuvam. Jadam I seme od kopriva, vo se go stavam, med, cveklo I telesko meso ednas nedelno. Ke vidime dali ke se podobri.

@kristina.k srekjen rodenden, da ti se ispolnat zelbite :^:
    :party::party::party::party::party::*::f::sun::*::dance::d:

На MilaP и kristina.k им се допаѓа ова.
  10. @Ledi@

@Ledi@ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2015
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    192
    So macninite i jas ne sum nisto porazlicno kako svajcarski saat sum od 17h ili 18 h i si pocnuvam so povrakanje.Nautro uspevam da kasnam crn leb so zdenka,pavlaka ili krem sir i mozebi krastavicka.I toe e celo moe meni eve vece 13 ned.sum bremena.Za se drugo sto mi kaza ginekologot nemozam da pomislam.
    A @MilaP vo medot stavetego semeto od kopriva meleno plus i meleni orevi dodadi.Podobro bilo jadi i svezi kapini sega gi ima seuste,a mozes i aronija sveza ako mozes da ja najdes.Deluva se ova dokazano.

11. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    @monik55 shto i da kazheme nie naprazno e.. uteha za ova za zhal nema :( Ti posakuvam so lesno da pominesh,da bidesh najhrabra shto mozhesh i shto pobrzo da se oporavish a nie kje te chekame povtorno vo temava :) Te gushkam i mnogu mi e zhal od srce..

@kristina.k Najsrekjen rodenden. Bidi zdrava,zhiva,srekjna i mnooogu sakana. Ovoj rodenden so meshe,a zdravje drugiot so bebufche vo race.. :party: :^: :hug:

12. juli rak

juli rak Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    358
    @mdenkov duso dobra Sum eve 27 polni a inaku sama si mislam deka mi se mnogu kilcata pa ke vnimavam so blago i lebce, baknezi do tebe i do site mesinja, @kristinak najsreken rodenden duso pogolema Sum 2 meseci od tebe backi

13. MargaritaD^2

MargaritaD^2 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    365
    @MilaP пробај со аронија по неколку зрнца и сокови од капинки ,вишни, шумско овошје, и лјубеница

14. Ana_mk

Ana_mk Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2015
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    280
    Zdravo mesinja kako mi ste so dozdov :) eve nie cekame terminot si zamina pred pet dena ,A na moevo bebce ne mu teknuva za izleguvanje :D

На Едно Чупе и Bebulleee им се допаѓа ова.
  15. Едно Чупе

Едно Чупе Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.068
    @kristina.k среќен роденден в година со синчето да си го славиш :hug::party::^:

Не знам дали има тема за крварење после бременоста ај тука пак да прашам малце оф топик.Сабајлето на влошката огромна грутка имаше свеста ми се зеде треба да се грижам или нормално е?Прв пат вака и после тоа ми се намали и крварењето :^)

16. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.523
    Допаѓања:
    288.811
    Да, нормално е. Прашав доктор одкако ми се случи истото. Како парче месо дури делуваше. Се чисти матката...без страв.

Оф е, нека се префрли ако/каде треба

17. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.738
    Фала ви на сите за честитките, кај сите убаво да се враќа! :inlove:

@Едно Чупе барав тема таква уште преѓе кога напиша, изгледа нема, може некоја породена ќе знае да ти одговори дали е нормално. Јас мислам од тоа што се чисти матката да не е.

18. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Дефинитивно ќе одам, прашањето ми беше дали е попаметно сега да го направам испитувањето кога сум 22 гн или да испитувам за 4-5 недели т.с. пред да одам на закажаната контрола кога здравје ќе бидам 27 гн?

19. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    Happy birthday darling all the best. :inlove:

20. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    FB_IMG_1442209894910.jpg Среќен роденден @kristina.k ! Секој ден нека ти се исполнува по некоја желба!