Duso Koja nedela si i kolku si popravena? Jas 27 polni nedeli i 7 kg popravena site mi velat deka e mnogu, moram i Jas na dieta
Иста бев и јас, мачно ми е ми се повраќаше од самата помисла на храна, а не пак да земам да ја јадам, а никако да се исповратам. Сум плачела и сум се молела да поврнам барем да се олеснам да не ми е мачно. И така си бев ем гладна, пошто ништо неможев да ставам во уста, ем со мачнини. Многу ми беше криво за бебуш, си мислев дека и тоа гладува, а јас никако да погодам која храна ми одговара. За среќа тоа траеше само првото тромесечие, од 4ти месец ми се подобри. @kristina.k среќен роденден
@ MilaP, ti go citav postot,mene posle 3mesec, konstanstno pocna se nadolu i nadolu da mi paga hemoglobinot.Piev prvin fersan forte-nisto..pa piev totema-nisto i od niv....sega veke 2meseca pijam grcki apcinja terdyferon po 1 na den i veruvaj deka od 80,go kaciv na 103 ,pokraj niv,sekoja vecer varam telesko meso otprilika po 100g no svezo go kupivme i taka na parcinja si go zamrznam(od zamrznato da go kupis,pak nema fajde),isto taka jadam seme od kopriva,mnogu ovosje i sekoja vecer salati i prirodni sokovi.Inaku ovie apcinja ic ne se ni skapi okolu 3eu mislam bea-ako imas nekoj da ti gi kupi ic ne se misli,jas si kupiv do kraj na bremenosta,bidejki sekoj mesec proveruvam krvna slika i sega poleka mi se vraka vo normala
@juli rak ti mila kako si-kako napreduvate so bebusot, gledam na dieta ke si jas 24+6 imam kaceno 3kg i koga izracunam dali i 1 kg jas sum popravena,seto odi na sinko moj
Штом ти кажала за наредна контрола,тогаш треба да одиш и да испиташ.Мене во првата бременост ме прати докторот да испитам зашто бев многу поправена и бебето беше за цела недела понапредно па испитав во Адриалаб,таму ме прати докторот ама чекав да добијат реагенси,немаа во моментот кога отидов. Штом те праќа обавезно направи,а другите мешиња не се замарајте,докторот ако види дека нешто му е сумљиво тогаш праќа инаку ако не ви спомне нема никаква потреба од испитување. @kristina.k среќен роденден и од мене,се најдобро
@MilaP I jas pijam od tothema sekoj den na gladno, moze so malku vodicka, jas gi podnesuvam. Jadam I seme od kopriva, vo se go stavam, med, cveklo I telesko meso ednas nedelno. Ke vidime dali ke se podobri. @kristina.k srekjen rodenden, da ti se ispolnat zelbite
So macninite i jas ne sum nisto porazlicno kako svajcarski saat sum od 17h ili 18 h i si pocnuvam so povrakanje.Nautro uspevam da kasnam crn leb so zdenka,pavlaka ili krem sir i mozebi krastavicka.I toe e celo moe meni eve vece 13 ned.sum bremena.Za se drugo sto mi kaza ginekologot nemozam da pomislam. A @MilaP vo medot stavetego semeto od kopriva meleno plus i meleni orevi dodadi.Podobro bilo jadi i svezi kapini sega gi ima seuste,a mozes i aronija sveza ako mozes da ja najdes.Deluva se ova dokazano.
@monik55 shto i da kazheme nie naprazno e.. uteha za ova za zhal nema Ti posakuvam so lesno da pominesh,da bidesh najhrabra shto mozhesh i shto pobrzo da se oporavish a nie kje te chekame povtorno vo temava Te gushkam i mnogu mi e zhal od srce.. @kristina.k Najsrekjen rodenden. Bidi zdrava,zhiva,srekjna i mnooogu sakana. Ovoj rodenden so meshe,a zdravje drugiot so bebufche vo race..
@mdenkov duso dobra Sum eve 27 polni a inaku sama si mislam deka mi se mnogu kilcata pa ke vnimavam so blago i lebce, baknezi do tebe i do site mesinja, @kristinak najsreken rodenden duso pogolema Sum 2 meseci od tebe backi
Zdravo mesinja kako mi ste so dozdov eve nie cekame terminot si zamina pred pet dena ,A na moevo bebce ne mu teknuva za izleguvanje
@kristina.k среќен роденден в година со синчето да си го славиш Не знам дали има тема за крварење после бременоста ај тука пак да прашам малце оф топик.Сабајлето на влошката огромна грутка имаше свеста ми се зеде треба да се грижам или нормално е?Прв пат вака и после тоа ми се намали и крварењето
Да, нормално е. Прашав доктор одкако ми се случи истото. Како парче месо дури делуваше. Се чисти матката...без страв. Оф е, нека се префрли ако/каде треба
Фала ви на сите за честитките, кај сите убаво да се враќа! @Едно Чупе барав тема таква уште преѓе кога напиша, изгледа нема, може некоја породена ќе знае да ти одговори дали е нормално. Јас мислам од тоа што се чисти матката да не е.
Дефинитивно ќе одам, прашањето ми беше дали е попаметно сега да го направам испитувањето кога сум 22 гн или да испитувам за 4-5 недели т.с. пред да одам на закажаната контрола кога здравје ќе бидам 27 гн?